Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το πρωί της Δευτέρας (6/6), ο Γιώργος Λιάγκας ασχολήθηκε με τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγόρησε την εκπομπή, λέγοντας ότι έβαλε εσκεμμένα μάρτυρα να πει ότι χόρευε σε έξοδό της σε ταβέρνα.

«Τέτοιες εκπομπές είναι και τέτοια κάνουν», είπαν η Δήμητρα Πισπιρίγκου και η μητέρα της μετά το επισκεπτήριο στην Ρούλα.

Ο Γιώργος Λιάγκας, ενοχλημένος με τις κατηγορίες της μητέρας της κατηγορούμενης, ξεκαθάρισε πως ενώ θα μπορούσε να κινηθεί νομικά απέναντί της, επιλέγει να μην το κάνει, ενώ τόνισε πως δε θα χαρεί καθόλου αν τελικά αποδειχθεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

Οργισμένος ο Γιώργος Λιάγκας κατά της μητέρας της Πισπιρίγκου

«Το έχουμε ξαναπεί. Ο πόνος του καθενός είναι προσωπικός. Ουσιαστικά κατηγορηθήκαμε από τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Εγώ θα μπορούσα να κινηθώ νομικά αλλά δεν το κάνω. Αν αποδειχθεί τελικά κυρία Ελένη ότι η κόρη σας σκότωσε το παιδί ή τα παιδιά της; Κάθε βράδυ προσεύχομαι γι΄αυτό. Απλά θα αντιδρούσα αλλιώς σε αυτό που σας συμβαίνει τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Εξώδικο της Ρούλας Πισπιρίγκου σε Λιάγκα και Σκορδά - Για ποιο λόγο;

Μία απρόσμενη ανακοίνωσε έκανε το πρωί της Πέμπτης (28/4) η εκπομπή Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να αποκαλύπτει στους τηλεθεατές πως εκείνος και η Φαίη Σκορδά δέχθηκαν εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο λόγος που πυροδότησε την αντίδραση της κατηγορούμενης για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ήταν οι ανώνυμες καταγγελίες που ανά καιρούς έχουν προβληθεί στην εκπομπή.

«Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της Ρούλας. Μας ζητά να πάψουμε την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτους ανεπανόρθωτα όπως λένε οι δύο κυρίες μάνα και αδελφή.

Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στο Πρωινό.

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο, έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Σε ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και το έχω ξαναπεί… εδώ είμαστε μια εκπομπή που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας της κ. Ρούλας Πισπιρίγκου. Υπάρχουν εκπομπές που παίρνει τηλέφωνα και βγαίνει και μιλάει. Σε εμάς εδώ δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα!» - Η εκτίμηση του Πάνου Σόμπολου για την υπόθεση της Πάτρας

Πάτρα: «Η Ρούλα δεν είναι τόσο έξυπνη για να...» - Η συμμαθήτριά της την "άδειασε"