Αννα ή Ελισάβετ; Όπως και αν την προσφωνήσετε, η αγάπη της για τον Πέτρο δεν θα αλλάξει, ούτε το γεγονός πως θα συνεχίσει να παλεύει με το παρελθόν και όσα τη στοιχειώνουν. Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η πιο αγαπητή καλόγρια της μικρής οθόνης, παραδέχεται στην παρακάτω κουβέντα πόσο σημαντικός είναι ο γιος του Καστρινού στη ζωή της καθώς και το ποιοι θα είναι στο πλευρό της από τη στιγμή που θα πετάξει τα ράσα...

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η συνέντευξη της Φωτεινής

Ολα τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω σας. Σας σόκαρε η αποδοχή του κόσμου;

«Δεν νιώθω τα φώτα στραμμένα πάνω μου. Νιώθω όμως την αγάπη του κόσμου που συχνά με πλησιάζει ή μου στέλνει όμορφα μηνύματα για τη σειρά».

Τι ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό; Η ζωή μιας μοναχής ή ο απαγορευμένος έρωτας;

«Παρόλο που έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον μοναχισμό ενσαρκώνοντας την Ελισάβετ, πιστεύω πως σίγουρα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας μας είναι ο απαγορευμένος έρωτας του Πέτρου και της Ελισάβετ».

Ποια η σχέση σας με την εκκλησία πριν ξεκινήσετε τα γυρίσματα για το «Μαύρο ρόδο»;

«Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με την εκκλησία. Αλλά το “Μαύρο ρόδο” ήταν για μένα μια αφορμή να αναρωτηθώ για τη σχέση μου με την πίστη γενικότερα».

Φωτεινή Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η αγάπη του Πέτρου θα...»

H Ελισάβετ έφυγε από το μοναστήρι και θα ζήσει νέες περιπέτειες με τον Πέτρο. Η απόφασή της θα είναι οριστική ή υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει;

«Δυστυχώς, όπως έχουμε δει και προηγουμένως, η Ελισάβετ δυσκολεύεται πολύ να παίρνει αποφάσεις. Ζητάει συχνά από τον Θεό ένα σημάδι, κάτι που θα φωτίσει τον δρόμο της και που θα τη βοηθήσει να νιώσει καλύτερα με την απόφασή της. Επίσης, πιστεύω πως πολύ λίγα πράγματα στη ζωή είναι οριστικά. Οπότε ναι, αν και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, πάντα υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η Ελισάβετ στο μόνο μέρος που νιώθει ασφάλεια».

Απ’ όσο γνωρίζουμε, σε εκείνον εκφράζει τα πραγματικά της συναισθήματα. Οι γύρω της θα μάθουν τη στροφή που αποφάσισε να κάνει στη ζωή της και αν ναι, πότε;

«Οι πιο στενοί άνθρωποι της Ελισάβετ, όπως είναι η Αυξεντία και ο πατέρας της, υποπτεύονται την απόφαση της Ελισάβετ να ζήσει τον έρωτά της με τον Πέτρο, πριν καν την πάρει η ίδια. Τα συναισθήματα της Ελισάβετ συχνά διαγράφονται στο πρόσωπό της, άθελά της βέβαια, και έτσι οι δικοί της άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει η Ελισάβετ πριν καν τους το ομολογήσει».

Θα τη δούμε και επίσημα να... «πετάει τα ράσα» και να ζει τη ζωή που της αξίζει;

«Η αγάπη και η επιμονή του Πέτρου θα την πείσουν να “πετάξει τα ράσα”. Κάποιες όμως καταστάσεις σε συνδυασμό με κάποιες λανθασμένες ενέργειες του Πέτρου, θα την κάνουν να μπει ξανά στο γνωστό δίλημμα».

Η Κασσιανή λογικά θα είναι η πρώτη που θα μπει στη διαδικασία να τη βλάψει; Τι θα της κάνει;

«Η Κασσιανή θα προσπαθήσει να κόψει κάθε δεσμό της Ελισάβετ με το μοναστήρι, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να ψάχνει να βρει στοιχεία για τον θάνατο του Διακοσάββα, πράγμα που θα φέρει την Ελισάβετ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση».

Κάποιοι από αυτούς που θα τους «κυνηγήσουν» θα είναι η Πολυξένη και η Ολγα. Είναι ικανές να μπουν ανάμεσα στο ερωτευμένο ζευγάρι;

«Η Πολυξένη και η Ολγα είναι δύο πολύ δυναμικές γυναίκες που όταν βάλουν κάτι στόχο κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Οπότε είναι ικανές, άμα θελήσουν, ακόμα και να χωρίσουν την Ελισάβετ με τον Πέτρο».

