Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σε οκτώ μοναδικά επεισόδια θα απολαύσουμε στο «Βραχιόλι της Φωτιάς» το οδοιπορικό μιας οικογένειας που αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917. Η δραματική σειρά της ΕΡΤ1 βασίζεται στο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας – Μαγρίζου, η πρεμιέρα της έχει τοποθετηθεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Oι βασικοί ρόλοι της σειράς «Το Βραχιόλι της Φωτιάς»

Νίκος Ψαρράς, Μωής Κοέν: Ο πατέρας της οικογένειας. Επιτυχημένος εργοστασιάρχης, πατέρας τριών αγοριών και δύο κοριτσιών. Ο Μωής δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα από τα γεγονότα που βιώνει από το 1917 και την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης έως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποκορύφωμα τη μεταφορά του στο Αουσβιτς.

Ελισάβετ Μουτάφη, Μπενούτα Κοέν: Η μητέρα της οικογένειας, σύζυγος του Μωής, την οποία γνωρίζουμε έγκυο στο 5ο παιδί της, τον Ιωσήφ, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τον Δαβίδ, τη Ζακλίν, τον Ηλία και τη Ραχήλ. Είναι μια γυναίκα που ξέρει να αφοσιώνεται και να αγαπά, γλυκιά και συγχρόνως δυναμική. Στηρίζει σε όλες τις συνθήκες την οικογένειά της και υποφέρει όταν χάνει τα ίχνη των δικών της.

Το βραχιόλι της φωτιάς ΕΡΤ

Χρήστος Λούλης, Ιωσήφ (σε μεγάλη ηλικία): Είναι ο άντρας που έχει επιβιώσει από το Αουσβιτς. Κοσμηματοπώλης πια, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Μπέτυς, είναι το πρόσωπο μέσω του οποίου θα επιστρέψει το «Βραχιόλι της φωτιάς» στην οικογένεια. Ο ίδιος, μέσα από μια επίπονη αναδρομή στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος στο παρόν με μια φρικτή ανακάλυψη.

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Εστερ: Εχει χάσει τον άντρα της κι έχει ένα μικρό παιδάκι. Μια μέρα στο συσσίτιο συναντιέται με τον μεγάλο γιο της οικογένειας, τον Δαβίδ. Αυτός θέλει να τη βοηθήσει και η οικογένεια Κοέν την παίρνει σπίτι.

Νεφέλη Κουρή, Ζακλίν Κοέν: Είναι το μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας, καλλιτεχνική φύση και αντισυμβατική. Θα ερωτευτεί τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι χριστιανός και, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, κερδίζει η αγάπη. Δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την οικογένειά της όταν αποφασίζει να αλλάξει θρησκεία προκειμένου να τον παντρευτεί.

Χριστίνα Μαθιουλάκη, Ραχήλ: Είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η οποία στηρίζει τους γονείς και τα αδέλφια της και οδηγείται μαζί τους στο Αουσβιτς με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ένα πρόσωπο που, άθελά του, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και θα επηρεάσει την πορεία της οικογένειας με όλα όσα θα διαδραματιστούν.

Γκαλ Ρομπίσα, Δαβίδ: Ο μεγαλύτερος γιος του Μωής και της Μπενούτα, θα φύγει για τη γη του Ισραήλ, αλλά όταν ο πατέρας τους χάνει την περιουσία του, επιστρέφει για να στηρίξει την οικογένειά του και οδηγείται μαζί με τους υπόλοιπους στο Αουσβιτς.

Ηλέκτρα Μπαρούτα, Ματίλντα: Μια από τις υπηρέτριες της οικογένειας. Αποτελεί την «πέτρα του σκανδάλου» της οικογένειας.

Νικολέτα Χαρατζόγλου, Μαρίνα: Η δεύτερη υπηρέτρια της οικογένειας. Είναι η έμπιστη της Μπενούτα, η οποία στο τέλος δίνει και τη ζωή της για να τη σώσει.

Παναγιώτης Ξυνός, Ιωσήφ Κοέν (σε παιδική ηλικία): Ο αγαπημένος γιος της μαμάς του, μεγαλώνει με το παραμύθι που του διηγείται για τον χρόνο και τον τόπο που γεννήθηκε.

Σπύρος Σταμούλης, Κωνσταντίνος Δήμου: Είναι ο χριστιανός με τον οποίο ερωτεύεται η Ζακλίν και αλλάζει για χάρη του θρησκεία. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά, ενώ ο Κωνσταντίνος βοηθάει την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές με τρόφιμα και κρύβει τη μητέρα της Ζακλίν, η οποία δεν μπαίνει στο Αουσβιτς.

Δημήτρης Αριανούτσος, Ιωσήφ (σε νεαρή ηλικία): Είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας, στενά δεμένος με τη μητέρα του, το παιδί της φωτιάς που θα ζήσει την απόλυτη φρίκη. Είναι αυτός που οδηγείται στο Αουσβιτς και ένας από τους ελάχιστους που επιστρέφουν σώοι.

Μιχάλης Ταμπακάκης, Ηλίας: Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, είναι αυτός που από μικρός ονειρεύεται να υπηρετήσει την Ελλάδα ως στρατιωτικός. Θα αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και θα πεθάνει στο αλβανικό μέτωπο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: Σε μοναστήρι Διδασκάλου και Παπαθεοδώρου - Μελέτησαν τους ρόλους τους δίπλα στις καλόγριες

Επενδύει στη μυθοπλασία το Open - Η νέα κωμική σειρά που θα ξετρελάνει το κοινό