Από Ελένη Μήτση

Μια μεγάλη και πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα για τις νέες σειρές της σεζόν δεν έχει παιχτεί ακόμα και αυτή δεν είναι άλλη από το νέα σειρά του Mega ''Μαύρο ρόδο'', που θα βγει στον αέρα τη Δευτέρα 3/10.

Τα πρώτα επεισόδια, που θα εξιστορήσουν τη συγκλονιστική ιστορία θα κόβουν την ανάσα με το trailer, που κυκλοφόρησε να τα λέει όλα. Το ''Πάμε Δανάη'' πήγε στα γυρίσματα της σειράς και μάλιστα πρόβαλλε αποκλειστικά πλάνα την Πέμπτη 29/9, αποσπώντας και κάποιες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές.

Βίντεο από τα γυρίσματα της του ''Μαύρου ρόδου''

Οι 25+1 χαρακτήρες της νέας σειράς του Mega

Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου)

Η Ελισάβετ, κατά κόσμον Άννα Βελιώτη, είναι δόκιμη μοναχή. Ζει από δώδεκα ετών στο μοναστήρι έπειτα από τον θάνατο της μητέρας της. Στο πρόσωπό της αποτυπώνονται η αθωότητα, η αγνότητα και η απουσία κακής σκέψης. Η πίστη της την έχει οπλίσει με τρομερή αυτοκυριαρχία. Ασχολείται με την τέχνη της αγιογραφίας, που αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο στο μοναστήρι. Οι μοναχές τη θαυμάζουν και ζητούν από την ηγουμένη να οριστεί η ημερομηνία της χειροτονίας της. Θα δοκιμαστεί με τον πιο σκληρό τρόπο όταν εμφανιστεί ο Πέτρος.

Μαύρο Ρόδο - Φωτεινή Παπαθεοδώρου

Πέτρος Καστρινός (Μιχαήλ Ταμπακάκης)

Όμορφος, ευζωιστής, εγωιστής και πεισματάρης. Με σπουδές αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία. Στα μελλοντικά του σχέδια είναι να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό. Οι σχέσεις του είναι επιφανειακές, ενώ η ερωτική του ζωή έντονη και περιπετειώδης. Αν και είναι συναισθηματικός, το κρύβει, υπακούοντας στις συμβουλές του πατέρα του, από τον οποίο αναζητά και την αποδοχή. Όταν γνωρίσει την Ελισάβετ, την ερωτεύεται με πάθος.

Μαύρο Ρόδο - Μιχαήλ Ταμπακάκης

Θέμης Καστρινός (Λεωνίδας Κακούρης)

Ο πατέρας του Πέτρου, ένα από τα πιο γνωστά αφεντικά της νυχτερινής διασκέδασης. Σκληρός, αμείλικτος, εύστροφος και τετραπέρατος. Έχει εξουδετερώσει πολλούς ανταγωνιστές προκειμένου να συνεχίζει ανενόχλητος τις δουλειές του. Ονειρεύεται να δει τον Πέτρο συνεχιστή των επιχειρήσεών του. Η γυναίκα του, η Αγγελική, διαφωνεί με τις δουλειές του και δεν θέλει να μπλέξει σε αυτές ο γιος τους. Όταν αποκαλυφθεί η σχέση του Πέτρου με την Ελισάβετ, θα έρθει η σύγκρουση με τον πατέρα του.

Μαύρο Ρόδο - Λεωνίδας Κακούρης

Ηγουμένη Φιλαρέτη (Κατερίνα Διδασκάλου)

Η σοφή γερόντισσα, με μία στοργική αγκαλιά για όλες τις μοναχές και για όσες πιστές αποζητούν τη συμβουλή της. Αυστηρή με τους κανόνες του μοναστηριού αλλά και με τη διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας του. Γαλούχησε την Ελισάβετ με τις αξίες του μοναχισμού και της εμφύσησε την αγάπη για τον Χριστό. Θα δώσει σκληρή και επίμονη μάχη για να την κρατήσει στο μοναστήρι.

Μαύρο Ρόδο - Κατερίνα Διδασκάλου

Αγγελική Σπηλιώτη Καστρινού (Ηλέκτρα Νικολούζου)

Στους ηθοποιούς του «Μαύρου Ρόδου» βλέπουμε και την Ηλέκτρα Νικολούζου, που υποδύεται τη σύζυγος του Θέμη. Αστικής καταγωγής, καλλιεργημένη, ευγενής, λίγο σνομπ. Παρότι προδομένη, συνεχίζει να είναι ερωτευμένη με τον Θέμη. Ο χειρότερος εφιάλτης της είναι να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Θέμη να αναλάβει ο Πέτρος τις δουλειές του, και κάνει αγώνα για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Θα αναζητήσει στο μοναστήρι την εξιλέωση για όσα έχει κάνει, με μία μεγάλη αποκάλυψη να έρχεται.

