Από Πέννυ Μαστοράκου

24 χρόνια μετά και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την σειρά με την οποία σχεδόν μεγαλώσαμε μέσα από τις επαναλήψεις της, Τα Εγκλήματα! Με αφορμή το γεγονός, το πρωί της Παρασκευής 30/9, ο Κώστας Κόκλας (ο οποίος αυτή την χρονιά πρωταγωνιστεί στον Γλυκάνισο) και ο Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, δηλαδή ο Αλέκος και ο Αχιλλέας της σειράς, συναντιούνται στην εκπομπή Πάμε Δανάη και αποκαλύπτουν όσα δεν ξέραμε μέχρι τώρα!

Η απίθανη αποκάλυψη για τα Εγκλήματα

«Αφού γυρίσαμε τέσσερα επεισόδια είπαμε σταματάμε. Ο παράγωγος φαλίρισε και καταλήξαμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Το πρώτο επεισόδιο το είδαμε σπίτι του Κώστα και έκανε 4,3% τηλεθέαση. Μετά το 7ο-8ο επεισόδιο άρχισε να κάνει 40αρια!» είπε στην αρχή ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και συνέχισε «Μυστικό της επιτυχίας ήταν η αγάπη όλων για τη δουλειά».

«Μου έχουν μείνει τα γυρίσματα στη Σύρο και οι τρέλες στο καζίνο. Ήμασταν ωραία παρέα». Η σειρά αγαπήθηκε τόσο πολύ ώστε «ακόμα ο κόσμος μας μιλάει και μας ρωτάει για τα Εγκλήματα» είπε χαρακτηριστικά με την σειρά του ο Κώστας Κόκλας.

Η σκηνή που εξαφάνισε ο ΑΝΤ1 από τα «Εγκλήματα» και προβλήθηκε μόνο μία φορά

Τα Εγκλήματα είναι η ελληνική τηλεοπτική μαύρη κωμωδία που προβλήθηκε από τον ANT1 τις τηλεοπτικές σεζόν 1998–2000, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβε ο Λευτέρης Παπαπέτρου και τη σκηνοθεσία οι Αντώνης Τέμπος και Αντώνης Αγγελόπουλος. Παραγωγός της σειράς ήταν αρχικά ο Νίκος Βεργέτης, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο μισό της σεζόν (13ο επεισόδιο) και έπειτα ανέλαβε τη παραγωγή η Ena Productions, θυγατρική του σταθμού.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Σταύρος Νικολαΐδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σούλα Αθανασιάδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η σειρά προβαλλόταν κάθε Τρίτη στις 21:05, πλην του πρώτου επεισοδίου. Στις 31 Δεκεμβρίου 1999, προβλήθηκε μια εορταστική τηλεταινία 75 λεπτών. Τα επεισόδια του πρώτου κύκλου είναι 35 λεπτών, ενώ του δεύτερου κύκλου 45 λεπτών.

Η ιδέα για τη σειρά προήλθε από τους Καβογιάννη, Κόκλα, Κωνσταντίνου, Χατζηπαναγιώτη και Μανέ οι οποίοι τη σεζόν 1997-98 συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, Αναμείνατε Στο Ακουστικό Σας. Πλησίασαν τον Λευτέρη Παπαπέτρου και του ζήτησαν να δημιουργήσει μια σειρά για τη τηλεόραση που θα τους περιλάμβανε όλους τους.

Μπορεί στο μυαλό μας να έχουν μείνει μερικές από τις πιο iconic σκηνές της επιτυχημένης σειράς, ωστόσο υπάρχει μία συγκεκριμένη σκηνή που το κοινό κατάφερε να δει μόλις μία φορά. Στη συνέχεια η σκηνή αυτή κόπηκε από όλες τις επαναλήψεις και από τα DVD της σειράς που ανά καιρούς κυκλοφόρησαν.

Προκειμένου να διακωμωδήσουν οι δημιουργοί τις απιστίες της «Φλώρας», την έδειξαν να υποδέχεται με τον Αχιλλέα, σε μία σκηνή από το μέλλον, ένα μωρό σκούρου χρώματος. Η σκηνή αυτή θεωρήθηκε ρατσιστική και έτσι κόπηκε οριστικά από όλα τα μοντάζ της σειράς (δείτε εδώ και ποια σκηνή κόπηκε οριστικά από το Κωνσταντίνου και Ελένης).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θα τον δούμε φέτος στον Σασμό - Πώς είναι σήμερα ο «Θωμάς» από τα Εγκλήματα

Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega - Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»