Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Αφού περιπλανήθηκαν στην Ιταλία, δοκίμασαν χειροποίητη πάστα και πήραν μέρος στην πιο απαιτητική δοκιμασία που έχουν ζήσει μέχρι σήμερα, είναι έτοιμοι να μπουν ξανά στην κουζίνα του «MasterChef» για το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, αυτό που θα αναδείξει τον μεγάλο τυχερό και το Tivi Σίριαλ έχει όλο το ρεπορτάζ.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Σε λίγες μέρες θα έχει γίνει γνωστό το όνομα του μεγάλου νικητή, του πιο άξιου και ταλαντούχου μάγειρα, σύμφωνα πάντα με τους κριτές του κορυφαίου πρότζεκτ που έχει μυήσει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Έλληνες στην υψηλή γαστρονομία (δείτε εδώ την ημερομηνία του τελικού).

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, η ισχυρή βάση του ριάλιτι μαγειρικής που έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη κριτική επιτροπή, βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία.

Η χαρά του Πάνου Ιωαννίδη ήταν διάχυτη καθώς η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε του, όμως και οι άλλοι δύο έμπειροι κριτές δήλωσαν γοητευμένοι από τις γεύσεις, τα αρώματα και φυσικά τη μεγάλη δοκιμασία των φιναλίστ που θα μοιραστούν σε λίγες ημέρες με το τηλεοπτικό κοινό. Καλά καταλάβατε!

Ένα μέρος του τελικού της έκτης σεζόν του πρότζεκτ που θα δούμε το βράδυ της Τετάρτης, 15 του μηνός, έχει γυριστεί εξολοκλήρου στην Ιταλία και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι της παραγωγής, το κοινό θα εντυπωσιαστεί. Οι διαγωνιζόμενοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να φέρουν εις πέρας μια σειρά δοκιμασιών, η οποία όπως λέγεται θα εμπνεύσει τους απανταχού σεφ. Οι δύο φιναλίστ θα κληθούν να αντιγράψουν ένα πιάτο γνωστού Ιταλού σεφ αλλά και να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο δικό τους. Και στις δύο περιπτώσεις θα βαθμολογηθούν από τον απαιτητικό καλεσμένο.

Η τελευταία δοκιμασία του MasterChef 6

Οπως είθισται τα χρόνια προβολής του δημοφιλούς ριάλιτι μαγειρικής, οι παίκτες που θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση να κονταροχτυπηθούν για το μεγάλο χρηματικό έπαθλο και φυσικά τον τίτλο του έκτου κατά σειρά Ελληνα MasterChef, θα μαγειρέψουν ακόμα μία φορά στην κουζίνα που αγάπησαν, έμαθαν, διδάχτηκαν και εξασκήθηκαν. Στην κουζίνα του διαγωνισμού.

Η κουζίνα θα αλλάξει δομή, θα πάρει πάλι την κυκλική της μορφή και εκεί οι δύο παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα σε περίπου τρεις ώρες. Θα πρέπει να δημιουργήσουν δύο πιάτα, ένα αντιγραφής και ένα αγαπημένο τους αλλά και ένα γλυκό. Για μια ακόμη φορά καλεσμένος θα είναι ένας γνωστός και έμπειρος σεφ που θα βαθμολογήσει τα πιάτα.

Οι δύο φιναλίστ!

Για τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο το περιμένατε καθώς το ταλέντο του έχει αναγνωριστεί πολλάκις, όπως και η ομοιότητά του με τον Αρη Πετρετζίδη. Για την Καλλιόπη όμως όχι. Η Καλλιόπη δήλωσε για δεύτερη φορά συμμετοχή στον διαγωνισμό και φέτος όχι μόνο ο κόσμος αλλά και οι κριτές αναγνώρισαν τη μεγάλη της βελτίωση. Σε σημείο μάλιστα που βήμα-βήμα την οδήγησαν στον τελικό.

Ειδικά φέτος έχει αποδείξει πως είναι επτάψυχη αφού κατάφερε να διώξει πολύ άξιους παίκτες από το πλευρό της κατά τη διάρκεια προβολής του παιχνιδιού. Να θυμίσουμε πως έχουμε ξαναδεί αναμέτρηση άντρα-γυναίκας στον τελικό, όμως μόνο η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάφερε πέρυσι να εξολοθρεύσει τον αντίπαλό της, Διονύση Σαρακίνη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

MasterChef 6: «Νιώθω ήδη παντρεμένη με τον Νικήτα...» - Η δημόσια εξομολόγηση της συντρόφου του Νικήτα

MasterChef 6: «Είχαν βάλει τον Μπόμπαινα σε μια γωνία...» - Απασφάλισε ο Γιάννος μετά την αποχώρησή του