Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά δεν πρόκειται να συνεχίσουν μαζί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν (δείτε εδώ όλο το σχετικό ρεπορτάζ). Το πρωί της Τετάρτης (8/6), οι δύο παρουσιαστές αρπάχτηκαν, με τους τόνους να ανεβαίνουν πολύ στον αέρα του Πρωινού.

Όλα έγιναν, ενώ καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο Πέτρος Κουσουλός. Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στο θέμα της Πάτρας και στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο.

«Είναι πολύ ευγενής ο Όθωνας, σε σένα βγαίνει κάθε μέρα. Για εμάς θεωρεί ότι κάνουμε κακό στην πελάτισσά του με το ρεπορτάζ μας. Εμείς από εσένα τον παίζουμε κάθε μέρα. Πες του ότι δεν έχουμε κάτι προσωπικό και τον θεωρώ και καλό ποινικολόγο» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής, με την Φαίη Σκορδά να γίνεται έξαλλη.

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Λιάγκα και Σκορδά

  • Φαίη: Μην με τρελαίνετε. Είπε μαγκάκι τη Ρούλα Πισπιρίγκου και όλη η Ελλάδα έφριξε. Δηλαδή τι; Για να βγαίνει στην εκπομπή, θα τον γλείψουμε; Αλήθεια; Ας μην βγει ποτέ!
  • Γιώργος: Και οι πιο στυγνοί εγκληματίες έχουν το δικαίωμα υπεράσπισης.
  • Φαίη: Ο άλλος άνθρωπος δεν κοιμάται το βράδυ, είναι δημοσιογράφος. Και ο δικηγόρος της λέει ότι είναι μαγκάκι.
  • Γιώργος: Και ο πιο στυγνός κρατούμενος στην ευνομούμενη κοινωνία έχει το δικαίωμα υπεράσπισης.
  • Φαίη: Και πρέπει να λέει ότι είναι μαγκάκι και όλη η Ελλάδα να τον θαυμάζει;
  • Γιώργος: Δεν είπα αυτό. Έτσι, τσακωνόμαστε, το συνηθίζουμε εμείς. Μην παρεξηγείσαι.

Εξώδικο της Ρούλας Πισπιρίγκου σε Λιάγκα και Σκορδά - Για ποιο λόγο;

Μία απρόσμενη ανακοίνωσε έκανε το πρωί της Πέμπτης (28/4) η εκπομπή Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να αποκαλύπτει στους τηλεθεατές πως εκείνος και η Φαίη Σκορδά δέχθηκαν εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο λόγος που πυροδότησε την αντίδραση της κατηγορούμενης για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ήταν οι ανώνυμες καταγγελίες που ανά καιρούς έχουν προβληθεί στην εκπομπή.

«Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της Ρούλας. Μας ζητά να πάψουμε την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτους ανεπανόρθωτα όπως λένε οι δύο κυρίες μάνα και αδελφή.

Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στο Πρωινό.

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο, έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Σε ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και το έχω ξαναπεί… εδώ είμαστε μια εκπομπή που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας της κ. Ρούλας Πισπιρίγκου. Υπάρχουν εκπομπές που παίρνει τηλέφωνα και βγαίνει και μιλάει. Σε εμάς εδώ δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Θα μπορούσα να κινηθώ νομικά...» - "Καταπέλτης" ο Γιώργος Λιάγκας για τη μητέρα της Ρούλας Πισπρίγκου

«Ελπίζω να...» - Απίστευτο "καρφί" της Φαίης Σκορδά για το τηλεοπτικό της μέλλον