Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Κάνε ότι Κοιμάσαι» επιστρέφει απόψε (26/9) με ένα νέο διπλό επεισόδιο, στο οποίο ο Νικόλας θα προσπαθήσει να συνεχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι γύρω από τη δολοφονική επίθεση που έγινε στο σπίτι του (δείτε εδώ τις αντιδράσεις του κοινού για τα πρώτα επεισόδια).

Τι θα δούμε σήμερα (26/9) στο Κάνε ότι Κοιμάσαι

Επεισόδιο 5ο: Ο Νικόλας προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά της γυναίκας του και αν αυτά της στοίχισαν τη ζωή. Περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στην Εντατική, ελπίζοντας ότι η κόρη του θα συνέλθει από το κώμα. Ο τοκογλύφος που δάνεισε στην Ευαγγελία καταθέτει ως ύποπτος για πιθανή εμπλοκή στη ληστεία και στον φόνο της. Δεν μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκε το κινητό του θύματος στον κήπο του.

Ούτε η συμμορία όμως των ληστών μπορεί να το εξηγήσει αυτό, κάτι που αρχίζει και δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις της ομάδας. Ο Μάκης αρχίζει και γίνεται επιθετικός στο σχολείο, έχοντας βάλει στόχο τους δύο μαθητές που τον κακοποιούσαν. Ποιους εμπλέκει η φωτογραφία που προσκομίζει κρυφά ο τοκογλύφος στην υπαστυνόμο; Τι κρύβει από τον Νικόλα η συμμαθήτρια της κόρης του;

Επεισόδιο 6ο: Ο Νικόλας ανακαλύπτει τον εραστή της γυναίκας του, ο οποίος τη συμβούλευε οικονομικά πριν τον φόνο της. Εκείνος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα του ετοιμαζόταν να εξοφλήσει κάποια δάνεια με τα χρήματα που δανείστηκε, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα είχε μεταφέρει στην τράπεζά τους. Η βία μεταξύ των παιδιών στο σχολείο του Νικόλα μπορεί να έχει σταματήσει, αλλά οι συγκρούσεις εντείνονται.

Ο Μάκης εκβιάζει τον μαθητή που του έκανε μπούλινγκ με ένα επικίνδυνο βίντεο, που αποδεικνύει ότι συνεργάστηκε με τον δικηγόρο του τοκογλύφου για να τον ενοχοποιήσουν. Ποια σχέση έχει ο Ίσσαρης με τον συνεργάτη του τοκογλύφου και πώς θα αντιδράσει, όταν μάθει ότι η υπαστυνόμος και υφιστάμενη του τον παρακολουθεί;

Τα λόγια της Κολιανδρή για τη συνεργασία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

«Είπα αμέσως το “ναι” και γιατί νόμιζα στην αρχή ότι ήταν η μεταφορά ξένης σειράς. Έχει τη δομή που κάθε επεισόδιο τελειώνει με μια ανατροπή, κάτι που δεν το έχω συναντήσει σε σειρά 62 επεισοδίων.

Το συγκεκριμένο με γοητεύει γιατί θίγει ένα θέμα που δεν έχει θιχτεί σε πολλές σειρές. Η διαχείριση αυτού του θυμού σε τέτοιες ηλικίες δεν είναι πολύ ομαλή. Με αυτή την ιστορία με τους εκβιασμούς με τα κινητά και την εγκληματικότητα, αυτά τα παιδιά που είναι στη σειρά δεν είναι παιδιά κολλεγίων.

Έχει μια ωμότητα και σκληρότητα που είναι χρήσιμη γιατί δεν θες σε τέτοια ηλικία να σου κουνήσει το δάχτυλο. Θεωρώ αν πιάσει αυτή την ηλικία ίσως βγει κάτι καλό. Και στα επόμενα επεισόδια θίγεται το θέμα της κοινωνικής ανισότητας, της περιθωριοποίησης, πώς ένα παιδί από θύμα γίνεται θύτης.

Κάτι γίνεται κάθε φορά που δεν το περίμενες, άλλοι παρουσιάζονται διαφορετικά, πας να συμπαθήσεις κάποιον και τελικά δεν είσαι σίγουρος για κανέναν», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σαν φωτεινή αχτίδα σε αυτή τη σειρά. Είναι πολύ συγκινητικός ο τρόπος του γιατί είναι πάντα με μια εντυπωσιακή ευγένεια».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πρώτη φορά βγαίνει στην τηλεόραση - Ποια είναι «Νάσια» από το Κάνε ότι Κοιμάσαι

Η Βικτώρια από το Κάνε ότι Κοιμάσαι είναι παντρεμένη 18 χρόνια τώρα - Αυτός είναι ο άντρας της Έμιλυ Κολιανδρή