Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Σασμός κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα (19/9) και τα νέα επεισόδια αναμένεται να είναι καθηλωτικά. Η ιστορία του Μαθιού και της Βασιλικής θα είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα (δείτε εδώ ποιο θα είναι το τέλος τους στη σειρά).

Ο όρκος του Μαθιού στη Βασιλική στον Σασμό

Ο Μαθιός ορκίζεται στη Βασιλική ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Αγγελο. «Μπορώ να σου ορκιστώ σε ό,τι πιστεύω, στην αγάπη μας που ιερότερο πράγμα δεν έχω. Δεν σκότωσα εγώ τον Αγγελο. Δεν θα το έκανα ποτέ, οι διαφορές μας είχαν λήξει» της λέει και εκείνη προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις της σε μια σειρά, γιατί ξέρει πως υπήρχε τεταμένο κλίμα μεταξύ τους λόγω της εμμονής του Άγγελου να πάρει στην κατοχή του την περιουσία της μητέρας του.

Την ίδια στιγμή, ο Μανόλης, που βασανίζεται από τύψεις για τον φόνο, μπαίνει ξανά στο κάδρο των ερευνών ως πιθανός μάρτυρας. Μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που εξομολογήθηκε στον Άγγελο ποιος είναι ο φονιάς του Στεφανή, αλλά τώρα πλέον είναι αργά. Η γιαγιά Ειρήνη ζητά μια χάρη από τον παπα-Μιχάλη.

Σασμός Μαθιός

Η παρουσία της όμως γίνεται αντιληπτή από έναν άντρα από τα παλιά, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, διψασμένος για εκδίκηση. Αυτός είναι ο Παύλος Βρουλάκης, που έχει έρθει για να πάρει πίσω τόσο το αίμα του ξαδέλφου του, Μάρκου, όσο και των ανιψιών του, Πέτρου και Άγγελου. Ο μεγάλος φόβος του παπα-Μιχάλη ξυπνά. Ξέρει πως η άφιξη αυτού του άντρα δεν προμηνύει τίποτα καλό για το μέλλον και παρότι προσπαθεί να τον πείσει να φύγει ξανά από την Κρήτη, αυτός φαίνεται αποφασισμένος.

Το άλλοθι του Μαθιού

Η έρευνα για τον φόνο του Άγγελου συνεχίζεται, φέρνοντας τον Αντώνη και την Ντίνα σε δύσκολη θέση, αφού τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα. Η Καλλιόπη δίνει άλλοθι στον Μαθιό για να τον σώσει, αφού γνωρίζει πως δεν είναι ο γιος της ο ένοχος, όμως ο αστυνόμος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.

Την ίδια στιγμή, η Ασπα με τη Μαρίνα και την Αργυρώ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης μπροστά στην τραγική θέα του πτώματος του Αγγελου στο νεκροτομείο. Ο Αστέρης εισπράττει ένα ερωτικό ενδιαφέρον από τη Στέλλα και αυτό τον φέρνει σε αμηχανία. «Τι κάνεις;» τη ρωτά και εκείνη του φανερώνει πως δεν έχει σταματήσει να τον σκέφτεται όλο αυτό το διάστημα.

Από τα λόγια της καταλαβαίνει ακόμα πως θα ήταν θετική στο να κάνουν μια νέα προσπάθεια. Εκείνος όμως της απαντά: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σου. Οι δυο μας, Στέλλα, έχουμε τελειώσει εδώ και δυο χρόνια. Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Δεν θα ήθελα να σου περνάνε λανθασμένες σκέψεις από το μυαλό. Ξέρεις επίσης πού έχω δώσει την καρδιά μου όλο αυτόν τον καιρό».

Η αστυνομία ψάχνει τον Μανόλη για να καταθέσει, αλλά πριν εκείνος πάει στο τμήμα, εμφανίζεται μπροστά του η Καλλιόπη που έχει μάθει απ’ τον Μαθιό ότι ο Μανόλης είναι έτοιμος να μιλήσει για τον φονιά του Στεφανή.

Περισσότερα στο περιοδικό TiViSirial που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1 ευρώ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο Tv-24.gr

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό «Σασμός»: «Ο Πετρής είναι γιός σου» - Η Αργυρώ ομολογεί τα πάντα στον Αστέρη για το παιδί

Έπιασε δουλειά για τα καλά ο Γιώργος Αμούτζας - Βίντεο από τα backstage του Σασμού