Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η Μελέκ λύνει επιτέλους τη σιωπή της και αποκαλύπτει στη Χουμεϊρά όλη την αλήθεια για τον πραγματικό χαρακτήρα της Κιγιμέτ. Οι δυο γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν το παρελθόν της και να την ξεσκεπάσουν.

Ο Κερέμ επισκέπτεται τη Μελέκ για να της ζητήσει συγγνώμη και της προτείνει να επιστρέψει στην έπαυλη. «Πώς τολμάει να σου προτείνει κάτι τέτοιο», απορεί η Ασλί θυμωμένη. Η Μελέκ συναντιέται με την πολύχρονη φίλη της Ζουλιντέ και αφού μιλάνε παίρνει μια απόφαση που θυμώνει πολύ την Κιγιμέτ. «Μετά από όσα έγιναν, η Μελέκ θα έρθει να δουλέψει ξανά σε αυτό το σπίτι», λέει η Κιγιμέτ και η Ματσιντέ με τη Χουμεϊρά τη μαλώνουν: «Σταμάτα σε παρακαλώ να μιλάς έτσι».

Η Κιγιμέτ δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που πρότεινε ο Κερέμ στη Mελέκ και ότι εκείνη το δέχτηκε. Παράλληλα ενημερώνει τον Μαχίρ. Αυτός τηλεφωνεί στη Μελέκ και της ζητάει να συναντηθούν. «Γιατί γύρισες στην έπαυλη; Φοβάμαι για εσένα και την Ελίφ, ίσως πρέπει να το σκεφτείς ξανά», της λέει, αλλά η Μελέκ είναι αποφασισμένη. Oλοι, εκτός από την Κιγιμέτ, είναι σε καλή διάθεση στην έπαυλη. Η Κιγιμέτ συνεχίζει να μιλάει άσχημα για τη Μελέκ και η Χουμεϊρά τη βάζει στη θέση της (δείτε εδώ ποιο θα είναι το φινάλε της σειράς).

Elif Κιγιμέτ

Στη συνέχεια απολογείται στη Μελέκ και εκείνη της απαντάει: «Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι για τίποτα! Θα έρθει η μέρα που όλα θα βγουν στο φως». Πάει να βρει την Κιγιμέτ και της ξεκαθαρίζει: «Εγώ θα δίνω τα χάπια στη Ματσιντέ και δεν θα την πλησιάσεις ποτέ ξανά! Από εδώ και στο εξής να με φοβάσαι! Μπορώ να γίνω πιο επικίνδυνη από εσένα», της ξεκαθαρίζει η Μελέκ και η Κιγιμέτ νιώθει να χάνει πια όλη της την εξουσία. Στο μεταξύ, η Λεμάν είναι χαρούμενη επειδή ο Σαφάκ δεν τα πηγαίνει καλά με τη Ζουλιντέ.

Κάθονται γύρω από το τραπέζι, αλλά όλοι είναι σε ένταση, λόγω των όσων λέει η Λεμάν για τη Ζουλιντέ. Την επόμενη μέρα, ο Tουφάν συναντάει τη Ζουλιντέ και την προκαλεί. Εκείνη τον απειλεί πως θα πάει στην αστυνομία και αυτός την αρπάζει από τον λαιμό να την πνίξει. Επεμβαίνουν δύο άντρες να τη σώσουν και ο Τουφάν καταφέρνει να το σκάσει. Στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι της Λεμάν και καβγαδίζει ξανά με τον Σαφάκ για τη Ζουλιντέ.

