Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και μετατράπηκε σε σειρά, η οποία προβάλλεται κάθε εβδομάδα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Το βράδυ της Πέμπτης (22/9) παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο, και ήταν απλά καθηλωτικό.

100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, σε μια επέτειο που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία της πατρίδας μας, ο ΑΝΤ1 τιμά τον ελληνισμό και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο που κρατά τις μνήμες και τις παραδόσεις ζωντανές.

Το κοινό ενθουσιάστηκε και συγκινήθηκε βαθύτατα με το πρώτο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς, καθώς και με τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζει, ενώ αποθεώθηκε και η Μιμή Ντενίση για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει.

Ζωές που άλλαξαν για πάντα. Καταστροφές, τραγωδίες, απώλειες, χαμένες πατρίδες, οικογένειες και έρωτες. Γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, αλλά και πολλές γενιές ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πάντα με τον πιο σκληρό τρόπο.

Τα σχόλια του Twitter για τη σειρά «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Η βασική ιστορία της σειράς

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θα την παρακολουθήσουν όλες οι οικογένειες - Η ταινία που θα προβληθεί απόψε (23/9) στον ΑΝΤ1

Έχει πάρει φόρα ο ΑΝΤ1 και δεν σταματάει - Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την κωμική σειρά ''Στα 4''