Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη το πρωί της Παρασκευής 18/3 (δείτε εδώ τι συνέβη κατά την άφιξη του σκηνοθέτη), ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου η οποία όπως υποστήριξε διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του σε συνέντευξή του.

Όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

«Θέλω να πω το εξής χωρίς να θέλω να κάνω σύσταση γιατί σχεδόν πενήντα χρόνια συνεργαζόμαστε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό ρεπορτάζ σε όλες αυτές τις δίκες. Θέλω να κάνω μια καταγγελία.

Για μένα είναι αδιανόητο να με περιμένει μια κυρία χθες έξω από τις φυλακές που είχα ένα δικαστήριο, να της κάνω την τιμή και να της δίνω μια συνέντευξη και να διαστρεβλώνει την συνέντευξη μου. Να την κόβει και να της δίνει άλλο νόημα. Αυτό έγινε στην εκπομπή της κυρίας Καινούργιου.

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά είναι μια φέρελπις δημοσιογράφος, παρουσιάστρια αλλά σε μια τόσο σπουδαία δίκη θα πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενικότητα.

Καλό θα είναι να ενημερώνεστε από αυτούς που είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί υπάρχουν ένορκοι, οι οποίοι έχουν κοινωνικό περιβάλλον και στο τέλος θα βγει μια απόφαση και ενώ θα έχουν δηλητηριαστεί οι τηλεθεατές των εκπομπών, οι ακροατές και οι αναγνώστες των sites από μια διαφορετικότητα, όταν θα έρθει μια αθωοτική απόφαση θα κλωνιστεί το αίσθημα ασφαλείας και το αίσθημα της κοινωνικής ειρήνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου

Μετά την έναρξη της σημερινής (18/3) εκπομπής της, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να απαντήσει με τη σειρά της στον γνωστό ποινικολόγο, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς δεν διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του, απλά κόπηκαν τα περιττά από μία συνέντευξη 17 λεπτών.

«Η συνέντευξη που μας έδωσε ο Αλέξης Κούγιας ήταν 17 λεπτά. Δεν ήταν δηλώσεις, ήταν συνέντευξη και πραγματικά τον ευχαριστούμε για αυτό. Σε αυτά τα 17 λεπτά μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα, για τη δίκη Λιγνάδη, για την Ελένη Τοπαλούδη, κάποιες υποθέσεις της ζωής του. Ο κ. Κούγιας γνωρίζει καλύτερα από όλους εμάς ότι μια 17λεπτη συνέντευξη δεν μπορεί να παίξει σε μια εκπομπή. Πρέπει να μονταριστεί. Κόψαμε ένα απόσπασμα 3.5 λεπτών που αφορούσε στον Αλί.

Από εκεί και πέρα δεν διαστρεβλώσαμε τίποτα από αυτά, απλά παίξαμε ένα απόσπασμα. Με χαρά αν θέλει ο κ Κούγιας να έρθει εδώ να τα συζητήσουμε όλα. ακόμη. Δεν προσπαθήσαμε να διαστρεβλώσουμε τίποτα και ειδικά σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Ακόμη και ο μεγαλύτερος εγκληματίας έχει το δικαίωμα υπεράσπισης», ανέφερε η παρουσιάστριας.