Ο πρωτοεμφανιζόμενος τηλεοπτικά Τάσος Λέκκας, που υποδύεται τον Τάσο στη δραματική σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» στον ALPHA, μας μιλά για τον ήρωά του, τις επιλογές του, τη σχέση του με τον Γιώργη αλλά και με τη Νίτσα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Όλα όσα αποκάλυψε ο Τάσος Λέκκας

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που σχηματίσατε για την ήρωά σας, τον Τάσο; Μάλλον δεν μοιάζετε ως χαρακτήρες.

«Μόνο η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο μάς συνδέει. Διαβάζοντας τα πρώτα σενάρια, θεώρησα ότι είναι ένα παιδί το οποίο μέσα του έχει μεγάλο θυμό και θλίψη γιατί δεν μπορεί να κάνει αυτό που αγαπάει πραγματικά, να παίξει μπάλα. Τον καταλαβαίνω σε έναν βαθμό και δικαιολογώ το γιατί είναι θυμωμένος. Μετά είδα ότι βλέπει τα πράγματα με έναν δικό του τρόπο, κι ενώ έχει καλά πράγματα μέσα του, βγάζει μια τοξική αρρενωπότητα. Δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσει κανείς».

Δεν μοιράζεται εύκολα τα βάρη του.

«Οχι κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα τον ρόλο. Εχεις να διαχειριστείς αντίθετες δυνάμεις, είναι εσωτερικός. Ο Τάσος τα κρατάει όλα μέσα του. Είναι καζάνι που βράζει, αλλά απέξω φαίνεται σκεπτικός».

Είχε καλό δάσκαλο, τον Γιώργη, αλλά δεν τον άκουσε.

«Είναι πολύ αντίθετοι ως χαρακτήρες. Ο Γιώργης είναι φοβερά δοτικός και ο Τάσος φοβερά εγωιστής. Θα κάνει αυτό που θέλει αυτός. Ετσι έχει μάθει. Επειδή τον μεγάλωσε ο θείος του και η γιαγιά του η Βρεττώ, έχει μάθει να στέκεται και να προσπαθεί μόνος του, αλλά όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Γιώργης είναι εκείνος που του στάθηκε, αλλά τον Χρήστο είχε ως πρότυπο.

«Ναι, γιατί ο Χρήστος είναι αυτός που κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Και αφού δεν μπορεί να συνεχίσει το ποδόσφαιρο, ήθελε να τα καταφέρει στη ζωή όπως ο άλλος θείος του».

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως με αυτά που κάνει, έχει διχάσει το κοινό. Εγκατέλειψε τη Μαρία στα σκαλιά της εκκλησίας.

«Το κορίτσι δεν έφταιγε σε τίποτα. Είναι αυτός ο τρόπος που, όπως σας είπα, βλέπει τα πράγματα. Θεώρησε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, να την αγαπήσει και να είναι καλά μαζί της. Ομως ο έρωτας δεν είναι κουμπί που θα το πατήσεις και θα ζήσεις ευτυχισμένος. Το λάθος ήταν όλο δικό του και τους πήρε παραμάζωμα όλους. Ολα λάθος…».

Και η συνεύρεση με τη Νίτσα λάθος; Αυτή πυροδότησε την απόφασή του;

«Οχι, δεν ήταν εκείνη η αιτία, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά ένιωσε τύψεις. Ομως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα αρνητικά του συναισθήματα κατάματα. Σχετικά με αυτή τη σκηνή παρατήρησα ότι μεγάλο μέρος του κόσμου μιλούσε άσχημα για τη Νίτσα την οποία και στοχοποίησε, ενώ για τον Τάσο ήταν σαν να μην έσφαλε εκείνος. Και οι δύο ξέφυγαν, αλλά έτυχε να βρεθούν σε μια στιγμή που ήταν ευάλωτοι. Αλλωστε η Νίτσα ήταν πάντα ξεκάθαρη με τον Γιώργη ότι θέλει να μείνουν φίλοι, σε σχέση με τον Τάσο που την επομένη παντρευόταν».

Ο Τάσος κατάλαβε τότε ποια είναι;

«Κανείς από τους δύο δεν κατάλαβε ποιος είναι ποιος και αυτό το διαπιστώνουν αργότερα στη συνάντηση των τριών, της Νίτσας του Γιώργη και του Τάσου, με τη στιγμή της αναγνώρισης να είναι γεμάτη από έκδηλη αμηχανία και με τον ανιψιό να νιώθει ενοχές. Ο Τάσος αγαπάει πολύ τον Γιώργη. Αν μπορούσε να κόψει το χέρι του για το καλό του, θα το έκανε. Δεν θα τον πλήγωνε ποτέ εις γνώσιν του. Νιώθει άσχημα για ό,τι συνέβη παρά τις κόντρες τους που είναι μόνο από αγάπη».

Θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησαν ο Τάσος και η Νίτσα;

Αυτή η νύχτα μένει: «Ο Τάσος θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του»

«Αυτή η γυναίκα άρεσε πολύ του Τάσου, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει συνέχεια μεταξύ τους».

Την εγκρίνει για τον Γιώργη;

«Πριν τη γνωρίσει δεν την ενέκρινε γιατί ήταν μπουζουξού. Σκεπτόταν και δρούσε σε σχέση με τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής και το φαίνεσθαι. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Αγαπάει τον Γιώργη και του λέει να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να είναι ευτυχισμένος».

Η απόδραση στην Αυστραλία ως σκέψη δεν ευδοκίμησε. Τώρα τι;

«Ο Τάσος θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του, να καταλάβει γιατί του συνέβη αυτό και να κάνει κάτι σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Αποδέχεται το λάθος του με τη Μαρία και δεν δικαιολογεί τον εαυτό του με κανέναν τρόπο γιατί την εξέθεσε».

Θα βρει ένα κορίτσι να τον συγκινήσει;

«Η Νίτσα τον ταρακούνησε. Τώρα από εκεί και πέρα σε σχέση με τα ερωτικά του δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να του συμβεί».

Εκτός από την τηλεοπτική νύχτα όμως και στο θέατρο, είστε στην παράσταση «Η νύχτα των μυστικών» του Ακη Δήμου που θα πάει Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα.

«Είναι ένα σύγχρονο έργο σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, που πραγματεύεται και με ρεαλισμό αλλά και με έναν ιδιαίτερο και αλληγορικό τρόπο την έννοια της κακοποίησης σε όλα τα επίπεδα μιας σχέσης και σε όλες της τις εκφάνσεις. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα τσίρκο. Οι τέσσερις βασικοί καλλιτέχνες του ετοιμάζονται για την τελευταία τους παράσταση. Λίγο πριν την έναρξη εισβάλλει ένα ζευγάρι. Η ένταση μεταξύ του είναι εμφανής, όπως και το γεγονός ότι ο άντρας κακοποιεί τη γυναίκα. Ο Μάγος του τσίρκου παρακολουθεί το ζευγάρι και ακούει αυτά που λένε μεταξύ τους. Τους διακόπτει και προτού προλάβουν να το καταλάβουν, τους μυεί στη “μαγεία” του τσίρκου, σ’ έναν κόσμο απόλυτης ελευθερίας με βαθιά πίστη στα δικά του ιδεώδη».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αυτή η νύχτα μένει: «Βόμβα» - Ο Χρήστος λέει στον Στρατή την αλήθεια!

Έρωτας Φυγάς: «Η Ευγενία θα ήθελε διακαώς ένα παιδί από τον Μάρκο»