Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

«Ναι Νινέτα χρυσό μου...», έλεγε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η κορυφαία Ντένη Μαρκορά κάθε φορά που μιλούσε στο τηλέφωνο με την κολλητή της φίλη. Η Νινέτα ήταν ένα πρόσωπο που δεν είδαμε ποτέ στους δύο κύκλους προβλήθηκαν στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι».

Η Νινέτα ήταν κολλητή της Ντένης και ο άνθρωπος στον οποίο έλεγε τα πάντα για τον γιό της, την προσωπική της ζωή και φυσικά για την Μαρούσκα, την οικιακή βοηθό της.

Ποιος ηθοποιός θα έκανε τη Νινέτα στους Δύο Ξένους

Όπως είχαν αποκαλύψει οι σεναριογράφοι της σειράς, η Νινέτα επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή της στον τρίτο κύκλο της σειράς. Ο κύκλος αυτός ωστόσο δεν τελείωσε ποτέ καθώς όπως είχαν πει οι δημιουργοί των «Δύο Ξένων», δεν ήθελαν να κουράσουν το κοινό και να τραβήξουν τη σειρά από τα μαλλιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο ο ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τη θρυλική Νινέτα. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να δουν κάποια εντυπωσιακή κυρία όπως η Ντίνα Κώνστα (η οποία είχε αποκαλύψει πως δεν παρακολουθεί τα επεισόδια της σειρας) που είχε αναλάβει τον ρόλο της Ντένης, οι σεναριογράφοι είχαν επιλέξει τον Σωτήρη Μουστάκα για να δώσει μία πιο κωμική πνοή στον ρόλο.

Νινέτα Δύο Ξένοι

Η υπόθεση της σειράς

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς είναι καθηγητής αρχαίου δράματος στο Θεατρικό Εργαστήρι που λειτουργεί μαζί με τον στενό φίλο του και ηθοποιό, Πέτρο Σταύρου. Ο Κωνσταντίνος είναι αυστηρός, ελαφρώς δύστροπος, βαθιά υποστηρικτής του κλασικισμού, με εσωστρεφή χαρακτήρα. Ζει σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μητσαίων, στη συνοικία Μακρυγιάννη, μαζί με την οικονόμο του, τη Φλώρα Μπαρμπαρίτσα. Η μητέρα του, Ντένη Μαρκορά, είναι μια πλούσια χήρα, πολυμήχανη, χιουμορίστρια, φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού, που επηρέασε αρνητικά τη ψυχολογία του Κωνσταντίνου όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί, και σήμερα ακόμη τον κάνει έξω φρενών. Η ίδια ζει σε μια μονοκατοικία στο Κολωνάκι μαζί με τη Ρωσίδα υπηρέτρια της, τη Μαρούσκα, που πάντα αποτελεί το άτομο που θα ξεσπάσει πάνω της.

Όταν το φλερτ της Ντένης, ο Νικηφόρος Κασιμάτης, που διευθύνει ένα τηλεοπτικό κανάλι, αντιλαμβάνεται πως οι θεαματικότητες έχουν πέσει, αποφασίζει να εισέλθει μέσα στον χώρο των κουλτουριάρηδων καλεσμένων στις εκπομπές, πείθοντας τη Ντένη να εμφανιστεί ο Κωνσταντίνος στη πρωινή εκπομπή της Μαρίνας Κουντουράτου, Πρωινό χαμόγελο. Ο Κωνσταντίνος αντιδράει αρνητικά αρχικά, αλλά έπειτα το ξανασκέφτεται και εμφανίζεται την άλλη μέρα στην εκπομπή της Μαρίνας.

Η Μαρίνα, είναι μια νεαρή κοπέλα, από χωριό, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και με χαρακτήρα που πρέπει να έχει η κάθε παρουσιάστρια. Με τη προσωπικότητα και τη συμπεριφορά της εκνευρίζει τον Κωνσταντίνο, ο οποίος αποχωρεί από την εκπομπή. Στα παρασκήνια, η Μαρίνα χαστουκίζει τον Κωνσταντίνο και από εδώ πετάγεται η πρώτη σπίθα μιας σχέσης αγάπης και μίσους.