Η στάση του αγαπημένου της φίλου, Γεράσιμου, βλέπουμε ήδη πως είναι αρνητική. Θα προσπαθήσει η ηρωίδα σας να του μιλήσει;

«Η Ελισάβετ αγαπάει πολύ τον Γεράσιμο, σαν φίλο της. Μαζί μεγαλώσανε και έχουν και το μεγάλο μυστικό του Διακοσάββα που τους δένει. Η Ελισάβετ προσπαθεί πάντα να καταλάβει τον Γεράσιμο, να τον συγχωρεί όταν ξεφεύγει και να τον βοηθάει. Φυσικά θα του μιλήσει. Αλλά, ίσως επειδή φοβάται την αντίδρασή του, δεν θα του πει ξεκάθαρα για τα συναισθήματά της για τον Πέτρο».

Τι φοβάται η ηρωίδα σας από τη συμπεριφορά του; Σίγουρα έχει καταλάβει πως την παρακολουθεί.

«Ο Γεράσιμος κάνει περίεργες και ενίοτε επικίνδυνες κινήσεις με σκοπό να τρομάξει την Ελισάβετ και να την απομακρύνει από τον Πέτρο. Οταν εκείνη το αντιληφθεί, θα έχουν έναν έντονο τσακωμό που θα επηρεάσει σημαντικά τη σχέση τους».

Μήπως ο Γεράσιμος προσπαθήσει να κάνει κακό στον Πέτρο;

«Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον διαβάλλει, ώστε να δείξει στην Ελισάβετ ότι δεν της αξίζει. Αυτός είναι ο στόχος του».

Θετικός όμως σε αυτή την αγάπη είναι ο Λευτέρης, που επιτέλους θα δει την Αννούλα του εκτός μοναστηριού.

Ποια η στάση του; Λέγεται πως θα βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο έρωτας.

«Ο Λευτέρης κάνει ό,τι μπορεί να κρατήσει την Ελισάβετ εκτός μοναστηριού. Οταν μπορεί και του δίνονται ευκαιρίες, προσπαθεί να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά, με το να τους αφήνει μόνους τους, να μιλάει στην Ελισάβετ θετικά για τον Πέτρο και να τον κάνει να νιώθει μέλος της οικογένειας».

Η Αυξεντία θα είναι επίσης υπέρ του ζευγαριού. Υπάρχει περίπτωση και εκείνη σε βάθος χρόνου να βγει εκτός μοναστηριού για να είναι στο πλευρό της ανιψιάς της που τόσο αγαπάει;

«Για κάποιο διάστημα η Αυξεντία θα την επισκεφθεί στην Πάτρα, σε μια στιγμή που η Ελισάβετ θα χρειαστεί πολύ την υποστήριξή της».

Κατά τη γνώμη σας πώς θα ολοκληρωνόταν αυτός ο έρωτας; Ισως με ένα παιδί;

«Νομίζω πως είναι λίγο “απαρχαιωμένο” να πιστεύουμε πως χρειάζεται ένα παιδί για να ολοκληρωθεί μια σχέση. Η ολοκλήρωση αυτής της σχέσης θα έρθει όταν η Ελισάβετ καταφέρει επιτέλους να παραδεχτεί στον εαυτό της τι πραγματικά θέλει και να αναγνωρίσει την αγάπη της για τον Πέτρο χωρίς ενοχές».

Μήπως μετά την αποδοχή των συναισθημάτων της νιώσει έτοιμη να μιλήσει σε όλους για το τι είχε συμβεί με τον Διακοσάββα; Και συγκεκριμένα την ενοχή του Γεράσιμου;

«Πολύ σύντομα θα δούμε την Ελισάβετ να ανοίγεται γι’ αυτό το θέμα σε δικούς της ανθρώπους. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό το θέμα του Διακοσάββα να μείνει μυστικό. Οταν έρθει η ώρα να μιλήσει, θα προσέξει πολύ τι θα πει και σε ποιους».

Υπάρχει περίπτωση να κλονιστεί η αγάπη της για τον Πέτρο; Πόσο δυνατή είναι τελικά;

«Κάποιες καταστάσεις θα δημιουργήσουν παρεξηγήσεις και θα κάνουν την Ελισάβετ να αναλογιστεί αν μπορεί να τα καταφέρει στον έξω κόσμο ή αν θα πρέπει να γυρίσει στην ασφάλεια του μοναστηριού».

Μπορεί τελικά η αγάπη να τα νικήσει όλα;

«Δεν ξέρω αν στην πραγματική ζωή μπορεί η αγάπη να νικήσει τα πάντα. Αλλά στην περίπτωση του Πέτρου και της Ελισάβετ, η αγάπη θα θριαμβεύσει».

Το τηλεοπτικό κοινό σάς γνώρισε φέτος, καθώς ζούσατε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια! Τι δεν γνωρίζει για τη ζωή και το έργο σας;

«Δεν γνωρίζει ότι όταν ζούσα στο Λονδίνο, παράλληλα με την υποκριτική ασχολήθηκα και με την παραγωγή ντοκιμαντέρ».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σοκ στο Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος κάνει απόπειρα αυτοκτονίας!

Τάσος Πολυδερόπουλος για Μαύρο Ρόδο: «Τασούλα και Σταυρινός θα...»