Μαύρο Ρόδο Ηλέκτρα Νικολούζου

Βίκος (Γιάννης Κουκουράκης)

Νονός της νύχτας, αδίστακτος φονιάς με πρόσωπο και συμπεριφορά που δεν μαρτυράει το παραμικρό από τη σκοτεινή του πλευρά. Είναι αποφασισμένος να αποκτήσει τον έλεγχο της νύχτας. Παιδί αγνώστων γονέων, από μικρός έζησε σε ιδρύματα και μαθήτευσε κοντά σε έναν καμπανοποιό. Για τον Βίκο, το όπλο είναι η λύση σε όλα.

Μαύρο Ρόδο - Γιάννης Κουκουράκης

Κύρα Σπηλιώτη (Λουκία Παπαδάκη)

Η μητέρα της Αγγελικής. Αστικής καταγωγής, ψυχοθεραπεύτρια. Βοηθούσε επίσης στην επιχείρηση του άντρα της και πατέρα της Αγγελικής, που είχε εργοστάσιο επίπλων. Από την πώληση του εργοστασίου, το μερίδιο της Αγγελικής εξανεμίστηκε από τον Θέμη σε επιχειρήσεις που απέτυχαν. Η Κύρα δεν εκτίμησε ποτέ τον Θέμη αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επηρεάσει με την κρίση της την Αγγελική. Είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας που μπορεί να κρύβεται πίσω από σημαντικές ανατροπές.

Λευτέρης Βελιώτης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης)

Ο πατέρας της Ελισάβετ, ένας παραιτημένος από τη ζωή άντρας που προσπαθεί να κρύβει τις αδυναμίες του. Εκμεταλλεύεται γεωργικά και κτηνοτροφικά εκτάσεις της μονής. Η γυναίκα του, η Πολυξένη, τον πιέζει να διεκδικήσει δικαστικά αυτά τα κτήματα. Έχει αδυναμία στην κόρη του, την Αννούλα του. Με την εμφάνιση του Θέμη, το παρελθόν που συνδέει την Πολυξένη με τον Θέμη δημιουργεί νέες «συμμαχίες».

Πολυξένη Βελιώτη (Θεοφανία Παπαθωμά)

Η παράνομη σχέση της με τον Λευτέρη εξελίχθηκε σε γάμο. Όμορφη και θελκτική γυναίκα, δυναμική, εγωίστρια, χειριστική και φιλόδοξη. Στόχος της είναι μόνο τα χρήματα. Δεν ξέρει να χάνει κι όταν απειλείται γίνεται ακόμα πιο αδίστακτη και επικίνδυνη. Το μίσος της για την Ελισάβετ γίνεται πιο έντονο όταν ο Πέτρος ερωτεύεται εκείνη αντί για την κόρη της, την Όλγα. Όλα όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται ξανά στη ζωή της ο Θέμης.

Μοναχή Αυξεντία (Σοφία Σεϊρλή)

Η θεία της Ελισάβετ και μαγείρισσα της μονής. Έχει πληθωρικό χαρακτήρα και κατανόηση για τις νεότερες μοναχές που πέφτουν σε παραπτώματα. Με την ηγουμένη έχουν πολύ καλή σχέση και μιλούν για όλα. Καλοκάγαθη, συμπονετική, δραστήρια και πολύ κοινωνική με τους επισκέπτες της μονής. Η φλυαρία της θα θέσει σε κίνδυνο το μοναστήρι.

Μοναχή Κασσιανή (Μυρτώ Αλικάκη)

Στους ηθοποιούς του «Μαύρου Ρόδου» βλέπουμε και τη Μυρτώ Αλικάκη, που υποδύεται τη Μοναχή Κασσιανή. Προαλείφεται για επόμενη ηγουμένη, χειρίζεται τις νομικές και οικονομικές υποθέσεις του μοναστηριού και έχει την εύνοια του Μητροπολίτη. Είναι αυστηρή, τυπική και σκληρή. Χώνει τη μύτη της παντού. Υπονομεύει την ηγουμένη, προσπαθώντας παράλληλα να μην κινεί υποψίες. Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες και οι ραδιουργίες της θα βγουν στην επιφάνεια.

