Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (23/9) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και ο Φίλιππος και η Βασιλική θα πέσουν θύματα απαγωγής από το κύκλωμα, και μάλιστα με εντολή του Δημοσθένη (δείτε εδώ τι δήλωση η Ιφιγένεια Τζόλα για αυτή τη σκηνή).

Τι θα δούμε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στη Γη της Ελιάς - Επεισόδιο 5

Ο Λυκούργος δίνει στον αστυνόμο μια εξήγηση για το δαχτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων, που φοράει ο δολοφόνος στο βίντεο. Οι μέρες της Αθηνάς στη φυλακή περνούν δύσκολα και την κάνουν να καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να μην κινδυνεύει εκεί μέσα, είναι να κάνει συμμαχίες. Παράλληλα, η Μαρία κάνει τις δικές της κινήσεις για να βοηθήσει την κόρη της. Πληροφορεί τον Λυκούργο για την άσχημη συμπεριφορά που είχε ο Ιπποκράτης Βρεττάκος απέναντι στην Αθηνά και του λέει να το χρησιμοποιήσει στη δίκη.

Την ίδια στιγμή προειδοποιεί τον Ισίδωρο και τη Μυρτάλη ότι στο δικαστήριο θα ακουστούν πράγματα που θα σπιλώσουν τη μνήμη του Ιπποκράτη, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις τους. Η Βασιλική ξεκινά και πάλι τα μαθήματα στη σχολή της, ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα γράφουν τη μικρή Αγγελική στην Α’ τάξη του Δημοτικού της Αρεόπολης. Ο Φίλιππος και η Βασιλική πέφτουν θύματα απαγωγής και μπλέκουν σε μια ιστορία που θα βάλει τις ζωές τους σε κίνδυνο.

Το δράμα της Βασιλικής δεν τελειώνει εκεί

Στη Γη της Ελιάς, η Αρετή που δεν μπορεί να χωνέψει τον γάμο του Στέφανου με την Ελένη στην Ισπανία, έχει βάλει σκοπό της ζωή της να χωρίσει τη Βασιλική από τον Φίλιππο και καταστρώνει ξανά σατανικά σχέδια, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες.

Για άλλη μια φορά η Αρετή συνεργάζεται με την Ασπασία, παρότι η τελευταία συγκρούστηκε άγρια με τον Δημοσθένη για χάρη της Αρετής. Αυτή τη φορά ο στόχος τους είναι να κάνουν κάτι για να χωρίσουν τη Βασιλική από τον Φίλιππο: «Να χωρίσει, να έρθει σε μένα το παιδάκι μου και η εγγόνα μου, που κακό χρόνο να έχει η Χάιδω, την έχει και τη χαίρεται κι εγώ δεν μπορώ ούτε να τη δω», λέει στην Ασπασία.

Έτσι πιάνουν τη Χρυσούλα κι αυτή τους δίνει κάποια «μαγικά» βότανα: «Μόλις τα φάει αυτός που θέλετε, θα δείτε και θα με θυμηθείτε», ισχυρίζεται. Καταχαρούμενες και οι δύο, πηγαίνουν στο σπίτι και ετοιμάζουν τα μαγικά τους, σίγουρες για τον χωρισμό. Τελικά η Ασπασία, σε συνεργασία με την Αρετή, καταφέρνει να ρίξει ένα μαντζούνι στο φαγητό της Βασιλικής, ελπίζοντας σε ένα θαύμα προκειμένου να τη χωρίσουν από τον Φίλιππο. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Μόλις η Βασιλική τρώει λίγο από το φαγητό που της δίνει η Ασπασία, αρχίζει να πονάει αφόρητα και να κάνει εμετούς.

Γη της Ελιάς Αρετή Βασιλική

Με λίγα λόγια η Βασιλική παθαίνει δηλητηρίαση από το φαγητό που της ετοίμασε η Ασπασία και η Αρετή γίνεται έξαλλη με τη Χρυσούλα: «Τι έκανες κακούργα; Δηλητηρίασα το παιδί μου με τα ίδια μου τα χέρια. Θα σε σκοτώσω», της ουρλιάζει. Τα νέα όμως δεν θ’ αργήσουν να μαθευτούν και για κακή τύχη της Ασπασίας φτάνουν στα αυτιά και του Δημοσθένη, ο οποίος γίνεται έξαλλος και πιάνει τη γυναίκα του από τον λαιμό να την πνίξει: «Τέρμα, εξαφανίσου από μπροστά μου γιατί θα σε πνίξω. Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Πήγατε να πεθάνετε το κορίτσι για να χωρίσει με τον Φίλιππο; Εσύ τι ανακατεύεσαι και γιατί να χωρίσει, τι σας έχει κάνει;», τη ρωτάει

Η Εύα αναλαμβάνει μια νέα οικοδομή στη Μάνη και κατά τη διάρκεια της εκσκαφής θα βρεθεί μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα... Μέσα από τα χώματα ανασύρουν τα πτώματα τριών κοριτσιών. Όπως θα δούμε, αυτά τα κορίτσια είναι από το κύκλωμα πορνείας, που τις εκμεταλλεύεται και τις χρησιμοποιεί για ένα ακριβό, επικίνδυνο και αποτρόπαιο παιχνίδι στο «Snuff», όπου διωκτικές ταινίες καταγράφουν σκηνές βασανισμού, συχνά σαδομαζοχιστικές ερωτικές, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν και τον θάνατο κάποιου πρωταγωνιστή, για να προκαλέσουν την ύψιστη αισθητική απόλαυση στον υποκινητή-εμπνευστή και πελάτη τους.

Ο τραυματισμός της Αθηνάς με μαχαίρι μέσα στη φυλακή προκαλεί έντονη ανησυχία στον Λυκούργο και τη Μαργαρίτα, οι οποίοι αποφασίζουν να μην το πουν στη Μαρία. Στο μεταξύ ο Δημοσθένης δίνει εντολή στους συνεργάτες του να βρουν έναν σύνδεσμο στις φυλακές γυναικών με σκοπό να προστατέψει την Αθηνά. Τελικά η Αθηνά γίνεται καλά και επιστρέφει στις φυλακές όπου, παρά τον τραυματισμό της, το κλίμα παραμένει εχθρικό.

Οι φρουροί της φυλακής μπαίνουν στο κελί της και βρίσκουν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι κάτω από το στρώμα της. Αργότερα, η διευθύντρια της φυλακής την ενημερώνει ότι θα τιμωρηθεί γι’ αυτό, ενώ η Αθηνά ορκίζεται πώς δεν έχει ιδέα ποιος το έβαλε εκεί. Παρ’ όλα αυτά, οδηγείται στην απομόνωση, όπου ζει φρικτές στιγμές.

Περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αύριο (23/9) μόνο με 1,5 €!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Στην Ισπανία η Ιφιγένεια Τζόλα και ο Διονύσης Παπανδρέου - Το ταξίδι για χάρη της Γης της Ελιάς

Γη της ελιάς: ''Καυτό'' spoiler για την κόλαση που ζει η Αθηνά - Πόσο καιρό θα μείνει στο κελί φυλακισμένη;