Με το καθαρό της βλέμμα και τη δυνατή της ερμηνεία κατάφερε από την πρώτη στιγμή να στρέψει τα βλέμματα του κοινού πάνω της. Η Ηλιάνα Μαυρομάτη εισέβαλλε στη μικρή οθόνη μέσα από τη δραματική σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» του ALPHA, με έναn δυνατό ρόλο, αυτόν της Ζέτας, που κινείται στη νύχτα ψάχνοντας στη ζωή της το φως.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Όλα όσα αποκάλυψε η Ηλιάνα

Μετράτε ήδη αρκετά χρόνια στο θέατρο, το οποίο φαντάζομαι νιώθετε ως δεύτερο σπίτι σας. Είχατε δηλώσει ότι φοβόσασταν την τηλεόραση ως προς το μέγεθος της έκθεσης. Είναι κάτι που πλέον έχετε «τακτοποιήσει»;

«Σίγουρα. Από την αρχή αυτής της συνεργασίας νιώθω προστατευμένη κι ασφαλής. Παράλληλα νιώθω κι εγώ πιο έτοιμη καλλιτεχνικά να αντιμετωπίσω τον όγκο των γυρισμάτων. Βοηθούν βέβαια και οι συνθήκες και σίγουρα σε όλο αυτό παίζει ρόλο και η προσωπική μου ωριμότητα. Πλέον μια επόμενη δουλειά θα τη σκεφτώ σε άλλη βάση».

Η σειρά έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Μάλλον τους παλαιότερους τους έπιασε νοσταλγία και τους νεότερους περιέργεια.

«Πράγματι, υπάρχει πολύ μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και όσο προχωρούν τα επεισόδια, μόνο ενθαρρυντικά είναι τα σήματα που λαμβάνω. Νομίζω ότι οι νέοι όντως έχουν μπει σε έναν κόσμο διαφορετικό, πιο περίεργο, αλλιώτικο και αλλοτινό, ενώ οι παλαιότεροι νοσταλγούν ίσως την εποχή και τα χρόνια της νιότη τους. Τότε που υπήρχε οικονομική ευμάρεια, ίσως περισσότερες ευκαιρίες και η ζωή, παρά τις δυσκολίες της, ήταν πιο απλή».

Υποδύεστε τη Ζέτα, μια κοπέλα με πολλά επίπεδα. Είναι εύθραυστη αλλά και δυνατή. Ρεαλίστρια και ονειροπόλα. Ποια ήταν η αίσθηση όταν την πρωτοσυναντήσατε στα σενάρια;

«Ακριβώς αυτός που περιγράφετε. Το ότι μέσα στον κόσμο των μπουζουκιών συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στη ζωή της. Είναι τραυματισμένη, κουβαλάει τις πληγές της και την ίδια στιγμή είναι πολύ δυναμική. Ενώ φοβάται τους άντρες και τις σχέσεις, διεκδικεί τον έρωτα. Μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι αντιφάσεις που έχει. Την κάνουν ανθρώπινη, πολυεπίπεδη κι έχουν πολύ μεγάλο ερμηνευτικό ενδιαφέρον. Και δεν είναι μόνο η Ζέτα που κινείται σε διαφορετικά μήκη, αλλά όλοι οι χαρακτήρες. Απλά έχουν διαφορετική βάση».

Στα τελευταία επεισόδια είδαμε τη μητέρα της ηρωίδας σας, που δεν είναι και τόσο δοτικός άνθρωπος, και καταλάβαμε αρκετά πράγματα για το παρελθόν της και για το πώς βρέθηκε στη νύχτα.

«Ηταν ο μοχλός που την έδιωξε από το σπίτι και την ώθησε να προσπαθήσει μόνη της να διεκδικήσει το όνειρό της σε έναν κόσμο επικίνδυνο, στον οποίο βρέθηκε εκτεθειμένη. Η Ζέτα δεν έχει νιώσει τη μητρική στοργή και είναι πιο δεμένη με την εικόνα του πατέρα της που πέθανε όταν εκείνη ήταν ακόμη μικρή. Δεν μπορεί να είναι αντικειμενική καθώς έχει μια εξειδικευμένη φιγούρα στο μυαλό της. Η μητέρα της κοίταξε την προσωπική της εξασφάλιση και όχι το παιδί της».

