Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στον Σασμό, η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του.

«Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω. Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο».

«Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν. Όλα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Σασμός Νικηφόρος

Η εμμονή του Νικηφόρου να έχει μόνιμα πάνω του όπλο, λόγω της εκδίκησης που ετοιμάζει ο Παύλος Βρουλάκης, ανησυχεί την Τζένη, που αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τη Βασιλική. «Δεν ήξερα αν πρέπει να σας μιλήσω, αλλά ο Νικηφόρος με φοβίζει το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να κυκλοφορεί με όπλο, το βλέπω στο μάτι του ότι θέλει να πάρει εκδίκηση και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον σταματήσω. Το λέω σε εσάς γιατί καθώς φαίνεται είστε η μόνη που ακούει και υπολογίζει πλέον». Η Βασιλική τα χάνει με τις κουβέντες που ξεστομίζει η Τζένη και σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για να συνετίσει τον γιο της. Μιλάει με τον Μαθιό και από κοινού προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ο καυγάς της Βασιλικής με τον Μαθιό

Σασμός Μαθιός Βασιλική

Ο Μαθιός, βλέποντας πως η Βασιλική χάνει την εμπιστοσύνη της σ’ αυτόν, φεύγει για το Ηράκλειο, για να συνετίσει τον Νικηφόρο. «Βασιλική, πού πηγαίνεις; Είσαι σίγουρη πως θες να το κάνεις αυτό; Αν θες βοήθεια με τον Νικηφόρο είμαι κι εγώ εδώ. Δεν χρειάζεται να το πάρεις όλο πάνω σου, όμως είσαι σίγουρη πως είναι τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο σου τα περιέγραψε η Τζένη;». Η Βασιλική χάνει την ψυχραιμία της και του λέει να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικογένειας του και να την αφήσει στην ησυχία της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός αποκλειστικό: Η ώρα της εκδίκησης - Νεκρός ο...

Σασμός: «Θα έρθουν πάλι κοντά!» - Η Ευγενία Σαμαρά δίνει το απόλυτο spoiler που...δεν θέλει να ακούσει το τηλεοπτικό κοινό