Από Στέλλα Μούτσιου

Ο Ιωάννης Απέργης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει, και με αφορμή, λοιπόν, το καινούριο τηλεοπτικό του βήμα μίλησε στο περιοδικό MYTV και αποκάλυψε διάφορα στοιχεία για τον ρόλο του, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την πλοκή.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, μάλιστα, υποδύεται έναν επίσης σημαντικό ρόλο, για τον οποίο αξίζει να γνωρίζει κανείς την αλήθεια.

Οι αποκαλύψεις του Ιωάννη Απέργη για τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Με πετυχαίνετε σε μία όμορφη, δημιουργική φάση με αρκετό διάβασμα και αρκετή δουλειά. Και για δουλειές που τρέχουν αλλά και για άλλες που έχουν μείνει στο συρτάρι και ήρθε η ώρα να δουν το φως του ήλιου.

Ποιοι λόγοι σε έκαναν να απαντήσεις θετικά στην πρόταση για το «Αυτή η νύχτα μένει»;

Είναι πολλοί προσωπικοί λόγοι και στόχοι φυσικά.Ένας από αυτούς είναι να είμαι δίπλα σε συναδέλφους και συνεργάτες που θαύμαζα και ήθελα πάντα να δουλέψω μαζί τους.

Η παραπάνω πρόταση καλύπτει όλα αυτά που θα ήθελες σαν ιδανικό επόμενο βήμα, μετά τη συμμετοχή σου στο «Παρουσιάστε!» (ΑΝΤΙ) και «Τα Νεοκλασικά» (ALPHA);

Τέτοιες δουλειές σε καλύπτουν και με το παραπάνω.Ήθελα πάντα να παίξω σε μία τέτοια σειρά εποχής. Το κυνηγούσα καιρό και ήρθε τη σωστή στιγμή πιστεύω.

Τι να περιμένουμε να δούμε στη συγκεκριμένη σειρά;

Θα δείτε όμορφα πράγματα. Θα ζωντανέψουμε μία Ελλάδα του '80, που θα θυμηθούν οι παλιοί και θα μάθουν οι νέοι. Μαζί με τον κόσμο περιμένουμε και εμείς να δούμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι είναι μία σειρά που θα αφήσει εποχή. Έχουν γίνει πολύ καλές σημαντικές τηλεοπτικές δουλειές στην Ελλάδα και με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι βγάζει νέα φουρνιά καλών ηθοποιών, ανεβάζει το επίπεδο και η σειρά αυτή είναι μία απ' αυτές.

Υποδύεσαι τον Πόντικα. Τι χαρακτήρας είναι;

Ο Πόντικας είναι ένας ωραίος χαρακτήρας. Είναι απ’ τα Γιάννενα. Καλός άνθρωπος, ευαίσθητος, «τρυπώνει» παντού για το καλό όλων και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο ισορροπιστής της σειράς. Ναι μεν περνάει το δράμα του, με τις ατάκες του, όμως, και τη θετική του αύρα σπάει το βαρύ κλίμα πολλές φορές. Επιπλέον, θα αγαπήσει τρελά, αλλά δεν ξέρουμε αν θα αγαπηθεί το ίδιο. Ο Πόντικας έχει πολλά κοινά με εμένα και τον έχω λατρέψει τον ρόλο.

Ο ήρωας σου έχει μία ντροπαλή, ευαίσθητη και γενναία ψυχή που σκορπίζει παντού χαρά. Είναι όντως έτσι ή είναι μια άμυνα για να προστατευτεί από οποιονδήποτε;

Είναι όντως έτσι. Δεν έχει άμυνες και ό,τι θέλει το διεκδικεί στα ισα. Αντιμετωπίζει τη ζωή με έναν δικό του τρόπο...

