Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Οι Άγριες Μέλισσες, έριξαν αυλαία πριν από 3 μήνες μέσα από ένα συγκλονιστικό επεισόδιο που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε). Η σειρά αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να «ξυπνήσει» και πάλι η μυθοπλασία στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τις Άγριες Μέλισσες ξεκίνησαν ουκ ολίγες ελληνικές σειρές, ενώ στη φετινή σεζόν στον τομέα της μυθοπλασίας θα έχουμε κοντά στα 35 προγράμματα.

Ο απόηχος των Άγριων Μελισσών ωστόσο είναι εκκωφαντικός και το κοινό, δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει τη σειρά που αγάπησε για 3 ολόκληρα χρόνια.

Τα σχόλια του Twitter για τις Άγριες Μέλισσες

Τις τελευταίες ώρες, οι Άγριες Μέλισσες έχουν καταφέρει να γίνουν και πάλι trend στο Twitter, παρόλο που έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά οι χρήστες του Twitter, συγκρίνουν τη σειρά με τους «Παγιδευμένους», το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, στην οποία μάλιστα παίζει και ο Παύλος Ορκόπουλος που αγαπήθηκε από το κοινό ως «Νέστορας» στο Διαφάνι.

Από την άλλη, σαν χθες 27/9, έκανε πρεμιέρα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της σειράς και έτσι το κοινό ζητάει διακαώς να παιχτεί σε επανάληψη.

Τέλος, αφορμή για να ξυπνήσουν οι μνήμες των Άγριων Μελισσών αποτέλεσε το νέο trailer για το «Μαύρο Ρόδο», στο οποίο θα πρωταγωνιστούν πολλά πρόσωπα της σειράς του ΑΝΤ1.

Άσχημα νέα για τις Άγριες Μέλισσες λίγους μήνες μετά το φινάλε της σειράς - Τι συνέβη

Μπορεί ο ΑΝΤ1 να τα πηγαίνει καλά σε νούμερα, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται και στις απολαβές του καναλιού. Δύσκολες ώρες ξημερώνουν, δηλαδή, για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές που έχουν στελεχώσει τις επιτυχημένες σειρές του, αφού ο μισθός τους φαίνεται πως θα αργήσει πολύ να τους δοθεί. Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή το αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές της σειράς Άγριες Μέλισσες.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα του ΕΚΟΜΕ; Θα συνεχίσει η Πολιτεία να χρηματοδοτεί τον φορέα; Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και εταιρειών παραγωγής, το θέμα της συνέχισης χρηματοδότησης του ΕΚΟΜΕ τέθηκε, αλλά δεν απαντήσεις δεν υπήρξαν.

Άγριες Μέλισσες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο φορέας, από το 2018 που ξεκίνησε η εφαρμογή του ν. 4487/2017, τον οποίο συνέταξε ο Λευτέρης Κρέτσος και στη συνέχεια τροποποίησε τρεις φορές ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έχουν υπαχθεί στα κίνητρα 273 έργα, από τα οποία τα 158 είναι ελληνικά και τα 115 ξένες παραγωγές.

Η συνολική επένδυση έχει φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί 70.000 θέσεις εργασίας. Δεν δόθηκε όμως καμιά εξήγηση για την καθυστέρηση αποπληρωμής των παραγωγών που φτάνει τα τρία έτη. Ενδεικτικά, για τις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 το ΕΚΟΜΕ δεν έχει πληρώσει ακόμη ούτε τον πρώτο κύκλο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πολλοί το είδαν λίγοι το πρόσεξαν - Οι συμβολισμοί στο τελευταίο επεισόδιο των Άγριων Μελισσών

Από τις Άγριες Μέλισσες στο Αυτή η Νύχτα Μένει - Η πρωταγωνίστρια που «μετακόμισε» στον ALPHA