Η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει για τον Στρατή έχει πια φτάσει και ο Χρήστος τού αποκαλύπτει τον πραγματικό φονιά του Νώντα! Οι δύο άντρες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν το ένοχο μυστικό που τους δένει.

Από την Γιάννα Παπανικολάου για το περιοδικό Tv24

Η Διαμάντω δεν αντέχει άλλο να κρατάει μυστικά από τον Στρατή και του αποκαλύπτει τα πάντα για εκείνη, τον Διαγόρα, το τρομερό ατύχημα του γιου της και τον χωρισμό, ενώ τον προειδοποιεί: «Είναι τόσο αδίστακτος που δεν τον σταματάει τίποτα». «Γιατί τόσα χρόνια δεν μου μίλησες για όλα αυτά; Ξέρεις ότι θα σε βοηθούσα, θα ήμουν στο πλευρό σου», της λέει ο Στρατής και εκείνη του απαντάει: «Δεν τολμούσα να πω την αλήθεια! Ντρεπόμουν! Τον είχα σκοτώσει μέσα μου από τη στιγμή που μας παράτησε με το παιδί, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Εγώ ήμουν μάνα και πατέρας για το παιδί μου και έτσι θα συνεχίσω να είμαι, αλλά φοβάμαι, Στρατή. Είναι ικανός για όλα».

Αργότερα, εκείνη συναντάει τον Θοδωράκη και του μιλάει για την εκδίκηση που ο Διαγόρας πιστεύει πως θέλει να πάρει από εκείνη μέσω του Στρατή. Ο Θοδωράκης αποφασίζει να αναλάβει δράση για την προστασία της Διαμάντως, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του. Στο μεταξύ, μετά από την παρέμβαση του Αλέξανδρου που αποκαλύπτει στον Στρατή πως ο Χρήστος σκότωσε τη Μαρίνα, ο Βαρδάρης βρίσκει τον Χρήστο και φθάνει η ώρα να ειπωθούν όλα έξω από τα δόντια.

Η αποκάλυψη-βόμβα

Αυτή η νύχτα μένει: «Βόμβα» - Ο Χρήστος λέει στον Στρατή την αλήθεια!

«Εσύ σκότωσες τη Μαρίνα; Λέγε ρε! Εσύ το έκανες;», ρωτάει επιθετικά ο Στρατής τον Χρήστο και εκείνος προσπαθεί να τον διώξει: «Τι δουλειά έχεις εσύ στο γραφείο μου; Σήκω και φύγε από εδώ και μην τολμήσεις να πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ μέσα. Μακριά από την οικογένειά μου». Ομως, ο Στρατής επιμένει: «Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψεις έτσι από εμένα! Δεν θα φύγω αν δεν πάρω τις απαντήσεις που θέλω! Πες μου, σκότωσες τη Μαρίνα; Μήπως σκότωσες και τον Νώντα που είχε φωτογραφίες μας και μας εκβίαζε; Ή τον έβαλες εσύ να μας εκβιάσει; Σου χαλούσε τη μόστρα για δήμαρχος;». Τότε ο Χρήστος αναγκάζεται να ομολογήσει την αλήθεια για τον φόνο του Νώντα Παραδείση. «Δεν σκότωσα τη Μαρίνα, ούτε τον Νώντα! Η Μαρίνα σκότωσε τον Νώντα, το κατάλαβες; Τέλος η κουβέντα λοιπόν». Ο Στρατής σοκάρεται με την αποκάλυψη αυτή.

«Αποκλείεται η Μαρίνα να έκανε φόνο! Πας να της το φορτώσεις γιατί δεν είναι ζωντανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της», του τονίζει. Ο Χρήστος τότε του λέει τα πάντα: «Μακάρι να ήταν ψέματα, αλλά δεν είναι. Η Κούλα, η γραμματέας του Νώντα, ήταν μπροστά στον φόνο και τόσα χρόνια αναγκάζομαι να της δίνω χρήματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό! Δεν πρέπει ποτέ τα κορίτσια να μάθουν τι έκανε η μητέρα τους! Πώς να τους πω ότι είχε εραστή και έκανε και φόνο;», λέει φωνάζοντας. Ο Στρατής μένει άναυδος και μαζί συμφωνούν να κρατήσουν επτασφράγιστο αυτό το τραγικό μυστικό.