Η μεγάλη αποκάλυψη της Μελέκ στην Elif

Στην έπαυλη, η Γκιουλσούμ παραπονιέται για την Κιγιμέτ. Τότε, η Μελέκ προσπαθεί να την πείσει να μιλήσει, όμως η κοπέλα φοβάται. Η Μελέκ μιλάει στη Ματσιντέ και προσπαθεί να της αποκαλύψει τη φοβερή αλήθεια. Η Ματσιντέ δυσκολεύεται να βγάλει νόημα από τα λόγια της. Ετσι η Μελέκ αποφασίζει να μιλήσει τελικά στη Χουμεϊρά: «Θα σας πω όλα όσα έγιναν, γιατί δεν πρέπει να μείνω άλλο σιωπηλή. Σ' αυτό σπίτι έχετε έναν μεγάλο εχθρό. Την Κιγιμέτ! Εκείνη άλλαζε τα χάπια στην κυρία Ματσιντέ για να τη δηλητηριάσει και όταν την ανακάλυψα με παγίδευσε με το συμβόλαιο του σπιτιού και με έκλεισε στη φυλακή. Εκεί προσπάθησε πολλές φορές να με σκοτώσει. Εφτασε στο σημείο να απαγάγει ακόμα και την Ελίφ. Είναι επικίνδυνη! Ξέρω ότι δυσκολεύεστε να με πιστέψετε, είναι αίμα σας. Όμως αυτή είναι η αλήθεια».

Elif spoiler

Η Χουμεϊρά παθαίνει σοκ και αναρωτιέται αν έχει άλλα πράγματα να της αποκαλύψει. Η Μελέκ της απαντάει: «Για όσα σας είπα είμαι σίγουρη. Έχω κι άλλα να την υποπτεύομαι, αλλά δεν ξέρω αν πράγματι τα έκανε εκείνη. Πάντως είμαι σίγουρη πως σε όλο αυτό που μου συνέβη ο Ταρίκ δεν είχε καμία σχέση». Η Χουμεϊρά την πιστεύει και αποφασίζει να το ερευνήσει. Η Ζουλιντέ πιστεύει ότι μόνο αν κάνει αναφορά για τον Tουφάν στην αστυνομία θα καταφέρει να τον ξεφορτωθεί. Ωστόσο, ο Σαφάκ δεν είναι χαρούμενος με την απόφασή της και προσπαθεί να τη σταματήσει.

«Τόσο καιρό κάνω υπομονή και δεν μιλάω, αλλά όλα εξαιτίας σου έγιναν! Πόσες φορές σου είπα να μην του μιλάς, να μην του δίνεις σημασία, αλλά δεν με άκουσες. Και μάλιστα έκανες πράγματα πίσω από την πλάτη μου! Ντροπή σου», της λέει και επιστρέφουν σπίτι όπου συνεχίζουν τον καβγά τους.

Η Λεμάν πηγαίνει να βρει τον Τουφάν και εκείνος της εξηγεί τι έχει γίνει. Η Xουμεϊρά κάνει μερικές ερωτήσεις στην Κιγιμέτ για την παλιά της ζωή και γίνεται ακόμα πιο καχύποπτη με τη θεία της. Η Χουμεϊρά και η Μελέκ κρατούν αυτή την υπόθεση ως μυστική μεταξύ τους και προσπαθούν να ανακαλύψουν τα ψέματα της Κιγιμέτ. Όμως, η Κιγιμέτ κρυφακούει τη συζήτησή τους και πλέον φοβάται μη βγουν όλα στη φόρα. Η Γκιουλσούμ προσπαθεί να αποφασίσει αν πρέπει να μιλήσει ή όχι, καθώς ξέρει πως η κατάσταση με το ματωμένο πουκάμισο πρόκειται να βάλει φωτιά στην έπαυλη...

