Από Ελένη Μήτση

Ο θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τους συνεργάτες της ηθοποιού να την αποχαιρετούν με πάρα πολύ συγκινητικά λόγια από καρδιάς.

Πολύ ιδιαίτερα ήταν μάλιστα και τα λόγια για της Μαίρης Χρονοπούλου για την σπουδαία ηθοποιός που κανείς δε θα ξεχάσει. Η πρώτη είχε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή ''Καλημέρα Ελλάδα'' την Δευτέρα 19/9, προσπαθώντας να αποχαιρετήσει την φίλης, καθώς οι απώλειες των ηθοποιών έχουν πέσει πάνω της και την έχουν στοιχειώσει (δείτε εδώ που και πότε θα γίνει η κηδεία της Καραγιάννη).

Τα συγκινητικά λόγια της Μαίρης Χρονοπούλου για τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη

«Έχω περάσει μία θλιβερή νύχτα, έκανα μία καταμέτρηση και είδα ότι όλοι, μέχρι κι από τους σκηνοθέτες που με έχουν σκηνοθετήσει έχουν φύγει από τη ζωή. Μέτρησα και τους συμπρωταγωνιστές μου και είδα ότι δεν έχει μείνει κανείς. Όλοι τη νύχτα μετρούσα».

«Ήμουν σε μία μεγάλη αλάνα εχθές. Χωρίς δέντρο, χωρίς κτήριο, μόνο χώμα. Αισθάνομαι μοναχή μου, εγκαταλελειμμένη. Με ποιον θα μιλήσω; Με ποιον θα δουλέψω; Τα ‘χω χάσει! Ευτυχώς τον δημοσιογραφικό κύκλο, δεν τον έχει αρπάξει ο Χάρος ακόμη».

"Ξέσπασε" σε κλάματα ο Γιάννης Βογιατζής για την αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη

Πέρα από τον Χάρη Ρώμα, στην κάμερα του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής 18/9 για τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη μίλησε και ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την ηθοποιό, καθώς η συνεργασία τους κράτησε πολλά χρόνια.

Ο ηθοποιός δήλωσε συντετριμμένος με την συγκεκριμένη απώλεια και ξέσπασε σε κλάματα, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει πως αυτό που συβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τους θανάτους πολλών σπουδαίων ανθρώπων από τον χώρο της υποκριτικής είναι τρομακτικό.

«Άριστα ήταν και ως συνάδελφος και ως άνθρωπος και ως ηθοποιός και ως χορεύτρια και ως σώμα και ως καρδιά και ως αισθήματα. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος που δυστυχώς χάθηκε και αυτή. Χάθηκε, μπορώ να πω, αρκετά νωρίς γιατί μπορούσε ακόμα η Μάρθα να προσφέρει στο θέατρο το οποίο λάτρευε αλλά την λάτρευε πολύ και ο κινηματογράφος.

Το μουσικό θέατρο και ο Δαλιανίδης την λάτρευε την Μάρθα. Έχουμε κάνει πέντε ή έξι ταινίες μαζί, όλα τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη γιατί ήταν χορεύτρια ανεπανάληπτη. Λες και ήταν επαγγελματίας και μόνο χορεύτρια! Αλλά ήταν και ηθοποιός σπουδαία! Αλλά και πάνω από αυτά τα δύο ήταν και άνθρωπος σπουδαίος, δοτικός», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Σε έφερνε κοντά της, άκουγε αυτά που της έλεγες, σε πονούσε, σε αγαπούσε, σε συμπονούσε, σε ερμήνευε. Ήταν όπως ήταν η εξωτερική της εμφάνιση, η θεία της εμφάνιση σε σώμα και πρόσωπο ήταν και η ψυχή της. Ήταν το τέλειο πλάσμα. Ζηλευτό πλάσμα. Εγώ έμεινα άφωνος όταν πέθανε και η Μάρθα… Τι γρουσουζιά έπεσε πια».

«Μα δεν γίνεται, δεν γίνεται! Το άκουσα και λέω, «όνειρο είναι αυτό»… Δεν το πίστευα πια γιατί έχουμε και τους άλλους τους θανάτους. Τι είναι αυτό το πράγμα… Τι θανατικό έπεσε… Και δεν κάνει μια επιλογή σωστή, τουλάχιστον, να πάρει τους πολύ ηλικιωμένους. Η Μάρθα είχε να προφέρει πολλά ακόμα. Ήταν φίλη μου, δεν ήταν απλά συνάδελφος μου. Ήταν σπουδαίο πλάσμα η Μάρθα», κατέληξε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Σ' αγαπώ...» - Σπαράζουν καρδιές με την ανάρτηση της ΖωΖώς Σαπουντζάκη για την Μάρθα Καραγιάννη

«Πεθαίνω για την Μάρθα» - "Λύγισε" στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα ο επί 12 χρόνια σύντροφος της Καραγιάννη