Από Ελένη Μήτση

Τη Θεοφανία Παπαθωμά βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά ''Μαύρο ρόδο'' κάνοντας την Πολυξένη, μια γυναίκα αρκετά αδίστακτη, η οποία μάλιστα δε συμπαθεί καθόλου την κόρη του άντρα της, την μοναχή Ελισάβετ (δείτε εδώ το spoiler της Παπαθωμά για τη συνέχεια του σίριαλ).

Όπως έχουμε καταλάβει η Πολυξένη στέκεται εμπόδιο στη ζωή της μοναχής και γενικότερα δεν αντιλαμβάνεται την θέση και τη ζωή της. Για εκείνους όμως, που θυμούνται καλά την Θεοφανία την είχαμε δει σε έναν πολύ κοντινό ρόλο, στο Άγγιγμα ψυχής στο ρόλο της Δέσποινας.

O ρόλος της Θεοφανίας Παπαθωμά στο Άγγιγμα ψυχής

Στο χωριό Δίλοφο Ιωαννίνων ζούσε η Δέσποινα Απέργη (Θεοφανία Παπαθωμά), μια νεαρή αγιογράφος, κόρη του προέδρου της κοινότητας, που όνειρο της ήταν να περάσει στη σχολή Καλών Τεχνών.

Εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που πρόκυπταν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, εμπλεκόταν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και συχνά μετέβαινε στη περιοχή -ως απεσταλμένος- ο πατήρ Ιωάννης Μεγαπάνος (Σταύρος Ζαλμάς) με σκοπό να βοηθήσει τη κατάσταση και τους κατοίκους. Με αρχική αφορμή μια αγιογραφία, Δέσποινα και Ιωάννης ήρθαν κοντά και ζούσαν έναν παράφορο, αλλά ''απαγορευμένο'' έρωτα.

Άγγιγμα ψυχής - Παπαθωμά

Άγγιγμα ψυχής - Παπαθωμά

Άγγιγμα ψυχής - Παπαθωμά

Η Θεοφανία Παπαθωμά αποκαλύπτει για τον ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο

Η Θεοφανία Παπαθωμά είναι μία από τους 26 υπερταλαντούχους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο και έτσι βρέθηκε στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη για να μιλήσει για τον ρόλο της και το σίριαλ γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός εξήγησε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την γυναίκα που υποδύεται, όμως αναφέρθηκε και στην απουσία της από την τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτοντας τον λόγο πίσω από αυτή.

«Έχουμε έναν απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα στη μοναχή και τον νεαρό. Εγώ παίζω τη μητριά της μονάχης, υποδύομαι την Πολυξένη, και ο Λευτέρης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) είναι ο άντρας μου και μπαμπάς της μοναχής. Η κοπέλα οικειοθελώς πηγαίνει στο μοναστήρι, είναι και η θεία της μέσα», είπε αρχικα και συμπλήρωσε: «Έχει μια κόρη, την Όλγα, από προηγούμενο γάμο».

«Παλιά, δούλευα στα μπουζούκια, ήμουν τραγουδίστρια και ο Κακούρης ήταν πρώην μου, είχαμε σχέση. Η ‘Πολυξένη’ δεν είναι κακός άνθρωπος αλλά κάνει δολοπλοκίες. Η σχέση της με τη νεαρή μοναχή δεν είναι πολύ καλή», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Υποδύομαι πρώτη φορά αρνητικό ρόλο, δεν έχω παίξει ποτέ κακιά, είναι πρώτη φορά για μένα και είναι μια πρόκληση».

«Έλλειψα επίτηδες 10 χρόνια για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, αλλά με βοήθησαν και οι συνθήκες. Έκανα κάποια πραγματάκια απλά δε δούλευα κανονικά και κάποιες δουλειές που είχα κλείσει δεν έγιναν», ανέφερε έπειτα.

Και τόνισε: «Δεν είχα άγχος ποτέ για να μη με ξεχάσουν. Όταν θες να κάνεις κάτι, πάντα το κάνεις. Αν ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω, θα το έκανα. Ήρθε η στιγμή που ένιωθα έτοιμη».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα - Ο ρόλος της Θεοφανίας Παπαθωμά

Μαύρο ρόδο spoiler: Μοιράζονται την ίδια γυναίκα - Ο Θέμης θα πιάσει την Αγγελική στα πράσα με τον Βίκο