Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι» αποτελεί ίσως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καναλιού, ενώ τα επεισόδια που προβάλλονται μέχρι και σήμερα σε επαναλήψεις, δημιουργούν έντονη συγκίνηση στο κοινό που τα παρακολουθεί ανελλιπώς.

Η σειρά περιγράφει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και με χαμηλή μόρφωση, νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, τη Μαρίνα Κουντουράτου και ενός καθηγητή αρχαίου δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα, τον Κωνσταντίνο Μαρκορά. Έκτοτε, έχει προβληθεί σε επανάληψη σε ετήσια βάση λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε.

Πώς εμπλέκεται η Ελένη Μενεγάκη με τους «Δύο Ξένους»

Ο ρόλος της «Μαρίνας Κουντουράτου» βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Ελένη Μενεγάκη. Μάλιστα η παρουσιάστρια βοήθησε στο σενάριο τον Ρήγα και τον Αποστόλου, με τους οποίους γνωρίζονταν καλά από την εποχή του «Πάτερ ημών».

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό εκείνη την εποχή, η Ελένη Μενεγάκη είχε διηγηθεί στους δημιουργούς της σειράς αστεία περιστατικά από τις εκπομπές της, τα οποία ενσωμάτωσαν σιγά σιγά στον απίστευτο ρόλο της Μαρίνας (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός θα έπαιζε τον πατέρα της στη σειρά).

Ο ηθοποιός που θα έπαιζε τη Νινέτα στους Δύο Ξένους

«Ναι Νινέτα χρυσό μου...», έλεγε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η κορυφαία Ντένη Μαρκορά κάθε φορά που μιλούσε στο τηλέφωνο με την κολλητή της φίλη. Η Νινέτα ήταν ένα πρόσωπο που δεν είδαμε ποτέ στους δύο κύκλους προβλήθηκαν στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι».

Η Νινέτα ήταν κολλητή της Ντένης και ο άνθρωπος στον οποίο έλεγε τα πάντα για τον γιό της, την προσωπική της ζωή και φυσικά για την Μαρούσκα, την οικιακή βοηθό της.

Όπως είχαν αποκαλύψει οι σεναριογράφοι της σειράς, η Νινέτα επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή της στον τρίτο κύκλο της σειράς. Ο κύκλος αυτός ωστόσο δεν τελείωσε ποτέ καθώς όπως είχαν πει οι δημιουργοί των «Δύο Ξένων», δεν ήθελαν να κουράσουν το κοινό και να τραβήξουν τη σειρά από τα μαλλιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο ο ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τη θρυλική Νινέτα. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να δουν κάποια εντυπωσιακή κυρία όπως η Ντίνα Κώνστα (η οποία είχε αποκαλύψει πως δεν παρακολουθεί τα επεισόδια της σειρας) που είχε αναλάβει τον ρόλο της Ντένης, οι σεναριογράφοι είχαν επιλέξει τον Σωτήρη Μουστάκα για να δώσει μία πιο κωμική πνοή στον ρόλο.

Νινέτα Δύο Ξένοι

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

"Πέθανε φτωχός και άνεργος" - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για αγαπημένο ηθοποιό από τους Δυο ξένους

Δεν προβλήθηκε ποτέ στον ΑΝΤ1 - Τι θα γινόταν στην πραγματικότητα στο φινάλε του Κωνσταντίνου και Ελένης