Από Στέλλα Μούτσιου

Η Ειρήνη Παππά άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη 14/9 και έκτοτε όλοι όσοι την γνώρισαν γέμισαν τα social media, αλλά και τα κανάλια με τα μηνύματά τους για την σπουδαία ηθοποιό και το έργο της. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Λάκης Λαζόπουλος, αλλά και ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο τελευταίος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε μία φωτογραφία του πλάι στην φίλη του και έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για να την τιμήσει, κάνοντας το κοινό του να δακρύσει από συγκίνηση.

Η ανάρτηση του Ηλία Ψινάκη για τον θάνατο της Ειρήνης Παππά

«Αγαπημένο μου Ειρηνάκι! Ζήσαμε μαζί μια υπέροχη ζωή, ταξίδια, δόξες, party, πλάκες, γέλια και ούτε μία δυσάρεστη στιγμή! Μου γνώρισες σπουδαίους ανθρώπους που κάναμε παρέα και κέρδισα πολλά! Ποιον να πρωτοθυμηθώ… Franco Ζeffirelli, Nino Rota, Menotti, Antoni Kouin, Anna Magnani, Sofia Loren, Pasolini, Delon, Dalida, Visconti, Garcia Marquez.

Αυτούς και άλλους πολλούς είδα ψάχνοντας τις παλιές φωτογραφίες μας. Βάζω αυτή γιατί είναι η αγαπημένη μου και μου θυμίζει που το σκάγαμε στο Χιλιομόδι, το χωριό σου. Θυμάμαι που φοράγαμε τις κελεμπίες και τραγούδαγες τις “ωδές”! Απ΄όλη αυτή τη παρέα, ο μόνος που μου έχει απομείνει και μπορώ να μοιραστώ αυτές τις αναμνήσεις είναι ο Γιώργος Βογιατζής.

Σε είχαμε χάσει πολύ πριν μας τη κάνεις για τα καλά. Θα βρεθείς πάλι επιτέλους με τον μεγάλο σου έρωτα, τον Brando και τους καλούς μας φίλους, Βασίλη Φωτόπουλο, Βαγγέλη, Ντέμη Ρούσσο, Κακογιάννη και όλη τη παλιοπαρέα. Εμένα θα μου μυρίζει πάντα γιασεμί…», έραψε χαρακτηριστικά.

Ηλίας Ψινάκης Ειρήνη Παππά
Instagram / Ηλίας Ψινάκης

Το σπαρακτικό αντίο του Σπύρου Φωκά στην ηθοποιό

Διπλή είναι η απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο αυτές τις μέρες μιας και εκτός από τον Κώστα Καζάκο, από την ζωή έφυγε και η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά. Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατός της, έχουν βυθιστεί στο πένθος όλοι οι δικοί της άνθρωποι (δείτε εδώ ποιος πασίγνωστος ηθοποιός είναι ανιψιός της) και δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέβη αυτό.

Ένα από αυτά τα άτομα είναι και ο εξίσου κορυφαίος Σπύρος Φωκάς, του οποίου γράμμα προς το πρόσωπό της είχε εξασφαλίσει το «Mega Καλημέρα» και το έδειξε το πρωί της Πέμπτης 15/9.

Ο ηθοποιός το έγραψε πριν από λίγες εβδομάδες και τα λόγια του συγκινούν καθώς την αποκαλεί «μεγάλη του αδερφή» και αναπολεί τις μέρες τους στην Ιταλία.

«Στην αγκαλιά σου κουρνιάζαμε, όλοι εμείς οι μικροί μπροστά σου. Ένα θέατρο με το όνομά σου. Πολλά τα χειροκροτήματα…» γράφει μεταξύ άλλων και συνεχίζει «η βροντερή φωνή σου αντηχεί… τα εκφραστικά σου μάτια τα βλέπω συγκινημένος. Αντίο, βασίλισσά μου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής - Η ΕΡΤ ετοιμάζει μοναδικό αφιέρωμα για Καζάκο και Ειρήνη Παππά

Βυθίστηκε σε πένθος όλο το χωριό - Τα συγκινητικά λόγια των γειτόνων της Ειρήνης Παππά