Από Στέλλα Μούτσιου

Πέρα από την Ελένη Κοκκίδου, στην κάμερα της εκπομπής Ποιος ειναι πρωινιάτικα, την Τετάρτη 15/9, μίλησε και η Μαίρη Ραζή, μία ηθοποιός που έχει αφήσει το στίγμα της με τις ερμηνείες της στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, ωστόσο αυτό που την έχει συγκλονίσει και θέλησε να το μοιραστεί αφορά την καταγωγή της.

Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε για πολλά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όμως όταν ήρθε στην Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές εκφράσεις του ρατσισμού. Βέβαια, εκείνη ποτέ δεν το έβαλε κάτω και δεν θεώρησε ποτέ πως ο τόπος της θα αποτελούσε πρόβλημα στην καριέρα της και στην προσωπική της ζωή.

Οι δηλώσεις της Μαίρης Ραζή για τον ρατσισμό που δέχθηκε λόγω της καταγωγής της

«Ήταν πολύ δύσκολο όταν ήρθα από την Κων/πολη γιατί σκεφτείτε κάποιον που αλλάζει όλη του η ζωή, τα φλερτ του, οι φίλοι του. Ζούσαμε μες στη χλίδα κι ήρθαμε εδώ και πουλούσα βιβλία τον πρώτο καιρό και σπούδαζα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Αίσχος, ντροπή! Δηλαδή όταν μπήκα στην Δραματική Σχολή κι άρχισα αργότερα να δουλεύω, έχω ακούσει ακόμα και πολύ σπουδαίους σκηνοθέτες να λένε άντε μωρή Τουρκάλα, παστρικιά. Το έλεγαν χιουμοριστικά αλλά εμένα με πείραζε. Πολύ αργά έμαθαν οι ηθοποιοί ότι είμαι από την Κων/πολη, το έκρυβα. Το θεωρούσαν ρετσινιά».

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Μαίρη Ραζή γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Σεπτεμβρίου 1948 και είναι Ελληνίδα θεατρική και τηλεοπτική ηθοποιός.

Σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς της και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία ενώ φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ενώ αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Έκτοτε εργάσθηκε ανελλιπώς στο ελληνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις και με συνεργασίες οπως τους Σωτήρη Μουστάκα, Θύμιο Καρακατσάνη, Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Καζάκο. Το 1990 ίδρυσε το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στην οδό Ερμού, ενώ το 2001 ίδρυσε την δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Το 1981 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωτήρη Τσόγκα και μαζί απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Κοραλία Τσόγκα, ηθοποιό.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 βραβεύτηκε για τη συνολική της παρουσία από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης New Media Studies by Stamatis Malelis στην Αθήνα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Από ότι ξέρω θα είμαι!» - Ο Γιώργος Λιανός "έσπασε" τη σιωπή του για το Survivor All Star στο Ποιος ειναι πρωινιάτικα

«Κατέβηκα με την περούκα έξαλλη και της λέω δεν ντρέπεσαι;!» - Απίστευτο σκηνικό με την Μπέττυ Μαγγίρα