Τελικά η Ζέτα κατέληξε να είναι με τον Ντόκο που και την κακοποιούσε και την έμπλεξε στην υπόθεση με τα ναρκωτικά. Τώρα τον βλέπει μπροστά της. Αρχίζει πάλι ο εφιάλτης για τη Ζέτα;

Αυτή η νύχτα μένει: Η Ζέτα οργανώνει την απόδρασή της!

«Ακριβώς. Ο εφιάλτης επιστρέφει. Την εντοπίζει και περνά δύσκολες στιγμές στα χέρια του. Ουσιαστικά είναι μια επανάληψη όλων όσων έζησε στο παρελθόν μαζί του σε ακόμη πιο ακραία μορφή αφού θα κινδυνεύσει η ζωή της».

Πώς θα σωθεί;

«Καταφέρνει να του ξεφύγει και οργανώνει την απόδρασή της από την πόλη».

Ο Στρατής μαθαίνει τι έχει κάνει ο Ντόκος στη Ζέτα;

«Ηδη γνωρίζει κάποια πράγματα από το παρελθόν της, όμως τώρα πια βλέπει και την κακοποιητική του συμπεριφορά με τα ίδια του τα μάτια. Βλέπει τη δράση αυτού του ανθρώπου και δεν αργεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Παράλληλα ο Στρατής εξαναγκάζει τον Χρήστο να ομολογήσει την αλήθεια για τον φόνο του Νώντα Παραδείση. Τουλάχιστον αυτό απαλλάσσει τη Ζέτα από τον φόνο.

«Οντως την απαλλάσσει και την απελευθερώνει από το παρελθόν. Πλέον μπορεί να πάει παρακάτω. Η αλήθεια όμως αυτή απελευθερώνει και τον ίδιο τον Στρατή. Στην αρχή είναι θυμωμένος, νιώθει προδομένος αλλά στο τέλος απεγκλωβίζεται από τις τύψεις του και όλα όσα τον βασάνιζαν εδώ και έναν χρόνο».

Ωστόσο η δίκη για τα ναρκωτικά εκκρεμεί.

«Η Ζέτα θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την κατηγορία. Οπως έχουν τα πράγματα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά».

Η Ζέτα επιστρέφει στον Στρατή. Και ο Σταύρος; Είναι κι εκείνος ερωτευμένος μαζί της και της έχει δώσει τα πάντα απλόχερα χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα.

«Η σχέση της με τον Σταύρο λειτούργησε για εκείνη ανακουφιστικά σε αυτή τη φάση καθώς είχε πληγωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ηταν αυτός που της προσέφερε ασφάλεια και ήταν ουσιαστικά ένα καταφύγιο. Επειδή η Ζέτα κουβαλάει σκοτάδι, με την επιστροφή τού Στρατή θα απορροφηθεί ξανά από τον κόσμο της νύχτας και θα γυρίσει στο “Ονειρο”».

Με τη Νίτσα θα τα ξαναβρεί; Τους ένωνε μια δυνατή φιλία.

«Υπήρξε μεγάλη ρήξη μεταξύ τους, αλλά έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να τελειώσει έτσι απλά. Είναι μια φιλία βαθιά και σε πολλά επίπεδα. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο χωρισμός. Θα ξανασυναντηθούν. Μάλιστα όσον αφορά τη φυγή της Ζέτας, η Νίτσα θα είναι εκείνη που θα επηρεάσει την εξέλιξη των πραγμάτων».

Πάντως η Νίτσα έχει βρει στον Γιώργη μια ονειρική κατάσταση, αν εξαιρέσουμε το θέμα του Τάσου.

«Ναι, για πρώτη φορά η ζωή τής δείχνει τι σημαίνει τρυφερότητα, ασφάλεια και αγάπη. Το μεγάλο αγκάθι είναι τι έχει γίνει το παιδί της. Φαίνεται πως έχει βρει έναν άνθρωπο να μοιραστεί τον πόνο της».

Και τι άνθρωπο!

«Ο Γιώργης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για την ευτυχία τους».

Ο Διαγόρας πόσο θα τους μπλέξει όλους;

«Εχει έρθει για να αποκαλύψει πράγματα, αλλά και να μπερδέψει καταστάσεις, πάντα για το συμφέρον του. Ολη αυτή η εμπλοκή του έχει απώτερο σκοπό να μάθει ποιος είναι ο δολοφόνος του Νώντα για λογαριασμό του Αλκη. Εχουμε να δούμε ακόμη πολλά».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αυτή η νύχτα μένει: «Ο Τάσος θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του»

Αυτή η νύχτα μένει: «Βόμβα» - Ο Χρήστος λέει στον Στρατή την αλήθεια!