Από TV24 Team

Το «Βραχιόλι της Φωτιάς», η ιστορία μιας ευτυχισμένης οικογένειας Εβραίων, λίγο πριν ξεσπάσει... καταιγίδα. Το ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου «ζωντανεύει» καθημερινά εδώ και καιρό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Γκικαπέππα σε Αθήνα και Λαύριο και το περιοδικό TV24 που κυκλοφορεί έχει όλο το ρεπορτάζ.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας που αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917. Η ΕΡΤ μάλιστα επενδύει σημαντικά στην μυθοπλασία αυτή τη σεζόν (δείτε εδώ το καστ που θα ενισχύσει τη νέα σειρά της Τίνας Καμπίτση).

Το TV24 βρέθηκε στα γυρίσματα της σειράς στο αρχοντικό της οικογένειας του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν και σας μεταφέρει το μοναδικό κλίμα της εποχής. Τότε που όλα ήταν αστραφτερά, οι άνθρωποι χαρούμενοι χαίρονταν τις ζωές τους, έκαναν σχέδια για το μέλλον και τίποτα δεν μαρτυρούσε την άσχημη κατάληξη που θα είχαν.

Μ’ ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος και με την υπέροχη και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, «Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οκτώ επεισόδια, θα μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές.

Το βραχιόλι της φωτιάς ΕΡΤ

Η ιστορία της σειράς «Το Βραχιόλι της Φωτιάς» που θα καθηλώσει

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη) φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

Το βραχιόλι της φωτιάς Ελισάβετ Μουτάφη

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Αουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κάνε ότι κοιμάσαι: Οι χαρακτήρες της νέας σειράς του Σπύρου Παπαδόπουλου

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο - Θεοδώρα Σιάρκου: «Η Φιλιώ θα γινόταν η καλύτερη γιαγιά του κόσμου»