Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ένας χειρουργός βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται όταν τον κατηγορούν για φόνο εκ προμελέτης πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Η «Πτώση», το ευφυέστατο κείμενο της Τίνας Καμπίτση θα πάρει σάρκα και οστά στο δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η Τίνα Καμπίτση δεν μας έχει συνηθίσει σε μετριότητες και το απέδειξε τις προηγούμενες σεζόν με δύο σειρές που συνεπήραν τους τηλεθεατές (βλέπε: «Ορκος» και «Εξαψη»). Επειδή όμως το κοινό πάντα αναζητά από εκείνη κάτι καινούριο, αυτό το διάστημα ετοιμάζει την επόμενη δουλειά της που θα έχει τον τίτλο «Η πτώση» (δείτε εδώ τις λεπτομέρειες για τη σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι» της ΕΡΤ).

Τι θα δούμε στην «Πτώση»

Στο επίκεντρο της νέας αυτής ιστορίας που ετοιμάζει, η ζωή ενός πετυχημένου άντρα, ενός χειρουργού, του οποίου ένας ασθενής πεθαίνει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Η οικογένεια του άντρα, που δεν φαίνεται να χωνεύει εύκολα στον πρόωρο θάνατό του, θα ψάξει στοιχεία, θα αναζητήσει εξετάσεις του εκλιπόντος και όταν συνειδητοποιήσει πως η εγχείρηση δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ, απευθύνεται στην αστυνομία.

Ο χειρουργός θα φυλακιστεί και λίγους μήνες αργότερα, στη δίκη που θα γίνει, θα φανεί πως πρόκειται για δολοφονία εκ προ μελέτης αφού ο άντρας που βρέθηκε στο χειρουργικό του τραπέζι ήταν ένας εραστής της γυναίκας του.

Κανείς δεν θα τον πιστεύει, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του θα χαθεί, τα στοιχεία θα είναι όλα εναντίον του, όλοι θα του γυρίσουν την πλάτη και το μόνο πράγμα που θα του μένει είναι να αγωνιστεί με τη βοήθεια μόνο του δικηγόρου του για να αποδείξει ότι δεν φταίει για την εγχείρηση που προηγήθηκε. Και αφού η «πτώση» στη ζωή του θα έχει έλθει, μένει μόνο να γεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες του και να κερδίσει πίσω τη ζωή που στερήθηκε.

Το εντυπωσιακό καστ

Η δημιουργός, που ξέρει να επενδύει κυρίως σε πρωταγωνιστές με ερμηνευτική δεινότητα, θα το αποδείξει για μια ακόμη φορά. Στον ρόλο του χειρουργού θα βάλει τον Χρήστο Λούλη, ενώ στο πλευρό του θα βρεθούν ακόμη οι έμπειροι Ιωάννης Παπαζήσης, Εριέτα Μανούρη, Λένα Παπαλιγούρα, Κίκα Γεωργίου κ.ά.

Η πτώση Ιωάννης Παπαζήσης

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χρίστος Γεωργίου, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν όλα σε φυσικούς χώρους.

Η πτώση Εριέττα Μανούρη

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον χειμώνα όπου και θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφής του σεναρίου, ενώ η προβολή της σειράς λέγεται πως θα αρχίσει στις αρχές του 2023, δηλαδή στην αρχή της β΄ τηλεοπτικής σεζόν.

Πηγές αναφέρουν πως η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή όπως γινόταν και πέρυσι με τον «Ορκο», αυτό όμως είναι νωρίς να το πούμε από τώρα αφού τη συγκεκριμένη χρονιά η ΕΡΤ1 έχει επενδύσει πολύ στη μυθοπλασία και αναμένεται να δούμε συνολικά έντεκα σειρές, εκ των οποίων μόνο τα «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Τα καλύτερά μας χρόνια» θα συνεχίζονται από τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο - Θεοδώρα Σιάρκου: «Η Φιλιώ θα γινόταν η καλύτερη γιαγιά του κόσμου»

Τα Νούμερα: Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς του Φοίβου Δεληβοριά