Ευτυχία Δημακούλη (Ελένη Καρακάση)

Η μητέρα του Γεράσιμου. Έχει το μαγειρείο του χωριού, από όπου όλοι περνούν για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν. Καλοπροαίρετη, δίκαιη, καλοσυνάτη. Έχει μεγάλο καημό με τον γιο της, που δεν βρίσκει ένα άλλο κορίτσι για να φτιάξει τη ζωή του. Αγκάθι στην καρδιά της είναι και η κόρη της η Γιάννα, που τα παράτησε όλα και έφυγε στην Αθήνα.

Μαύρο Ρόδο ηθοποιοί

Ισμήνη Βελιώτη (Λένα Παπαληγούρα)

Η μητέρα της Ελισάβετ, μικρή αδελφή της Αυξεντίας. Καλοσυνάτη και ευαίσθητη. Πλήρωσε με τη ζωή της την εμπιστοσύνη που έδειχνε στους ανθρώπους. Η φιλία της με την Πολυξένη ήταν η αιτία να γνωριστούν η Πολυξένη με τον Λευτέρη. Στοργική και δοτική ως μητέρα προσέφερε στην Ελισάβετ μία όμορφη και ξέγνοιαστη παιδική ηλικία.

Γεράσιμος Δημακούλης (Νίκος Κουκάς)

Ο παιδικός φίλος της Ελισάβετ. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ίδιο χωριό. Είναι ο καλός της άγγελος, ο «αδελφός» της. Απασχολείται στο μοναστήρι κάνοντας όποια δουλειά του ζητηθεί. Στα μάτια του και στην ψυχή του υπάρχει ένα βουβό παράπονο για τη ζωή που δεν έζησε με το κορίτσι των ονείρων του. Η ιστορία με τον Πέτρο θα συντρίψει την καρδιά του.

Αλεξία Καστρινού (Νεφέλη Κουρή)

Η αδελφή του Πέτρου. Έχει σχέση με τον Παναγιώτη, τον οποίο δεν συμπαθεί ο πατέρας της. Η Αλεξία μισεί τις τακτικές του πατέρα της καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις γυναίκες. Πρακτική, λογική και επαναστάτρια απέναντι στο πατριαρχικό καθεστώς του σπιτιού της. Νιώθει πιο κοντά στη μητέρα της.

Όλγα (Ευθαλία Παπακώστα)

Η κόρη της Πολυξένης. Της μοιάζει πολύ, έχει όμως ηθικές αναστολές. Η σχέση της με την Ελισάβετ είναι σχεδόν φιλική. Συνήθως είναι αυτή που μεταβαίνει στο μοναστήρι για να της μεταφέρει προϊόντα. Όταν ανακαλύψει το ερωτικό ενδιαφέρον του Πέτρου για την Ελισάβετ, θα νιώσει ηττημένη, θα πληγωθεί και θα αντιδράσει.

Σαράντος Διακοσάββας (Νίκος Γκέλια)

Ο γιος του εξαφανισμένου Διακοσάββα, που διαφέντευε την περιοχή. Ο Σαράντος, θέλει να αποκτήσει ξανά το οικογενειακό του όνομα την παλιά αίγλη και ψάχνει μανιωδώς να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του. Οι υποψίες του στρέφονται σε διαφορετικούς κατοίκους της περιοχής. Κύριος στόχος του όμως είναι οι καλόγριες του μοναστηριού, θεωρώντας ότι γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

Γιάννα Δημακούλη (Μαρία-Νεφέλη Δούκα)

Κόλλησε το μικρόβιο της μαγειρικής από τη μητέρα της. Παντρεύτηκε τον Γιώργο Μπόγρη από έρωτα και γιατί την έκανε να διασκεδάζει, αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά τον γάμο, κάνοντάς την να «δραπετεύσει». Το ατύχημα του Σταυρίνου έφερε ανατροπές στη ζωή της. Η επιστροφή της στο χωριό φέρνει το παρελθόν και τα μυστικά του στο παρόν.

