Από Ελένη Μήτση

Το δεύτερο επεισόδιο της υπερπαραγωγής, που αναπαριστά την Μικρασιατική καταστροφή αναμένεται να προβληθεί την Πέμπτη 29/9 από τον ΑΝΤ1. Οι αντιδράσεις στην πρεμιέρα του σίριαλ ''Σμύρνη μου αγαπημένη'' ήταν ως επί τω πλείστω θετικές, με το δεύτερο επεισόδιο να περιγράφει σοκαριστικές λεπτομέρειες....

Όλα όσα θα δούμε στη σειρά ''Σμύρνη μου αγαπημένη'' την Πέμπτη 29/9

Η ιστορία συνεχίζεται κι η τραγωδία ξεκινά. Ζωές αλλάζουν για πάντα. Καταστροφές, τραγωδίες, απώλειες, χαμένες πατρίδες, οικογένειες και έρωτες.

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας παίρνουν ξανά σάρκα και οστά και βλέπουμε τις ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πάντα με τον πιο σκληρό τρόπο. Ο πόλεμος κι ο κατατρεγμός ξεκινά. Οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν και ο κόσμος παλεύει να μείνει ζωντανός.

Η βασική ιστορία της σειράς

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

Σμύρνη μου αγαπημένη

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κλαίνε ή γελάνε στον ΑΝΤ1; Τα νούμερα τηλεθέασης στην πρεμιέρα (22/9) της σειράς ''Σμύρνη μου αγαπημένη''

Έσκασαν τα ευχάριστα μία μέρα μετά την τηλεοπτική πρεμιέρα - Ραγδαίες εξελίξεις με το «Σμύρνη μου αγαπημένη»