Από Στέλλα Μούτσιου

Την Δευτέρα 26/9 ο Αλέξης Κούγιας πραγματοποίησε μερικές δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής "το Πρωινό" σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας στο σημείο ο δικηγόρος να απειλεί με μηνύσεις την Τατιάνα Στεφανίδου, την Ζήνα Κουτσελίνη και τον Πέτρο Κουσουλό.

Στους δύο τελευταίους αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, μιλώντας με δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της παρουσιάστριας, ενώ για τον δεύτερο εξήγησε πως δεν τον γνωρίζει καν.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την Ζήνα Κουτσελίνη και τον Πέτρο Κουσουλό

«Όπως έχω δεσμευτεί, δεν θέλω να κάνω παρουσία στην τηλεόραση όσον αφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου λόγω της σκληρής συμπεριφοράς την οποία έχουν δείξει μέχρι τώρα όσοι μέσω των ΜΜΕ προσέγγισαν την υπόθεση αυτή. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω αυτή την τραγική εικόνα, που είναι μία άδικη εικόνα.

Αυτή την οποία δημιούργησαν κάποιοι οι οποίοι που από την πρώτη στιγμή από την Πάτρα ένας περίεργος τύπος δημοσιογράφος άρχισε να δημιουργεί αυτή την υπόθεση για να δημιουργήσει θέμα εκπομπών και το θέμα αυτό το αγκάλιασαν και στην Αθήνα λόγω ελλείψεως θεμάτων.

Πλησίασαν τη συγκεκριμένη γυναίκα «δημοσιογράφοι» μεταξύ των οποίων ο γιος ενός περίφημου δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ, την έπεισαν να βγαίνει σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές λέγοντάς της και φέρνοντάς την σε επαφή με τους επικεφαλής των εκπομπών ότι θα τη βοηθήσουν γιατί κάποιοι προσπαθούν να τη δυσφημίσουν και αυτοί θα την υπερασπιστούν» είπε αρχικά ο ποινικολόγος.

Και συμπλήρωσε: «Συγχρόνως οι ίδιοι επικεφαλής αυτών των εκπομπών της διόριζαν δικηγόρους και δυστυχώς ενώ την είχαν βεβαιώσει ότι θα τη βοηθήσουν –κι αυτή ούσα άπειρη και χαροκαμένη έχοντας χάσει τρία παιδιά και βλέποντας τι άρχισε να γίνεται- υπέκυψε σε αυτόν τον πειρασμό. Δεν πίστευε ποτέ, τώρα τα αντιλαμβάνεται όλα, ότι είναι δυνατόν ακόμα και οι δικηγόροι της να δίνουν αντίγραφα των δικογραφιών σε δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να χτίζουν καριέρα πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Η εντολέας μου μού είπε ότι σε ανοιχτή ακρόαση την έβαζε να ακούει έναν «δημοσιογράφο» ο οποίος μιλούσε με έναν Αντώνη και προσωποποιούσε αυτόν τον Αντώνη με έναν κορυφαίο εισαγγελέα. Και βέβαια φτάσαμε στο σημείο να στερηθεί υπερασπίσεως, δεν έχει οριστεί ούτε ένας τεχνικός σύμβουλος που να υποστηρίξει τις επιστημονικές απόψεις που έκαναν οι πραγματικοί ιατροδικαστές.

Εδώ έχουμε κατάρρευση των επιστημονικών ευρημάτων από αυτούς τους πραγματικούς ιατροδικαστές από κάποιους που εμφανίζονταν κάθε μέρα στην τηλεόραση και θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα και κάποιους οι οποίοι ως προϊστάμενοι των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, χωρίς να έχουν κάνει νεκροψία νεκροτομή, έκαναν ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

Καριέρα δημοσιογράφου δεν κάνεις ούτε βάζοντας μήλα στα μάγουλά σου για να έχεις ωραίο πρόσωπο, ούτε κάνοντας επίδειξη θράσους σε δικηγόρους που είναι 50 χρόνια στα δικαστήρια».

Για τον Πέτρο Κουσουλό, ο ίδιος υπογράμμισε πως: «Δεν το γνωρίζω το παιδί αυτό. Τώρα τον άκουσα. Δεν τον γνωρίζω καν, δεν έχω πιει καφέ μαζί του. Μαθαίνω ότι καθημερινά βρίσκεται σε μία εκπομπή μίας κυρίας που εκτιμούσα στο παρελθόν, της κας Κουτσελίνη, συμβαίνουν τέρατα. Γι’ αυτό είναι η δικαιοσύνη, όποιος παραβαίνει το τεκμήριο της αθωότητας, κι όποιος διαδίδει το περιεχόμενο ποινικών δικογραφιών, θα καθίσει στο σκαμνί».

Μετά την προβολή των δηλώσεων, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε: «Κατηγορεί την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη ότι ουσιαστικά, τον Παπαδόπουλο τον διόρισε η Κουτσελίνη. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ξέρω. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, ότι η εκπομπή διορίζει. Πληρώνεται ο δικηγόρος από την εκπομπή και όχι από την πελάτη;».

Η απάντηση της Τατιάνας Στεφανίδου στις απειλές του δικηγόρου

Το ζήτημα της Πάτρας και το όνομα της Ρούλας Πισπιρίγκου εξακολουθούν να απασχολούν τα μέσα μιας και η απόφαση του Αλέξη Κούγια να αναλάβει την κατηγορούμενη έπεσε σαν ''βόμβα'', για το που θα καταλήξει η υπόθεση.

Οι εκπομπές, όπως είναι φυσικό καλύπτουν το όλο θέμα, με τον νομικό να μην επιθυμεί να αναφέρεται το όνομα του απειλώντας με μηνύσεις, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν. Η Στεφανίδου και το T-live έχουν μπει στο στόχαστρο και την Τετάρτη 21/9 είδαμε την παρουσιάστρια απαντάει επί του θέματος.

«Ο κύριος Κούγιας έστειλε ανακοίνωση στην ουσία απειλώντας μας με ένδικα μέσα για την συνέχιση της αναπαραγωγής της υπόθεσης.

Το γεγονός ότι συνεχίζουμε την δημοσιογραφική έρευνα, δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε το έργο της υπεράσπισης, δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τη θέση της κατηγορούμενης, δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε και τον ίδιο τον κύριο Κούγια, ο οποίος έχει μια τεράστια πορεία στην δικηγορία, είναι πάντα πολύ μαχητικός με πολλές δίκες στα δικαστήρια, απόλυτος σεβασμός», ανέφερε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Και συνέχισε: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και η δημοσιογραφική έρευνα, κι όταν υπάρχουν πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ – μιλάμε πάντα για πληροφορίες- γιατί πρόσβαση στην δικογραφία δεν έχουμε, τα στοιχεία όμως του ρεπορτάζ θα τα δημοσιοποιήσουμε.

Είναι μία υπόθεση η οποία ενδιαφέρει πάρα πολύ τον κόσμο, μια υπόθεση που μας έχει συνταράξει, με μια γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία της παιδιά… θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφική έρευνα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Καταγγέλλει την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο Αλέξης Κούγιας - «Θέλω να πω ότι...»

«Ας μην προσπαθούμε να κάνουμε 1% παραπάνω» - Πυρ και μανία ο Γιώργος Λιάγκας κατά της Ζήνας Κουτσελίνη