Από TV24 Team

Στους ηθοποιούς του «Μαύρου Ρόδου», που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας 3/10 (δείτε εδώ τα συγκλονιστικά νούμερα που έκανε) βλέπουμε και την Ηλέκτρα Νικολούζου, που υποδύεται τη σύζυγος του Θέμη.

Αστικής καταγωγής, καλλιεργημένη, ευγενής, λίγο σνομπ. Παρότι προδομένη, συνεχίζει να είναι ερωτευμένη με τον Θέμη. Ο χειρότερος εφιάλτης της είναι να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Θέμη να αναλάβει ο Πέτρος τις δουλειές του, και κάνει αγώνα για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Θα αναζητήσει στο μοναστήρι την εξιλέωση για όσα έχει κάνει, με μία μεγάλη αποκάλυψη να έρχεται.

Τι ξέρουμε όμως για την πραγματική ζωή της Ηλέκτρας Νικολούζου;

Στη συνέντευξη που έδωσε στο «ΒΗΜΑ» το 2014 μίλησε για όλα. Για το θέατρο και το μέλλον, τι της έχει πει ο πατέρας της και την επηρέασε. Άλλωστε στις πρόσφατες εκλογές, η Ηλέκτρα βρέθηκε διακριτικά στο πλευρό του πατέρα της στις κεντρικές ομιλίες του και στην ορκωμοσία.

Η μοναχοκόρη του Δήμαρχου Κέρκυρας, έτυχε να γεννηθεί στο Τορόντο κι έτσι πλάι στην ελληνική της υπηκοότητα έχει και την καναδική. Μεγάλωσε όμως στην Κέρκυρα και στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα για να σπουδάσει – χορό στην αρχή και θέατρο τελικά. Διακριτική παρουσία, ,με μια ξεχωριστή αύρα και ένα γοητευτικό ηχόχρωμα, η ηθοποιός έχει διανύσει τη δική της πορεία στο χώρο: Από το Θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού, κυρίως, και του Γιάννη Χουβαρδά. Αυτό το καλοκαίρι αναμετρήθηκε με το όνομά της στην παράσταση «Σχέδιο Ηλέκτρα – Σχέδιο Ιφιγένεια – Σχέδιο Ορέστης» του Γιώργου Βέλτσου στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει το corfupress.com «συγκλονιστική» και «εξαιρετική» χαρακτήρισαν την ερμηνεία της στην παράταση οι κριτικοί, ενώ η «Ελευθεροτυπία» την χαρακτήρισε «μια από τις σημαντικές ηθοποιούς μας». Την χειμερινή περίοδο η Ηλέκτρα θα βρεθεί με το ίδιο έργο στη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» που συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του, χωρίς τον ιδρυτή του πλέον…

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε η κερκυραία ηθοποιός στην Μυρτώ Λοβέρδου για το ένθετο «Πολιτισμός» της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Η αναφορά στον πατέρα της

Ηλέκτρα Νικολούζου μαύρο ρόδο

«Δεν αποκλείω μέσα μου τίποτα. Πιστεύω ότι είναι λάθος να λες όχι σε πράγματα που δεν ξέρεις τι θα σου δώσουν. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου δώσει το άλλο, το διαφορετικό. Από την τηλεόραση, ας πούμε, έμαθα να μιλάω πιο κανονικά. Από όλα τα πράγματα μαθαίνεις. Έτσι μεγάλωσα, έτσι με έμαθαν οι γονείς μου. «Να βλέπεις προς όλες τις κατευθύνσεις» μου έλεγε ο πατέρας μου. Αν και σίγουρα είναι μία αυτή που σε οδηγεί, αλλά πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά παντού».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Από την τυφλή Κλαίρη του Σασμού στην Όλγα του Μαύρου Ρόδου - Η καταγωγή & οι σπουδές της ετεροθαλούς αδερφή της Ελισάβετ

Δυο γάμοι, δυο παιδιά κι ένας χωρισμός - Ο πρώην και ο νυν της «Ηγουμένης Φιλαρέτης» του Μαύρου Ρόδου, Κατερίνας Διδασκάλου