Ο Πόντικας κρύβει κάποιο μυστικό;

Ίσως να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό! Μέχρι τώρα που διαβάζω τα κείμενα-σενάρια, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη το όνομά του... και αυτό μου προκαλεί μεγάλη αγωνία.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με την μηχανή του στην Αιτωλοακαρνανία για τα γυρίσματα

Η νέα σειρά του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει, έχει ξετρελάνει το κοινό πριν ακόμη ξεκινήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση. Πρόκειται για ένα διαφορετικό σενάριο, που θα συναρπάσει τους τηλεθεατές και θα τους αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Για να συμβεί αυτό, όμως, δεν αρκούν οι καλές ερμηνείες και τα σωστά πλάνα.

Κρίνεται απαραίτητο να βρεθούν και οι κατάλληλες τοποθεσίες που θα δώσουν αυτό το "κάτι" που θα τραβήξει τον κόσμο λίγο παραπάνω. Έτσι, λοιπόν, η σκηνοθέτιδα Κατερίνα Φιλιώτου, το συνεργείο και ο Βασίλης Μπισμπίκης βρέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία για να τραβήξουν μερικές σκηνές και το agrinionews.gr βρέθηκε εκεί και μίλησε μαζί τους.

«Είναι τα πρώτα μας γυρίσματα στην Αιτωλοακαρνανία. Τραβάμε κάποια πλάνα με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Όλη η παρέα του μαγαζιού έχει βγει να πάρει το… πρωινό του. Πατσά, πρωί πρωί. Τους αφήνει ο Στρατής, ο ρόλος του κ. Μπισμπίκη, και οδηγεί φεύγοντας. Μας δίνεται η ευκαιρία να καταγράψουμε κάποιες από τις ωραίες σας τοποθεσίες», είπε αρχικά η πρώτη.

Και συμπλήρωσε: «Θα έρθουμε και στο Αγρίνιο. Έχουμε δει κάποια πράγματα. Δεν έχουμε κατασταλάξει ακόμα. Όταν έρθουμε ξανά για γυρίσματα θα αποφασίσουμε που θα τοποθετήσουμε διάφορα σημεία της ιστορίας μας».

Αυτή η νύχτα μένει

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, από την άλλη, σημείωσε: «είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά που γίνεται με τόσο αγάπη και με μεγάλο μεράκι. Με ένα εξαιρετικό καστ και συντελεστές μπρος και πίσω από την κάμερα, με ένα υπέροχο σενάριο. Ελπίζω να έχει επίδραση και στον κόσμο».

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Δεν έχω βρεθεί πάλι στην περιοχή. Είμαστε από χθες εδώ. Είναι πανέμορφα, υπέροχος τόπος. Κάνουμε γυρίσματα, διάφορες διαδρομές με τη μηχανή. Δικαίως, γιατί έχει πολύ ωραία μέρη για να γίνουν διάφορες σκηνές.

Αυτή η νύχτα μένει ALPHA

Κουβαλάει και μία ιστορία αυτός ο τόπος που θα ταιριάξει με την εποχή και την ιστορία που προσπαθούμε να κάνουμε. Προφανώς και θα ξαναγυρίσουμε και εδώ και γυρίσματα θα κάνουμε και στο Αγρίνιο», πρόσθεσε έπειτα.

Και κατέληξε για τον ρόλο του: «Κάνω τον Στρατή. Είναι ο ιδιοκτήτης των μπουζουκιών, του Ονείρου. Έτσι λέει την μαγαζάρα που έχει φτιάξει. Είναι ένας άρχοντας της νύχτας. Μάγκας, παλιάς κοπής, ντόμπρος, ειλικρινής, σκληρός κι ευαίσθητος ταυτόχρονα, ένας αυθεντικός ήρωας».

Αυτή η νύχτα μένει ALPHA TV

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πάνε να «χτυπήσουν» το Μαύρο Ρόδο - Οι μέρες και ώρες προβολής του «Αυτή η Νύχτα Μένει»

Αυτή η νύχτα μένει: Το μπουζουξίδικο του ALPHA ανοίγει τις πόρτες του - Η ανακοίνωση του καναλιού για την πρεμιέρα