Από Έφη Εκίζογλου

Στο βιογραφικό της έχει σημειώσει μεγάλες τηλεοπτικές κι όχι μόνο επιτυχίες. Φέτος, όμως, η Μαρία Καβογιάννη τσαλακώνει τον εαυτό της και δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας μέσα από τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro, που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στο Mega (δείτε εδώ γιατί δεν θα παίξει νέο επεισόδιο αυτή την εβδομάδα).

Η Μαρία Καβογιάννη μεγάλωσε στο Βύρωνα Αττικής. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιδαγωγικά στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός. Παράλληλα φοίτησε και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1986 μαζί με τις φίλες της Καίτη Κωνσταντίνου και Υρώ Μανέ.

Έχει ερμηνεύσει από πολύ κωμικούς ρόλους, όπως της "Ασπασίας" στη Ντόλτσε Βίτα και της «Κορίνας» στα Εγκλήματα, έως πολύ τραγικούς, όπως της "Ελένης" στο Χαρά Αγνοείται. Το 2015 πρωταγωνίστησε στη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος".

Πέρα από καλή ηθοποιός, όμως, η Μαρία Καβογιάννη είναι και μια υπέροχη μαμά

Έχει μία κόρη την Αντέλλα (Αδελαΐδα), η οποία γεννήθηκε το 1995 (δείτε εδώ ποιος είναι ο μπαμπάς της) και την οποία έχει βαφτίσει η επίσης ηθοποιός, Καίτη Κωνσταντίνου.

Το Tv-24.gr βρήκε φωτογραφίες και των δυο μαζί, από επίσημη εμφάνισή τους το 2008. Πλέον η Αντέλλα είναι 27 χρονών και το πόσο όμορφη είναι, είναι ολοφάνερο.

Μαρία Καβογιάννη κόρη
NDP: 06-05-2008 Badminton-Πρεμιέρα "Mamma mia!".Μαρία Καβογιάννη με την κόρη της, Αντέλλα

«Καθ' όλη τη διάρκεια του Ντόλτσε Βίτα ήμουν έγκυος»

«Ήμουν έγκυος στα γυρίσματα για το Ντόλτσε Βίτα και ήταν μια αστεία εμπειρία γιατί η ηρωίδα που ερμήνευα ήταν παρθένα! Δεν ήθελαν τα παιδιά που έγραφαν, ενώ τους το είχα προτείνει, να δείξουν ότι η Ασπασία μπορεί να έπαθε ένα ανεμογκάστρι και έτσι αναγκαστηκά φουσκώνοντας η κοιλιά έπρεπε κάπως να την κρύβουν.

Έτσι λοιπόν σε όλη τη διάρκεια του έργου έπαιζα με κάτι μαξιλάρια τα οποία τα κρατούσα και όσο φούσκωνε η κοιλιά μου έκαναν πολλά κοντινά. Η επικείμενη γέννα ήταν ένα γεγονός το οποίο μου έφερε την αρχή μιας ωραίας πορείας», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καβογιάννη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Maestro: «Προσπάθησα να μην προσβάλλω, να μη σοκάρω!» - H εξομολόγηση του Παπακαλιάτη για την σκηνή του ξυλοδαρμού με την Μαρία Καβογιάννη

Maestro: Ελάχιστοι το έχουν προσέξει - Το κόλπο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους χαρακτήρες της σειράς