Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τι κι αν οι Άγριες Μέλισσες έχουν ρίξει οριστική αυλαία εδώ και κάτι μήνες, η μνήμη τους κατάφερε να μείνει ζωντανή μέσα από τη χθεσινοβραδινή (3/10) πρεμιέρα της επιτυχημένης σειράς του Mega, «Μαύρο Ρόδο» (δείτε εδώ τι τηλεθέαση σημείωσε το πρώτο επεισόδιο).

Ουκ ολίγοι ηθοποιοί της κορυφαίας σειράς του ΑΝΤ1, έχουν αφήσει πίσω τους το Διαφάνι και έχουν μεταφερθεί σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, αυτόν του Μαύρου Ρόδου. Στο χθεσινό επεισόδιο μάλιστα, τους είδαμε όλους!

Οι ηθοποιοί των Άγριων Μελισσών που παίζουν στο Μαύρο Ρόδο

Λεωνίδας Κακούρης

Κακούρης Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Ο κορυφαίος ηθοποιός πέρασε από τον έναν σκοτεινό ρόλο στον άλλο. Ο Δούκας Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες ήταν ένας επιχειρηματίας με σκοτεινούς σκοπούς που προκειμένου να κάνει το δικό του δεν υπολόγιζε ακόμα και τα ίδια του τα παιδιά.

Ο Θέμης, στο Μαύρο Ρόδο, είναι πατέρας του Πέτρου και ένα από τα πιο γνωστά αφεντικά της νυχτερινής διασκέδασης. Σκληρός, αμείλικτος, εύστροφος και τετραπέρατος. Έχει εξουδετερώσει πολλούς ανταγωνιστές προκειμένου να συνεχίζει ανενόχλητος τις δουλειές του. Ονειρεύεται να δει τον Πέτρο συνεχιστή των επιχειρήσεών του. Η γυναίκα του, η Αγγελική, διαφωνεί με τις δουλειές του και δεν θέλει να μπλέξει σε αυτές ο γιος τους. Όταν αποκαλυφθεί η σχέση του Πέτρου με την Ελισάβετ, θα έρθει η σύγκρουση με τον πατέρα του.

Κατερίνα Διδασκάλου

Διδασκάλου Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Και μπορεί η αλλαγή στον ρόλο του Λεωνίδα Κακούρη να μην σας φάνηκε μεγάλη, ωστόσο η Κατερίνα Διδασκάλου έγινε άλλος άνθρωπος για χάρη του Μαύρου Ρόδου. Η Μυρσίνη Σεβαστού, ο εικονικός ρόλος που υποδύθηκε στις Άγριες Μέλισσες ήταν μία σκληρή γυναίκα που έκανε ένα σωρό δολοπλοκίες για την οικογένειά της, ενώ είχε σκοπό της ζωής της να καταστρέψει τις αδερφές Σταμίρη επειδή σκότωσαν τον γιό της.

Μετά το τέλος της σειράς, κλείστηκε σε μοναστήρι προκειμένου να γνωρίσει βαθιά τον νέο της ρόλο στο Μαύρο Ρόδο (δείτε εδώ φωτογραφίες) και έτσι πλέον υποδύεται την Ηγουμένη Φιλαρέτη.

Η σοφή γερόντισσα, με μία στοργική αγκαλιά για όλες τις μοναχές και για όσες πιστές αποζητούν τη συμβουλή της. Αυστηρή με τους κανόνες του μοναστηριού αλλά και με τη διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας του. Γαλούχησε την Ελισάβετ με τις αξίες του μοναχισμού και της εμφύσησε την αγάπη για τον Χριστό. Θα δώσει σκληρή και επίμονη μάχη για να την κρατήσει στο μοναστήρι.

Γιάννης Κουκουράκης

Κουκουράκης Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Παραμένουμε στην οικογένεια Σεβαστού, μιας και την εμφάνισή του στο Μαύρο Ρόδο κάνει και Γιάννης Κουκουράκης που στις Άγριες Μέλισσες έκανε τον Κωνσταντή, γιο της Μυρσίνης και του Δούκα που στην αρχή ακολουθούσε πιστά τα βήματα του πατέρα του ωστόσο με τα χρόνια κατάλαβε τη σαθρότητα της οικογένειάς του, απομακρύνθηκε και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Δρόσω.

