Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την Κιγιμέτ από το να βλάψει τη Μελέκ και την Elif και έτσι απάγει τη μικρή για να προκαλέσει κακό στην εχθρό της (δείτε εδώ τις 10 συγκλονιστικές σκηνές μέχρι το τέλος). Όμως η Μελέκ έχει πλέον αλλάξει και δείχνει ξεκάθαρα πως θα αποτελέσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο για την αδίστακτη γυναίκα.

Ο Μαχίρ παίρνει τα αποτελέσματα από το αίμα στο πουκάμισο και σύμφωνα με αυτά η μητέρα του έλεγε την αλήθεια. Τη συναντάει για να της ζητήσει συγγνώμη. Φυσικά, όλο αυτό ήταν σχέδιο της Κιγιμέτ για να γλιτώσει, αλλά δεν γνωρίζει πως η Μελέκ στη συνάντησή τους την ηχογραφούσε όταν την απειλούσε και έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο.

Αποτελέσματα, όμως, παίρνει και ο Κερέμ από το εργαστήριο που έκανε η Μελέκ και σοκάρεται καθώς από αυτό που διαβάζει καταλαβαίνει πως η Μελέκ έλεγε από την αρχή την αλήθεια. Στο οικογενειακό τραπέζι το λέει και στους άλλους: «Πήρα σήμερα τα αποτελέσματα και πιστεύω πια 100% στην αθωότητα της Μελέκ. Αν την είχα πιστέψει από την αρχή δεν θα είχε συμβεί τίποτα από αυτά που έγιναν εξαιτίας μου», τους λέει και η Ματσιντέ προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Μην το κάνεις αυτό παιδί μου! Έκανες ένα λάθος και τα λάθη είναι ανθρώπινα».

Μελέκ Elif

Η Κιγιμέτ και η Ματσιντέ πηγαίνουν στο σπίτι της Μελέκ, η οποία ενοχλείται πολύ από την επίσκεψη της αδίστακτης γυναίκας. Από την άλλη, η Ματσιντέ ζητάει συγγνώμη από τη Μελέκ: «Κορίτσι μου αισθάνομαι πολύ άσχημα για ό,τι σου συνέβη! Εξαιτίας μου μπήκες στη φυλακή και δεν ξέρω πώς να διορθώσω αυτό το τραγικό λάθος», αλλά η Μελέκ της εξηγεί πως αυτή ήταν η μόνη που πίστευε στην αθωότητά της από την αρχή.

Η Κιγιμέτ προσπαθεί να δείξει ταπεινότητα και μάλιστα ζητάει συγγνώμη από τη Μελέκ, η οποία δεν ξεγελιέται από τη δήθεν αλλαγή της. Στη συνέχεια η αδίστακτη γυναίκα πάει στην κουζίνα και ακούει στο κινητό της Μελέκ την ομολογία της και σοκάρεται! Πρέπει να δράσει άμεσα! Στο μεταξύ, η Χουμεϊρά κάνει μια έκπληξη στον Λεβέντ. Στολίζει το τραπέζι στην καλύβα με τριαντάφυλλα και κεριά. Όταν εκείνος έρχεται εντυπωσιάζεται από την έκπληξή της και τη συγχωρεί. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική έκπληξη της Χουμεϊρά. Η κοπέλα παίρνει το μονόπετρο που της είχε δώσει και του ζητάει να την παντρευτεί! Εκείνος φυσικά δέχεται και οι δυο τους ζουν το όνειρο.

Η Μελέκ πλακώνει στο ξύλο την Κιγιμέτ στην Elif

Κι ενώ ο Μαχίρ ψάχνει την Ελίφ, η Μελέκ δεν μπορεί να περιμένει άλλο στο σπίτι και πηγαίνει να συναντήσει την Κιγιμέτ και να της δώσει αυτό που θέλει. «Θα σβήσω το βίντεο, πήγαινέ με τώρα στην κόρη μου», της λέει. Όμως η Kιγιμέτ της ζητάει να σπάσει το τηλέφωνο για να είναι σίγουρη πως δεν θα υπάρχουν στοιχεία εναντίον της και εκείνη το κάνει. Μαζί πηγαίνουν στην αποθήκη, όπου κρατάει η Κιγιμέτ την Ελίφ, αλλά η μικρή δεν είναι εκεί.

Elif Μελέξ ξύλο

Η Μελέκ έξω φρενών ορμάει στην Κιγιμέτ και αρχίζει να τη χτυπάει και να την πιάνει από τον λαιμό απειλώντας την να τη σκοτώσει: «Θα σε σκοτώσω, λέγε πού είναι το παιδί μου», αλλά η Κιγιμέτ αυτή τη φορά αλήθεια δεν ξέρει πού εξαφανίστηκε η Ελίφ. Κάποια στιγμή βρίσκει τρόπο και το σκάει και επιστρέφει στην έπαυλη με λερωμένα ρούχα και λέει πως δήθεν της επιτέθηκαν στον δρόμο. Το βράδυ ο Μαχίρ βρίσκει τη Μελέκ και την πηγαίνει στην Ελίφ, όπου μητέρα και κόρη ξανασμίγουν.

Η Χουμεϊρά ανακοινώνει τον γάμο της

Ο Κερέμ θέλει να μιλήσει στην Ασλί και της ζητά συγγνώμη. Εκείνη όμως δεν θέλει να τον ακούσει και μάλιστα τον κατηγορεί ακόμη και για την απαγωγή της Ελίφ, παρότι εκείνος δεν ξέρει τίποτα. Την ίδια ώρα, η Ρανά και ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας δειπνούν σε ένα εστιατόριο και μιλούν για τη συμφωνία που πρόκειται να κλείσουν, όταν εμφανίζονται η Χουμεϊρά και ο Λεβέντ. Εκείνος έχει μια έκπληξη για εκείνη που την κάνει πολύ χαρούμενη και οριστικοποιούν την απόφαση του γάμου τους.

Εμφανίζεται η Ματσιντέ, η οποία δίνει την ευχή της στο ζευγάρι να παντρευτεί. Το βράδυ η Χουμεϊρά το ανακοινώνει και στην υπόλοιπη οικογένεια, αλλά η Κιγιμέτ φροντίζει να χαλάσει την ατμόσφαιρα. Ο Κερέμ επισκέπτεται τη Μελέκ για να της ζητήσει συγγνώμη και της προτείνει να επιστρέψει στην έπαυλη. «Πώς τολμάει να σου προτείνει κάτι τέτοιο» λέει η Ασλί θυμωμένη. Όμως η Μελέκ δέχεται προκειμένου να ξεσκεπάσει την Κιγιμέτ. Κι ενώ εκείνη προσπαθεί να βλάψει ξανά τη Ματσιντέ, η Μελέκ έρχεται και ανατρέπει τα σχέδιά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Elif: «Το τέλος σου είναι κοντά» - Η μοιραία συνάντηση της Μελέκ με την Κιγιμέτ

Γάμος στην Elif - Η επεισοδιακή πρόταση του Λεβέντ στην Χουμεϊρά

TAGS