Από Ελένη Μήτση

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε δηλώσεις στο Πρωινό την Πέμπτη 8/9 και μεταξύ των όσων είπε ο ηθοποιός, στάθηκε και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος είναι ακόμα αντιμέτωπος με καταγγελίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ηθοποιός, αν και όπως δήλωσε δεν είναι φίλος με τον καταγγέλλοντα, τον θεωρεί εξαιρετικό ηθοποιό και μάλιστα στεναχωριέται, που τον βλέπει ταλαιπωρημένο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μετά την προβολή του αποσπάσματος τόσο ο Λιάγκας όσο και το υπόλοιπο πάνελ αντιτάχθηκαν σε όσα ακούστηκαν δημόσια.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη για τις καταγγελίες του Πέτρου Φιλιππίδη

«Θεωρώ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας ηθοποιός που κάθε 100 χρόνια βγαίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά όσες φορές τον έχω δει τρελαίνομαι, είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει και θέμα υγείας. Και τα κορίτσια δεν είναι καημένα; Τι να πω; Δεν είμαι και δικαστής. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική.

Όταν ένας άνθρωπος είναι πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι πολύ έντονη. Όταν είσαι στην κορυφή ξυπνάς ζήλειες, φθόνο κι απωθημένα. Λογικό να ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον του. Να δείξουμε λίγο ανθρωπιά στην ιστορία και θα πάρει το δρόμο του το πράγμα. Πέσαμε όλοι πάνω του, τον σκίσαμε».

Tα δάκρυα της Μουμούρη για τον Φιλιππίδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (3/5) η Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και μάλιστα «λύγισε» μιλώντας για τα κορίτσια που έχουν κάνει τις καταγγελίες, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε πως υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για άσχημη συμπεριφορά κατά του Δημήτρη Βογιατζή.

«Γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Θεώρησα χρέος μου να συμπαρασταθώ στο κορίτσι αυτό για να μπορέσει να πει τη δική του αλήθεια», είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια:

«Είμαι λίγο πιο ταραγμένη από όσο νόμιζα ότι είμαι. Πήγα στο δικαστήριο να στηρίξω τα κορίτσια για να μπορούν ισάξια να μπουν σε μια κλειστή πόρτα και να πουν τη δική τους αλήθεια και μετά από μισή ώρα στήριζε εμένα, με κατέβασαν στο κυλικείο. Δεν μπορούσα να το αντέξω, δεν υπήρχε κομμάτι που μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου. Ήταν τρομακτική αυτή η ενέργεια εκεί. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω ζήσει σε πόλεμο».

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Μουμούρη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκλιπαρώ όποιον έχει άποψη να πάει στο δικαστήριο να ακούσει τους μάρτυρες και αν βρει έστω και ένα κίνητρο, γιατί αυτά τα κορίτσια αποφάσισαν να μας κάνουν να δούμε τον φίλο μας με χειροπέδες, ας το πουν και σε μένα.

Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον φίλο σου, τον άνθρωπο που έχουμε ταξιδέψει μαζί, που έχουμε κάνει παρέα να τον βλέπεις με χειροπέδες. Αλλά αυτά τα κορίτσια δεν πηγαίνουν έτσι άνετα και πίσω από αυτά τα κορίτσια υπάρχουν δεκάδες κορίτσια που έχουν φτιάξει οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλούν τα κορίτσια να μιλήσουν κι εκείνα αλλά δεν το κάνουν. Και υπάρχουν τρία κορίτσια που κουβαλάνε στην πλάτη τους 106 καταγγελίες κοριτσιών για κακοποιητική συμπεριφορά».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου!» - Όσα θα υποστηρίξει η Ελπίδα Νίνου στην δίκη Φιλιππίδη

Φανερά αδυνατισμένος και καταπονημένος - Οι πρώτες δηλώσεις του Φιλιππίδη μετά την αποφυλάκισή του