Στο Μαύρο Ρόδο, ο Γιάννης Κουκουράκης είναι ο Βίκος, ένας νονός της νύχτας, αδίστακτος φονιάς με πρόσωπο και συμπεριφορά που δεν μαρτυράει το παραμικρό από τη σκοτεινή του πλευρά. Είναι αποφασισμένος να αποκτήσει τον έλεγχο της νύχτας. Παιδί αγνώστων γονέων, από μικρός έζησε σε ιδρύματα και μαθήτευσε κοντά σε έναν καμπανοποιό. Για τον Βίκο, το όπλο είναι η λύση σε όλα.

Μιχαήλ Ταμπακάκης

Ταμπακάκης Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Η συμμετοχή των ηθοποιών των Άγριων Μελισσών στο Μαύρο Ρόδο είναι τόσο μεγάλη που μέχρι και ο πρωταγωνιστής, Μιχαήλ Ταμπακάκης είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1.

Εκεί υποδύθηκε τον νεαρό Ακύλα, σε μία σειρά από flashback σκηνές που ήθελαν να δείξουν πώς ο Ακύλας εξελίχθηκε σε έναν τόσο σκληρό άνδρα.

Στο Μαύρο Ρόδο είναι ο Πέτρος. Όμορφος, ευζωιστής, εγωιστής και πεισματάρης. Με σπουδές αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία. Στα μελλοντικά του σχέδια είναι να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό. Οι σχέσεις του είναι επιφανειακές, ενώ η ερωτική του ζωή έντονη και περιπετειώδης. Αν και είναι συναισθηματικός, το κρύβει, υπακούοντας στις συμβουλές του πατέρα του, από τον οποίο αναζητά και την αποδοχή. Όταν γνωρίσει την Ελισάβετ, την ερωτεύεται με πάθος.

Θεοφανία Παπαθωμά

Παπαθωμά Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Μεγάλη αλλαγή από τη μία σειρά στην άλλη υπάρχει και για την Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία στις Άγριες Μέλισσες υποδύθηκε μία δυναμική αλλά καλή γυναίκα που είχε πολλή αγάπη στην καρδιά της παρά τις δυσκολίες που πέρασε.

Αντιθέτως, στο Μαύρο Ρόδο ο χαρακτήρας της είναι πολύ σκοτεινός. Συγκεκριμένα υποδύεται την Πολυξένη, τη μητριά της Ελισάβετ. Η παράνομη σχέση της με τον Λευτέρη, πατέρα της Ελισάβετ, εξελίχθηκε σε γάμο. Όμορφη και θελκτική γυναίκα, δυναμική, εγωίστρια, χειριστική και φιλόδοξη. Στόχος της είναι μόνο τα χρήματα. Δεν ξέρει να χάνει κι όταν απειλείται γίνεται ακόμα πιο αδίστακτη και επικίνδυνη. Το μίσος της για την Ελισάβετ γίνεται πιο έντονο όταν ο Πέτρος ερωτεύεται εκείνη αντί για την κόρη της, την Όλγα. Όλα όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται ξανά στη ζωή της ο Θέμης.

Ελένη Καρακάση

Καρακάση Μαύρο Ρόδο Άγριες Μέλισσες

Ένα από τα πιο θετικά πρόσωπα των Άγριων Μελισσών πέρασε στο Μαύρο Ρόδο. Η Ελένη Καρακάση άφησε πίσω της τη Ρίζω, την αγαπημένη Μαμή του χωριού που έκανε προξενιά στα κορίτσια για να αναλάβει έναν εξίσου γλυκό ρόλο.

Συγκεκριμένα, υποδύεται τη μητέρα του Γεράσιμου. Έχει το μαγειρείο του χωριού, από όπου όλοι περνούν για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν. Καλοπροαίρετη, δίκαιη, καλοσυνάτη. Έχει μεγάλο καημό με τον γιο της, που δεν βρίσκει ένα άλλο κορίτσι για να φτιάξει τη ζωή του. Αγκάθι στην καρδιά της είναι και η κόρη της η Γιάννα, που τα παράτησε όλα και έφυγε στην Αθήνα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δυο γάμοι, δυο παιδιά κι ένας χωρισμός - Ο πρώην και ο νυν της «Ηγουμένης Φιλαρέτης» του Μαύρου Ρόδου, Κατερίνας Διδασκάλου

Μαύρο Ρόδο: «Έχε την από κοντά, πρέπει να...» - Άρχισαν οι πισώπλατες μαχαιριές στην οικογένεια Καστρινού