Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μία σοκαριστική συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (14/6) στην εκπομπή Πρωινό o Liam Ireland, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που είχε δεχθεί από τον προπονητή του σε παιδική ηλικία.

Ο πρωταγωνιστής της Γης της Ελιάς, εξομολογήθηκε τη σκληρή εμπειρία που βίωσε, ενώ αποκάλυψε πως πλέον, με τη βοήθεια της μητέρας του, κατάφερε να το ξεπεράσει και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του.

Μάλιστα, η συνέντευξη του ηθοποιού ήρθε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως μία μαθήτρια δημοτικού έπεσε θύμα ενός επιδειξία στην Κρήτη.

Η εξομολόγηση του Liam Ireland για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα και το μπάσκετ. Έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω γιατί βρήκα το θέατρο.

Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα να βρω. Έψαχνα αυτό το αρσενικό. Όταν πήγα σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτός ο προπονητής εκεί και τον αγάπησα σαν πατέρα.

Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Ήταν έτσι πολλά παιδιά. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε “γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο”, ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου όμως, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει.

Είχα συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, είπα γιατί το κάνουν αυτό. Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω. Το έχω ξεπεράσει 100%. Δεν με πονάει πια. Η μητέρα μου όταν το έμαθε το χειρίστηκε πολύ σωστά, δεν με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι θα χρειαστεί να μιλήσω κάπου και για αυτό με έστειλε κάπου να μιλήσω. Μετακομίσαμε και ήρθαμε στην Αθήνα.

Την στιγμή της σύλληψης τον περιμέναμε για προπόνηση και δεν ήρθε ποτέ. Ήρθαν μας τα είπαν και μετά κάναμε καταγγελίες. Ήρθαν συμμαθητές μου και με ρωτούσαν “Κι εσένα σε βίαζε”;», είπε ο Liam Ireland.

Λίγα λόγια για τον Liam Ireland

Ο 24χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στο Ρέθυμνο από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Άγγλο. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1997.

Οι γονείς του ήταν δάσκαλοι της Ashtanga Yoga, οι οποίοι λίγο μετά από τη γέννησή του εγκαταστάθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ηλικία έξι ετών ο Liam και η μητέρα του επέστρεψαν στην Ελλάδα, όπου ο νεαρός ηθοποιός τελείωσε το σχολείο και, για ένα διάστημα, φλέρταρε με την ιδέα να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Νεκρή η Φανή - Αγωνία για το μέλλον της Αγγελικής

Γη της Ελιάς: Η Αρετή αποφασίζει να προσποιηθεί ότι παθαίνει έμφραγμα