Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος», κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα (19/9) και αναμένεται να είναι μία από τις πιο καθηλωτικές σειρές που θα παρακολουθήσουμε φέτος στην ελληνική τηλεόραση. Ο έρωτας ενός Χριστιανού και μίας Μουσουλμάνας ζωντανεύει στις οθόνες μας οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές (δείτε εδώ τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές για τη σειρά).

Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της σειράς «Γλυκάνισος»

19/9 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Ένα πλοίο πέφτει σε φουρτούνα. Υποπλοίαρχος είναι ο Στρατής Δεμίρης. Η οικογένεια Δεμίρη, που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, μαθαίνει για το συμβάν από τις ειδήσεις. Εν τω μεταξύ στο νησί, σε έναν καταυλισμό προσφύγων, φωτιά ζώνει τις σκηνές. Στην Αθήνα, ο γάμος του Στρατή με την Ελεάνα πλήττεται. Η Μυτιλήνη είναι μονόδρομος για εκείνον. Στον δρόμο του θα βρεθεί η Ραζάν. Ένας χριστιανός. Μια Μουσουλμάνα. Δυο κόσμοι διαφορετικοί που τους χωρίζουν η πίστη, ήθη, έθιμα, κουλτούρες και θα σφραγιστούν με κάτι, που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Το αίμα.

Γλυκάνισος Παπαγεωργίου

20/9 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2

Ο Στρατής μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ενώ η Ραζάν και ο Καρίμ μεταφέρονται στο τμήμα. Όσο ο Στρατής χειρουργείται, φωνάζει ένα γυναικείο όνομα, που δεν είναι της γυναίκας του. Παράλληλα, η Ελεάνα ενημερώνεται για το μαχαίρωμα του Στρατή τηλεφωνικά, από την οικογένεια Δεμίρη. Δίπλα της, βρίσκεται ένας μυστηριώδης άντρας. Κι ενώ η Ραζάν ακόμη δεν έχει προλάβει να διαχειριστεί τον χαμό του παιδιού και το συμβάν της προηγούμενης μέρας, γυρίζει στη δουλειά της, στην «Ταβέρνα της Χρυσάνθης». Εκεί όμως, κάποιοι δεν θα παραλείψουν να δείξουν τα ρατσιστικά τους ένστικτα. Η Αστυνομία υποπτεύεται τη Ραζάν και τον Καρίμ για το μαχαίρωμα.

Γλυκάνισος Ραζάν

21/9 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3

Στο δωμάτιο του νοσοκομείου, τα μάτια του Στρατή και της Ραζάν λένε πολλά περισσότερα, από όσα λένε οι ίδιοι μεταξύ τους. Παράλληλα, στο εργαστήριο της εταιρίας Δεμίρη, η χημεία μεταξύ Αλίκης και Ραφαήλ είναι ιδιαίτερα ζεστή, ενώ ο Καρίμ αναζητά τη Ραζάν στην ταβέρνα. Ο Καρίμ μαθαίνει ότι εκείνη πήγε στο νοσοκομείο για να δει τον Στρατή. Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, η Ανθή που είχε πει στον πατέρα της, ότι θα βγει με τον Έκτορα, συναντά τον Νικήτα, με τον οποίον είναι ερωτευμένη.

Γλυκάνισος Κόκλας

Την ίδια ώρα, ο Στρατής καταθέτει στην αστυνομία, ότι αυτοί που του επιτέθηκαν είναι Έλληνες και ότι ο Καρίμ και η Ραζάν του έσωσαν τη ζωή. Δύσκολα τα πράγματα και για τον Μενέλαο, που μαθαίνει την αλήθεια για την Ανθή. Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μπίλι συνεχίζει να ενοχλεί τη Ραζάν στην ταβέρνα, πυροδοτώντας φρικτές αναμνήσεις από το παρελθόν της.

Γλυκάνισος Αιμιλιανός Σταματάκης

22/9 - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4

Ο Στρατής μαθαίνει ότι ο Καρίμ είναι γεωπόνος και αποφασίζει να τον προσλάβει στα κτήματά τους. Παράλληλα, η Ανθή μαθαίνει για τις απειλές του Μενέλαου στον Νικήτα και η σύγκρουση με τον πατέρα της την φέρνει ακόμη πιο κοντά με τον έρωτά της. Η Ελεάνα σε τηλεφωνική συνομιλία με την Αναστασία προσπαθεί να μάθει νέα του Στρατή προκειμένου να οργανώσει το σχέδιο εξόντωσής του, με σύμμαχό της τον Αντρέα. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Στρατής στέλνει σημείωμα στη Ραζάν για να τη συναντήσει ξανά. Τι θα κάνει όμως η Φατιμέ που βλέπει το κακό να έρχεται;

Γλυκάνισος Έλενα Πιερίδου

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δε θα ξεκολλάμε από την τηλεόραση - Οι 8 ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα (19/9)

Γλυκάνισος: Η Ραζάν ύποπτη για την επίθεση στον Στρατή