Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Dragon's Den, το ριάλιτι σόου που «σαρώνει» τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ετοιμάζεται να φέρει στην ελληνική τηλεόραση το κανάλι του Αμαρουσίου και έχει στο επίκεντρό του ανθρώπους που διεκδικούν μια θέση στο όνειρο.

Μια εντελώς διαφορετική πρόταση στην τυπολογία των ριάλιτι φέρνει ο ΑΝΤ1 στη μικρή του οθόνη από τη νέα χρονιά και ακούει στο όνομα «Dragon’s den». Παρουσιαστής αλλά και παραγωγός του εν λόγω προγράμματος είναι ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος πιστεύει ότι το συγκεκριμένο φορμάτ θα εξιτάρει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Μάλιστα, εκτός απροόπτου, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και ήδη η παραγωγή είναι στο στάδιο της προετοιμασίας. Άλλωστε εδώ και λίγο καιρό η σύζυγός του, Χριστίνα Μπόμπα, είχε αποκαλύψει πως ετοιμάζει ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ.

Η κριτική επιτροπή του Dragon's Den

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real Life, ο Σάκης Τανιμανίδης δε θα έχει στο πλευρό του φίλους του, όπως η Μαρίνα Βερνίκου και ο Μίλτος Καπουρίδης. Αντιθέτως, η ομάδα των 5 κριτών έχει κλείσει και πρόκειται για επιχειρηματίες με μεγάλη δύναμη στον χώρο, τα ονόματα των οποίων θα παραμείνουν μυστικά.

Τα γυρίσματα του show αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα κάνει πρεμιέρα.

Dragon's Den κριτές

Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Dragon's Den στο εξωτερικό

Η επιτυχία του «Dragon’s den» παγκοσμίως δεν είναι τυχαία αφού πολλοί έχουν επιχειρήσεις ή έστω ιδέες για επιχειρήσεις αλλά δεν βρίσκουν κεφάλαιο, δηλαδή επενδυτές. Το ριάλιτι δίνει λοιπόν το δικαίωμα στην ευκαιρία.

Μια τέτοια επιτυχημένη ιστορία είχε ο μουσικός και σεφ Λέβι Ρουτς, ο οποίος εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του βρετανικού παιχνιδιού και παρουσίασε στους κριτές την καυτερή Reggae Reggae Sauce, που δημιούργησε μόνος του. Ζήτησε, λοιπόν, μια χρηματοδότηση ύψους 50.000 λιρών, προκειμένου η μυστική του συνταγή να μπει στη βρετανική αγορά. Ο Πίτερ Τζόουνς, ένας από τους «Δράκους» του τηλεοπτικού ριάλιτι, πείστηκε από την πατέντα του Ρουτς και έδωσε τα χρήματα, παίρνοντας ένα 40% της επιχείρησης. Τι έγινε στη συνέχεια; Η Reggae Reggae Sauce ξεπούλησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον πρώην διαγωνιζόμενο του «Dragon’s den» να έχει σήμερα μια περιουσία που φτάνει τα 50 εκατομμύρια λίρες. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες επιτυχίας που έχει «γεννήσει» το συγκεκριμένο ριάλιτι σόου.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ανατροπή με την πρεμιέρα της Ίνας Ταράντου - Η ανακοίνωση του Open

Χάνει στα σημεία η Φαίη Σκορδά - Το πρόσωπο που πήρε ο Λιάγκας από την εκπομπή της