H Χουμεϊρά μαθαίνει πως η Κιγιμέτ έχει γιό

Η Κιγιμέτ, μετά από όσα άκουσε να λένε η Μελέκ με τη Χουμεϊρά, φοβάται και προσπαθεί να συμπεριφερθεί με ευγένεια και χαρά. Προσκαλεί τον Λεβέντ για δείπνο και εκεί επαινεί τη Χουμεϊρά. Από την άλλη, η ανιψιά της δεν είναι ευχαριστημένη με αυτή την κατάσταση καθώς είναι καχύποπτη μαζί της και την ανησυχεί το γεγονός ότι η θεία της δεν συμπεριφέρεται όπως συνηθίζει. Η Χουμεϊρά μιλάει στον Λεβέντ για όσα έμαθε:

«Η Μελέκ μού αποκάλυψε πως η θεία μου ήταν εκείνη που προσπάθησε να δηλητηριάσει τη μητέρα μου και όταν την ανακάλυψε την παγίδευσε και την έκλεισε στη φυλακή», του λέει και εκείνος της προτείνει να πάνε στο μέρος όπου ζούσε η Κιγιμέτ για να ρωτήσουν για το παρελθόν της. Το επόμενο πρωί οι δυο τους ξεκινάνε το ταξίδι τους, αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτα στη γειτονιά της Κιγιμέτ και απελπίζονται. Τελικά, βρίσκουν μια γυναίκα που τη γνωρίζει και ούτε λίγο ούτε πολύ τους λέει πως η Κιγιμέτ έχει έναν γιο!

Ο Μαχίρ αποχαιρετά τη μητέρα του

Ο Κερέμ νοσταλγεί ακόμα την Ασλί. Κοιτάζει τη φωτογραφία της και λυπάται. Η Χουμεϊρά το αντιλαμβάνεται αυτό και νιώθει άσχημα για τον αδελφό της. Ετσι την επόμενη μέρα πάει να τον βρει για να μιλήσουν. Τότε ο Κερέμ της αποκαλύπτει: «Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε μαζί με την Ασλί. Δεν θα με συγχωρέσει για το πώς της φέρθηκα. Πίστεψα πως έχει σχέση με τον Μαχίρ και θύμωσα μαζί της».

Η Χουμεϊρά τού δίνει κουράγιο: «Όταν είσαι ερωτευμένος δεν βλέπεις εύκολα την πραγματικότητα. Αν της μιλήσεις είμαι σίγουρη πως θα σε συγχωρέσει». Η Μελέκ κρυφακούει τη συζήτησή τους για την Ασλί και της τηλεφωνεί για να της πει όσα έμαθε. Η Ασλί γίνεται έξω φρενών, τηλεφωνεί στον Κερέμ και του ζητάει να συναντηθούν. Την ίδια ώρα, η Κιγιμέτ με ένα κόλπο καταφέρνει να κάνει τον Μαχίρ να συναντηθούν. Ο Μαχίρ όταν το καταλαβαίνει την αποχαιρετάει για τελευταία φορά και σπάει όλους τους δεσμούς μεταξύ τους. Δεν θέλει να μπλέξει άλλο στα κακοήθη σχέδιά της.

Την ίδια ώρα, η Ασλί συναντά τον Κερέμ και εκείνη διαμαρτύρεται έντονα για τις υποθέσεις που έκανε εις βάρος της: «Πώς μπόρεσες να πιστέψεις πως είχα σχέση με τον Μαχίρ; Σου έδωσα ποτέ τέτοιο δικαίωμα; Και αφού είχες τέτοιες σκέψεις, γιατί δεν ήρθες ποτέ να μου μιλήσεις κι εγώ έσπαγα το κεφάλι μου να βρω μιαν απάντηση για τον λόγο που μου φέρεσαι έτσι». Ο Κερέμ δεν μπορεί να πει τίποτα, νιώθει τύψεις και μετανιώνει που δεν την εμπιστεύτηκε. Ωστόσο, όταν της εξομολογείται πως είναι ερωτευμένος μαζί της εκείνη εκπλήσσεται, αλλά γυρίζει την πλάτη της και φεύγει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Elif - αποκλειστικό: Οι 10 συγκλονιστικές στιγμές μέχρι το μεγάλο φινάλε

Elif: Η Μελέκ πλακώνει στο ξύλο την Κιγιμέτ

TAGS