Σταυρίνος Mπόγρης (Νίκος Πολυδερόπουλος)

Ο αδελφός του κοινοτάρχη. Βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας ενός τροχαίου. Πριν το ατύχημα ήταν ανεξάρτητος, ελεύθερος και τυχοδιώκτης. Υπομένει τις υπερσυντηρητικές απόψεις του αδελφού του, του μοναδικού ανθρώπου που τον φροντίζει. Θα κάνει πολλά χειρουργεία με την ελπίδα να καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Γιώργος Μπόγρης (Λεωνίδας Μαράκης)

Δημοτικός σύμβουλος και κατ’ ευφημισμό κοινοτάρχης. Βαθιά πληγωμένος από τον χωρισμό του με τη Γιάννα και βαθύτερα από την προδοσία του ίδιου του αδελφού του. Πονηρός και δολοπλόκος, ελίσσεται με κάθε τρόπο προκειμένου να ανέλθει. Πιστεύει πως αν το μοναστήρι γίνει προσκυνηματικός προορισμός, ο τόπος τους θα αναπτυχθεί. Η επιστροφή της Γιάννας θα περιπλέξει τα σχέδια και τους στόχους του.

Μανόλης Δημακούλης (Δρόσος Σκώτης)

Ο πατέρας του Γεράσιμου. Κρατούσε παλαιότερα το πόστο που έχει τώρα ο γιος του στο μοναστήρι. Ο Μανόλης μοιράζει τη ζωή του στο μοναστήρι και στο μαγειρείο που διατηρούν με τη γυναίκα του στο χωριό. Είναι θείος του Σαράντου Διακοσάββα. Κατά καιρούς βοηθάει τον ανιψιό του στις έρευνες για την εξαφάνιση του πατέρα του.

Τασούλα (Πένυ Αγοραστού)

Στους ηθοποιούς του «Μαύρου Ρόδου» βλέπουμε και την Πένυ Αγοραστού που υποδύεται την Τασούλα. Η βοηθός της Ευτυχίας στην κουζίνα, το κορίτσι για τα θελήματα του χωριού, ένα καλοκάγαθο πλάσμα. Το όνειρό της είναι να τη γνωρίσει κάποιος άντρας και να τη ζητήσει σε γάμο. Ψυχοπονιάρα, φιλότιμη και αγαθή. Ο Σαράντος τής έχει αδυναμία και την προστατεύει από τα πειράγματα.

Νατάσα Στεργίου (Κατερίνα Μαούτσου)

Τραγουδίστρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα του νυχτερινού κέντρου του Θέμη Καστρινού. Η Νατάσα κάνει πολύ υπολογισμένες κινήσεις. Ο Πέτρος, με τον οποίο έχει ερωτική σχέση, της αρέσει πολύ αλλά της εξασφαλίζει και προστασία, αφού είναι ο γιος του αφεντικού της. Πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι κάτι άλλο τον απασχολεί συναισθηματικά. Θα του μιλήσει και θα του ζητήσει να την εμπιστευτεί.

Φραγκίσκος Χατζόπουλος (Δημήτρης Παπαβασιλείου)

Ο κολλητός φίλος του Πέτρου. Φοιτητής αρχιτεκτονικής. Συγκροτημένος, ψύχραιμος, λογικός, πραγματιστής με συγκεκριμένους στόχους. Τα συναισθήματα του Πέτρου για την Ελισάβετ βάζει σε κίνδυνο τα επαγγελματικά τους σχέδια. Ο Φραγκίσκος θα επιχειρήσει άπειρες φορές να λογικέψει τον Πέτρο. Θα συνταχθεί με τον Θέμη σε κοινό μέτωπο απέναντι στην Ελισάβετ και στον Πέτρο.

Παναγιώτης Βλάχος (Μιχάλης Αρτεμισιάδης)

Ο έτερος κολλητός του Πέτρου. Εργάζεται στις φαρμακαποθήκες του πατέρα του. Φίλοι με τον Πέτρο από παιδιά. Αστείος και γεμάτος ανασφάλειες απέναντι στον Πέτρο που θεωρεί ότι διαθέτει όλα τα χαρίσματα.

Μητροπολίτης Χρυσόστομος (Λευτέρης Τσάτσης)

Ο Μητροπολίτης της περιοχής όπου υπάγεται το μοναστήρι. Πατρικός, καλόκαρδος αλλά και ευθυνόφοβος και ευεπηρέαστος. Έχει στραμμένη την προσοχή του στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του μοναστηριού και στην εκμετάλλευσή της, αλλά χωρίς προσωπικό όφελος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μελαχρινή και καλλονή - Η γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του Νίκου Πολυδερόπουλου από το Μαύρο Ρόδο

Η καθόλου άγια τηλεοπτική οικογένεια του Λεωνίδα Κακούρη στο Μαύρο Ρόδο - Τα "σκοτεινά" μέλη που την απαρτίζουν