Από Ελένη Μήτση

Θλίψη μεγάλη σκόρπισε την Τρίτη 13/9 η είδηση θανάτου για τον Κώστα Καζάκο, φεύγοντας από τη ζωή και πηγαίνοντας πλέον να βρει την αγαπημένη του Τζένη Καρέζη ή αλλιώς το Τζενάκι του, όπως συνήθιζε να λέει.

Τόσο το κοινό, όσο και η οικογένεια του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού, με μοναδική παρηγοριά στον νου τους, το γεγονός πως θα συναντηθεί ξανά με τον μεγάλο του έρωτα.

Είναι γνωστό, πως οι δύο ηθοποιοί είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Κωσταντίνο Καζάκο, ο οποίος ήταν καρπός ενός έρωτα, που ξεκίνησε σε μια κινηματογραφική ταινία.

Η γνωριμία και ο γάμος του Κώστα Καζάκου με την Τζένη Καρέζη

Πιο αναλυτικά, το φθινόπωρο του 1966 στα γυρίσματα της ταινίας, «Κοντσέρτο για πολυβόλα», μιας μεγάλης και δαπανηρής παραγωγής της Finos Film ήταν το κομβικό σημείο για να γίνουν ζευγάρι, παρ' όλο που γνωρίζονταν από παλιότερα.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1968 σε μία λιτή τελετή με ελάχιστους καλεσμένους, έκαναν ένα παιδί και έμειναν μαζί μέχρι να κλείσει τα μάτια της η Καρέζη νικημένη από τον καρκίνο.

Καζάκος  γάμος

Το αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον Κώστα Καζάκο

Θλίψη έχει σκορπίσει από την Τρίτη 13/9 η είδηση, πως ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του αλλά και το κοινό, στο οποίο είχε χαρίσει μοναδικές ερμηνείες σε τηλεόραση και θέατρο.

Πέραν από τις καλλιτεχνικές επιτυχίες του, ο κόσμος γνώριζε και πολλά στοιχεία για την προσωπική του ζωή. Όλα αυτά λοιπόν, αλλά και αθέατα κομμάτια της ζωής του θα δούμε στο αφιέρωμα που θα προβάλλει η ΕΡΤ2 την Τετάρτη 14/9 στις 19:00 μ.μ στο επεισόδιο «Κώστας Καζάκος από τη σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ «CLOSE UP».

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος με ζωντανό και πηγαίο λόγο αναστοχάζεται την προσωπική του ιστορία, που συμπίπτει με την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Από τα σκοτεινά χρόνια μετά τον Εμφύλιο, την εξορία του πατέρα και την κοινωνική απομόνωση, ώς τις δύο μεγάλες συναντήσεις της ζωής του με τον Κάρολο Κουν και την Τζένη Καρέζη, η ζωή του Κώστα Καζάκου είναι μια αδιάκοπη αναμέτρηση με τη ζωή και την Τέχνη.

Τέλος, με την ευκαιρία της εμφάνισής του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», ο Κώστας Καζάκος επεξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αποκαλύπτει τις πανανθρώπινες διαστάσεις της αρχαίας δραματουργίας.

 Άσχημα νέα για το κανάλι της ΕΡΤ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Μωυσίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ-μίξη ήχου: Στράτος Τσιχλάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος
Παραγωγή: Τμήμα Εσωτερικής Παραγωγής, Διεύθυνση Προγράμματος Τηλεόρασης, ΕΡΤ Α.Ε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η πραγματική αιτία πίσω από τον θάνατο του Κώστα Καζάκου - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Κώστας Καζάκος: Παντρεύτηκε δύο φορές και έγινε πατέρας πέντε παιδιών - Η προσωπική ζωή του σπουδαίου ηθοποιού