Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό την ΕΡΤ με ποσοστό 25%.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ θα παρακολουθήσουμε ακόμη μία σειρά η οποία προέρχεται από μυθιστόρημα, την «Παραλία» (δείτε εδώ ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές).

Οι λεπτομέρειες για την παραγωγή της νέας σειράς της ΕΡΤ

Την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα της παραγωγής της σειράς εγγυώνται τρεις πολύ γνωστές εταιρείες με κινηματογραφική και τηλεοπτική εμπειρία, η Foss Productions, η Boo Productions και η BLONDE Productions. Το συνολικό κόστος της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, θα προσεγγίσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στο επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η Μεγάλη Χίμαιρα ΕΡΤ

Στον αέρα το πρώτο trailer της σειράς «Νούμερα» της ΕΡΤ

Στις 30 του περασμένου μήνα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρωτότυπης σειράς «Νούμερα» που εμπνεύστηκε ο κορυφαίος Φοίβος Δεληβοριάς και θα προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο trailer (δείτε εδώ ποιες άλλες σειράς θα προβληθούν του χρόνου).

Ο στιχουργός και ερμηνευτής, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την απήχηση του κόσμου από τις παραστάσεις που συνήθιζε να κάνει κάθε καλοκαίρι σε ταράτσες του κέντρου της Αθήνας, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει μια σειρά μυθοπλασίας που θα βασίζεται σε μικρές ιστορίες, οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους και φυσικά θα ποικίλουν ανά εβδομάδα.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς σε ένα μαγαζί στον Κεραμεικό, όπου και θα είναι η βάση της σειράς ή αλλιώς η σκηνή πάνω στην οποία θα διαδραματίζονται τα πάντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν εξωτερικά γυρίσματα. Αντίθετα, μέρος των γυρισμάτων θα ολοκληρωθούν και σε εξωτερικούς φυσικούς χώρους της γύρω περιοχής, θέλοντας έτσι ο δημιουργός να δώσει στους τηλεθεατές την αμεσότητα που χαρίζουν οι μουσικοί τού δρόμου.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχει ήδη κάτσει ο έμπειρος Γρηγόρης Καραντινάκης και όπως τονίζουν άνθρωποι της παραγωγής «Αργοναύτες» που έχουν δει ένα μικρό δείγμα από τα πρώτα γυρίσματα, το αποτέλεσμα δεν θα εντυπωσιάσει μόνο τους απανταχού θαυμαστές του Φοίβου και λάτρεις της μουσικής αλλά και όλους όσους μεγάλωσαν με σειρές.

Το trailer μας τοποθετεί σε ένα νεκροταφείο και σε μία κηδεία, στην οποία κάνει guest ο Αντύπας. Ο Φοίβος Δεληβοριάς δίνει τα συλλυπητήριά του στον Μιχάλη Σαράντη και η κηδεία παίρνει μία εντελώς διαφορετική τροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TV24, ο... νεκρός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος θα εμφανιστεί στο πρώτο επεισόδιο και αμέσως, θα πεθάνει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Φεύγει από τις Άγριες Μέλισσες και πάει στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Μαζί στην ζωή μαζί και στην τηλεόραση - Πρωταγωνιστές στην ίδια σειρά Παπαζήσης και Παντούση