Στη πορεία, η Μαρίνα επιθυμεί να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Κωνσταντίνου, και εκείνος διστακτικά τη δέχεται δοκιμαστικά. Από τη πρώτη μέρα οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν καλά και είναι εμφανής η αντιπάθεια που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Με τον καιρό, οι δυο τους θα ανακαλύψουν κρυφές πτυχές του χαρακτήρα τους χάρη στον άλλο: η Μαρίνα θα θελήσει να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, ενώ ο Κωνσταντίνος θα βρει έναν πιο εύθυμο χαρακτήρα. Σύντομα θα δημιουργήσουν έναν κρυφό δεσμό, τον οποίο θα μάθει ο αρχισυντάκτης του πρωινού και φίλος της Μαρίνας, Τόλης Σιδεράτος, ο Πέτρος και τελικά η Ντένη. Ωστόσο, η ίδια θα το κρατήσει κρυφό από τον Κωνσταντίνο, μιας και μόνο η Μαρίνα γνωρίζει πως η Ντένη ξέρει για τον δεσμό τους.

Μετά από μια περίοδο ευημερίας, οι δυο τους θα ανακαλύψουν αρκετές διαφορές των χαρακτήρων τους και θα χωρίσουν, όχι και τόσο πολιτισμένα. Παρ' όλα αυτά, η Μαρίνα θα χωρίσει την -ως τότε- σχέση της, τον Λάμπη, ενώ ο Κωνσταντίνος θα κάνει πρόταση γάμου στη μνηστή του, τη Μίνα. Όμως η Μίνα, μαθαίνοντας για τη κρυφή σχέση τους καθώς και για την εγκυμοσύνη της Μαρίνας, θα εξαφανιστεί και ο γάμος θα ματαιωθεί. Η εγκυμοσύνη της Μαρίνας θα φανεί σύντομα, και μη θέλοντας να πει πως το παιδί είναι του Κωνσταντίνου, θα γνωρίσει τον ηθοποιό, Αία Μανθόπουλο, και πείθοντας τον πως η εγκυμοσύνη της είναι καρπός μιας ατυχούς σχέσης, θα επισημοποιηθεί πως εκείνος είναι ο πατέρας του παιδιού.

Η κίνηση αυτή θα εκνευρίσει τόσο τον Κωνσταντίνο όσο και τη Ντένη, η οποία θα αρχίσει να απομακρύνεται από τη Μαρίνα και να τη απαξιώνει όπου τη βρει (γεγονότα που εξελίσσονται στο απαγορευμένο επεισόδιο της σειράς). Ωστόσο, η Μαρίνα θα εξομολογηθεί στη Ντένη ποιος είναι ο αληθινός πατέρας του παιδιού και τότε θα ξαναρχίσουν οι καλές τους σχέσεις.

Παράλληλα, Κωνσταντίνος και Ντένη θα δραστηριοποιηθούν στη τηλεόραση, εκείνος ως σκηνοθέτης και εκείνη ως παραγωγός μιας τηλεοπτικής σειράς, που το βασικό καστ θα αποτελούν οι μαθητές του Κωνσταντίνου: η Δάφνη, ο Ντίνος, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, η Ντιάνα -η οποία φλέρταρε τον Νικηφόρο και τον χώρισε από τη Ντένη για να πάρει έναν τηλεοπτικό ρόλο- ο Φώτης, η Άβα και ο Σπύρος που θα τον βοηθάει στη σκηνοθεσία. Η σεναριογράφος της σειράς, Μάρα Θεοφάνους, θα δημιουργήσει δεσμό με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος όμως θα συνεχίσει να αγαπάει τη Μαρίνα.

Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι: η άφιξη του άνδρα της ζωής της Φλώρας, του Μένιου -ο οποίος είχε μπλεχτεί σε κυκλώματα μαστροπείας και τελικά συνελήφθη- η γέννα της Μαρίνας, η στράτευση του Τόλη, η εγκατάσταση της μητέρας της Μαρίνας, της Ζωίτσας, στην Αθήνα για ένα μικρό διάστημα, κ.ά. Τελικά, η Μαρίνα θα κάνει πρόταση γάμου στον Αία, αλλά λίγο πριν τον γάμο, ο Κωνσταντίνος θα ομολογήσει σε όλους την αγάπη του γι’ αυτή. Η μοίρα το ήθελε γραφτό εκείνος και εκείνη να είναι μαζί.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega - Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»

Μαύρο Ρόδο: Φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη σειρά - Τα πρώτα πλάνα από το εντυπωσιακό μοναστήρι