Από TV24 Team

Η Στέλλα Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και κατάγεται από τα χωριά Γύψου και Περιστερωνοπηγή. Προέρχεται από οικογένεια με μουσική παράδοση, ενώ οι γονείς της ήταν εκπαιδευτικοί. Τον Αύγουστο του 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής και της προέλασης του τουρκικού στρατού που είχε ως επακόλουθο την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της επαρχίας Αμμοχώστου, η Γεωργιάδου και η οικογένειά της εγκατέλειψαν τη Γύψου και εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες στη Λάρνακα.

Πραγματοποίησε σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου και ταυτόχρονα ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, ενώ έπειτα από πρόταση της Κωνσταντίνας εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσει επαγγελματική καριέρα στον χώρο του τραγουδιού. Το 1994 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Άλλο που δεν θέλω», ο οποίος αποτελούνταν από δέκα τραγούδια σε μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.

Ακολούθησε στα τέλη του 1996 η κυκλοφορία του επόμενου δίσκου της υπό τον τίτλο «Δε φοβάμαι» που περιλάμβανε 12 κομμάτια λαϊκού ύφους του συνθέτη Νίκου Τερζή και του στιχουργού Αντώνη Παππά. Λίγους μήνες αργότερα, το 1998, κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος της, «Αποφασισμένη», σε στίχους και μουσική του Ανδρέα Μπονάτσου, από τον οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία το «Τώρα μου μιλάει». Τα επόμενο χρονικό διάστημα ακολούθησαν τα άλμπουμ «Σε όρια τρελά» (1999), «Κάτι σαν μανία» (2001) και «Μου ΄λειψες πολύ» που κυκλοφόρησε το 2002 και περιείχε 11 μοντέρνα λαϊκά τραγούδια των Νίκου Τερζή και Τάσου Βουγιατζή. Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησε διάφορα singles και συνέχισε να τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας μέχρι και την επιστροφή της στην Κύπρο.

Στη διάρκεια της καριέρας της η Γεωργιάδου έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες...

...όπως οι Κωνσταντίνα (την οποία αναφέρει ως στήριγμα στα πρώτα της βήματα), Τόλης Βοσκόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Βασίλης Καρράς, Σταμάτης Γονίδης, Γιώργος Μαζωνάκης, Άντζελα Δημητρίου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κ.ά.

Το 2003 συμμετείχε στο ριάλιτι-τηλεπαιχνίδι «Η Φάρμα των επωνύμων». Σε συνέντευξη που έδωσε προσφάτως στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η Στέλλα Γεωργιάδου μίλησε για το νέο κεφάλαιο στη ζωή της, το οποίο δεν έχει κλείσει αμετάκλητα την πόρτα στο τραγούδι, αλλά πια έχει άλλες προτεραιότητες. Η Στέλλα έχει ανοίξει μια φάρμα με 200 γαϊδουράκια στην Κύπρο με τον σύζυγό της, την έχουν από το 2014, ενώ προσφάτως πήρε πτυχίο στη φιλολογία και θέλει να ασκήσει το επάγγελμα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αλλαγμένη και εξαφανισμένη 9 μήνες μετά το Big Brother - Πώς είναι σήμερα η Σαμάνθα Μίσοβιτς

Άφησε τις πασαρέλες και τάχθηκε στο παιδί της - Αγνώριστη 12 χρόνια μετά το GNTM η Ευαγγελία Κουταλίδου