Από Έφη Εκίζογλου

Κι ενώ η Κύπρος έχει βρει ήδη αυτόν που θα την εκπροσωπήσει (δείτε τον εδώ) κάποιες χώρες ψάχνουν... την έξοδο κινδύνου! Mια Eurovision διαφορετική από τις άλλες θα ζήσουν οι Ευρωπαίοι φανς του μουσικού διαγωνισμού το 2023 που θα λάβει χώρα τον Μάιο της επόμενης χρονιάς στο Λίβερπουλ της Αγγλίας αντί της Ουκρανίας.

Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά θα υπάρχουν τόσες απούσες χώρες από την Eurovision για διαφορετικούς λόγους

Πρώτον, θεωρείται ότι η Ρωσία θα τιμωρηθεί αμετάκλητα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την παραδοσιακή δύναμη του διαγωνισμού να απουσιάζει λόγω της απόφασης της EBU. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες χώρες έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους λόγω του υψηλού κόστους συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο ήταν οι πρώτες που αποσύρθηκαν από τη διαδικασία λόγω του υψηλού κόστους που θα είχε, και τώρα μια τρίτη βαλκανική χώρα ακολούθησε το παράδειγμά τους.

Η Βουλγαρία έγινε η τρίτη χώρα που εγκαταλείπει τη Eurovision 2023 λόγω οικονομικών δυσκολιών. Επιπλέον, η Ουκρανία, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό, δεν μπορεί να τον φιλοξενήσει λόγω των πολεμικών εξόδων - έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε αντ' αυτού τη διοργάνωση. Η διοργάνωση προβλέπεται να κοστίσει σχεδόν 19 εκατομμύρια λίρες.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ήμουν στα όρια χωρισμού» - Απίστευτη αποκάλυψη από τον Δημήτρη Αλεξάνδρου για την εμφάνιση της Ισπανίδας στη Eurovision

«Μας σκότωσε τα αυτιά...» - Ο Ανδρέας Μικρούτσικος "άδειασε" την Ανδρομάχη μετά τον αποκλεισμό της στη Eurovision

TAGS