Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το «Μαύρο Ρόδο» αναμένεται να αποτελέσει τη νέα μεγάλη επιτυχία του Mega για την σεζόν που ξεκινάει. Το trailer έχει ήδη κυκλοφορήσει (δείτε το εδώ) και οι πρώτες αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές. Το κοινό περιμένει πώς και πώς την μεγάλη πρεμιέρα της σειράς.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η οποία μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου που θα υποδυθεί την ηγουμένη Φιλαρέτη, πέρασαν μερικές μέρες σε ένα μοναστήρι της Κρήτης προκειμένου να μάθουν καλύτερα το ρόλο τους.

Η δυο τους διέμειναν για περίπου δέκα ημέρες στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης του Ρεθύμνου και ακολούθησαν με ευλάβεια το τυπικό του μοναστικού βίου, από το πρόγραμμα των θείων λειτουργιών μέχρι τις καθημερινές συνήθειες που έχουν οι μοναχές.

Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά χρήσιμη ώστε να κάνουν την έρευνά τους για τους ρόλους τους και να διαμορφώσουν ανάλογα τα εκφραστικά τους μέσα. Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι μοναχές στον χώρο της μονής, οι δύο ηθοποιοί άντλησαν πολύτιμα στοιχεία για το βλέμμα, τη φωνή, τη στάση του σώματός τους, αλλά και για άλλες ιδιαιτερότητες από τον μοναστικό βίο.

Η Κατερίνα Διδασκάλου για την εμπειρία της στο μοναστήρι για χάρη του «Μαύρου Ρόδου»

«Ευχαριστώ από καρδιάς την φωτισμένη ηγουμένη Θέκλα και τις υπέροχες μοναχές στο μοναστήρι Αγ. Ειρήνης στο Ρέθυμνο, για την αγάπη τους και την καθοδήγηση που γενναιόδωρα μου πρόσφεραν στην προετοιμασία του ρόλου της ηγουμένης Φιλαρέτης στο #ΜαυροΡοδο, τη νέα σειρά του @megatv που έρχεται το φθινόπωρο», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Κατερίνα Διδασκάλου.

Κεντρικές φωτογραφίες: Mega & ANT1

Η υπόθεση της σειράς

Η συγκινητική ιστορία έχει στο επίκεντρο μια καλόγρια, την αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Πέτρου ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Η επιστροφή στο πατρικό για εκείνη είναι ταυτόχρονα και επιστροφή στο παρελθόν, τότε που όλα άλλαξαν απότομα στη ζωή της.

Η πάλη ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει, το πρέπει και το μπορώ, με τις σκιές του χθες να βαραίνουν το πεπρωμένο της είναι μεγάλη. Χωρίς η ίδια να το έχει επιλέξει, έζησε σ’ έναν χώρο που της άφησε τα σημάδια του, μ’ έναν τρόπο σκέψης μακριά από των υπολοίπων. Οι εσωτερικές συγκρούσεις τεράστιες. Κι όταν ο άλλος σού δίνει ένα κομμάτι της ψυχής σου που δεν είχες καν αντιληφθεί ότι σου έλειπε, τότε μήπως η αγάπη είναι ένα λουλούδι που πρέπει να του επιτρέψεις να ανθίσει; Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ορίζει η μοίρα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο - αποκλειστικό: Έτσι θα ερωτευτούν η Ελισάβετ με τον Πέτρο

Μαύρο Ρόδο: Οι μπελάδες ξεκινούν από νωρίς - Τα δύο πρόσωπα που θα κάνουν τη ζωή δύσκολη για τη νεαρή καλόγρια