Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Γιώργος Νινιός είναι ένας από τους αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς με μακρά πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός έχει αποφασίσει να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε μέσα από τη σειρά «Έρωτας Μετά».

Σήμερα, ο Γιώργος Νινιός έχει φτάσει πλέον τα 63 του χρόνια και η εικόνα του έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/10) στην εκπομπή Καλύτερα δε Γίνεται και ήταν άλλος άνθρωπος.

Ο Γιώργος Νινιός σήμερα

Με μακριά μαλλιά και πυκνά μούσια, ο Γιώργος Νινιός, που φέτος θα συμμετέχει σε μία από τις σειρές της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τη ζωή του καθώς και στον λόγο που επέλεξε να μην παντρευτεί.

«Ευτυχώς γενικά είμαι μοναχικός άνθρωπος, είναι επιλογή μου η μοναξιά. Είμαι ευχαριστημένος από ανθρώπους που υπήρχαν κι υπάρχουν κι είναι δίπλα μου κι έχουν απλώσει χέρι κι έχω σηκωθεί. Στις δύσκολες στιγμές ήμουν τυχερός. Όσοι έχουν απομακρυνθεί, έχουν απομακρυνθεί από τη συμπεριφορά μου. Θέλει προσπάθεια και δουλειά να είσαι παρών και να μην πικραίνεις αλλά εγώ δεν το καταφέρνω πάντα», είπε αρχικά.

Όσο για τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ, σημείωσε: «Δεν ξέρω. Όπως μου είπε ένας φίλος, δεν είναι όλοι για όλα».

Το βιογραφικό του Γιώργου Νινιού

Κατάγεται από τον Άμμο Μεσσηνίας, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Σπούδασε για έναν χρόνο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, την οποία εγκατέλειψε μετά την εισαγωγή του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, λόγω έλλειψης χρόνου. Στις 20 Απριλίου 2017 παρουσίασε για πρώτη φορά μουσική και τραγούδια, που έχει γράψει για το θέατρο, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Στάση ΕΡΤ".

Την πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση έκανε ως χορευτής στην παραγωγή της ΕΡΤ «Play back» και όχι ως ηθοποιός. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τις «Τρωάδες» και στον κινηματογράφο με το «Αίμα των Αγαλμάτων» του Τόνυ Λυκουρέση. Για τις ανάγκες των έργων στα οποία συμμετέχει, συχνά συνθέτει μουσική και τραγούδια, τα οποία γράφει και ερμηνεύει ο ίδιος.

Πήρε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του στη "''Δέσποινα" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1990 και το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1989 και 1991 για τις ταινίες "Δεξιότερα της δεξιάς"[2] και "Δραπέτης", "Ισημερία" αντίστοιχα.

Το 1990 πήρε βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου στα Κρατικά Βραβεία για τη συμμετοχή του στην ταινία "Το Πέρασμα" της Βασιλικής Ηλιοπούλου.

Το 1992 πήρε στα Βραβεία Ελληνικής Τηλεόρασης το βραβείο του Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά", στην οποία έκανε και την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως ηθοποιός.

Το 2007, βραβεύτηκε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2007 για το ρόλο του στην παράσταση "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;".

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έπαιξε σε κορυφαία σειρά του ΑΝΤ1 και λίγοι το κατάλαβαν - Πώς είναι σήμερα ο κακός «Γιάννης Δεληκάρης» από το Παρά Πέντε

Άφησε τα ξανθά και τις ανταύγειες ο Μάρκος από την ''Πολυκατοικία'' - Πρωταγωνιστεί σε σειρά του ΣΚΑΪ και είναι αγνώριστος