Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ήταν να μην γίνει η αρχή στο Mega. Ήδη από πέρυσι, το Μεγάλο Κανάλι έχει κάνει μία μεγάλη στροφή στη μυθοπλασία, η οποία ξεκίνησε με τη Γη της Ελιάς. Η επιτυχημένη σειρά καθήλωσε το κοινό και ακολούθησαν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Η μυθοπλασία συνεχίζεται λοιπόν και τη σεζόν 2022-2023, μιας και το Mega έχει ετοιμάσει πολύ δυνατές σειρές, σε δράμα και σε κωμωδία.

Οι σειρές που θα παίζουν στο Mega του χρόνου

Ξεκινώντας από τις σειρές που πάνε για δεύτερη σεζόν, η Γη της Ελιάς θα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του καναλιού. Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν (δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία).

Πράσινο φως για δεύτερη σεζόν πήρε και η σειρά Άγιος Παΐσιος, η οποία παρόλο που έπαιξε για μικρό χρονικό διάστημα μαγνήτισε το τηλεοπτικό κοινό και σημείωσε εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης.

Στην εξίσωση πλέον μπαίνουν τρεις ακόμα νέες σειρές. Πρώτη και καλύτερη η σειρά «Maestro», η οποία αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στις οθόνες μας, δώδεκα χρόνια μετά. Το «4» ήταν η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, μετά την ολοκλήρωση της οποίας είχε δηλώσει πως θα στραφεί στη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο, αφού δεν τους άρεσαν οι εκπτώσεις που είχαν αρχίσει να κάνουν οι παραγωγοί λόγω εποχής.

Maestro Mega

Το «Μaestro», η νέα του κοινωνική σειρά, ήδη έχει μαγέψει το κοινό από το τρέιλερ, εμείς όμως εξασφαλίσαμε για εσάς πλάνα από το πρώτο επεισόδιο της σειράς όπου ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης), ένας ευυπόληπτος καθηγητής μουσικής, φτάνει στην Κέρκυρα με αφορμή ένα φεστιβάλ μουσικής. Ομως σύντομα όλα θα διαταραχθούν στη ζωή και τη σχέση του, αφού θα γνωρίσει την Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου), μια μαθήτρια με την οποία και θα κάνουν σχέση.

Στα δράματα του καναλιού θα προστεθεί και το Μαύρο Ρόδο. Η τηλεόραση αγαπάει τη λογοτεχνία και δικαίως αφού οι σειρές που βασίστηκαν σε βιβλία, τόσο τη φετινή σεζόν όσο και στο παρελθόν, έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Το MEGA έχει τη δική του πρόταση και αφορά στο μυθιστόρημα «Μαύρο ρόδο» της Ελένης Καπλάνη που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2003 κι έκανε αίσθηση στο κοινό. Τα δικαιώματα του βιβλίου και την εκτέλεση παραγωγής έχει η JK Productions.

Μαύρο Ρόδο Mega

Η διασκευή του σεναρίου θα φέρει την υπογραφή του Γιώργου Κρητικού και της σκηνοθεσίας του Κώστα Αναγνωστόπουλου. Η σειρά αναμένεται να προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Όσο για τα ονόματα που θα συμμετέχουν στη νέα αυτή παραγωγή; Είναι ηχηρά, με τον καθένα ηθοποιό να έχει διαγράψει τη δική του πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, και έχουν όλοι κάτι κοινό. Πρωταγωνιστούν στις «Άγριες μέλισσες» (δείτε εδώ ποιοι είναι).

Τέλος, περνώντας στην κωμωδία, τη νέα σεζόν από το Μεγάλο Κανάλι θα δούμε τη σειρά Μαίρη Μαίρη Μαίρη. Δεν είναι μία, αλλά τρεις. Γυναίκες που τους φέρνουν όλους και όλα… βόλτα: Άντρες, παιδιά, δουλειά, πεθερές.

Η νέα κωμική σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» με την υπογραφή, στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου έρχεται το φθινόπωρο στο MEGA. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν, με ένα απίθανο καστ ηθοποιών να ενσαρκώνει ήρωες που θα μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας και να ταυτιστούμε μαζί τους.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - ανατροπή: Όλη η αλήθεια για τον ρόλο της Ελπίδας

Άγρια Γη: Οι ηθοποιοί και το πρώτο trailer της νέας σειράς του ΣΚΑΪ