Χαμηλών τόνων ηθοποιός αλλά με ισχυρό δημιουργικό αποτύπωμα. Η Γωγώ Μπρέμπου τα τελευταία χρόνια υπηρετεί το θέατρο έχοντας κερδίσει τον σεβασμό του κοινού με το ούτως ή άλλως αδιαμφισβήτητο ταλέντο της.

Τη φετινή σεζόν επέστρεψε στη μικρή οθόνη, μέσα από τη δραματική σειρά εποχής του ALPHA «Ο Παράδεισος των κυριών», υποδυόμενη την Ολγα, μια γυναίκα με μεγάλη κατανόηση και ενσυναίσθηση, που αποζητά την ζεστασιά, την κατανόηση και την αποδοχή.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η συνέντευξη της Γωγώ Μπρέμπου

Επιστρέψατε τηλεοπτικά μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής και συνειδητοποιήσαμε πόσο μας είχατε λείψει. Σας είχε λείψει κι εσάς η όλη διαδικασία;

«Σας ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο σας. Συνειδητοποίησα πόσο μου είχε λείψει τη στιγμή που έκανα ξανά γύρισμα στη σειρά “Ο Παράδεισος των κυριών”. Κατά την απουσία μου υπήρξα πολύ απορροφημένη από πρόβες για το θέατρο και από παραστάσεις, που κάποιες χρονιές ήταν διπλές ή και τριπλές…».

Μπήκατε πάντως στα βαθιά, σε καθημερινή σειρά. Ποιο ήταν το δέλεαρ γι’ αυτή τη συνεργασία;

«Η πολύ προσεγμένη παραγωγή, που από τις πρώτες συναντήσεις με τους συντελεστές κατάλαβα ότι θα πραγματοποιηθεί, οι σκηνοθέτες, των οποίων τη δουλειά είχα παρακολουθήσει και μου άρεσε φυσικά και η ιστορία που αναφέρεται σε μια δεκαετία, τη δεκαετία του ’60, όπου άλλαξε και ο κόσμος και η χώρα μας. Με την έννοια ότι εκείνη την εποχή τέθηκαν ερωτήματα, έγιναν επαναστάσεις που διαμόρφωσαν την κοινωνική μας ζωή όπως τη γνωρίζουμε σήμερα».

Η ηρωίδα σας, η Ολγα, είναι απόλυτα συμπαθής στο κοινό καθώς δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά κοινωνικές τάξεις, είναι πάντα γλυκομίλητη και έχει καλή καρδιά. Τι αγαπάτε σε εκείνη;

«Ο,τι αναφέρατε προηγουμένως και κυρίως την προσπάθεια που κάνει να φανεί αντάξια των περιστάσεων, με γνώμονα ακριβώς αυτό. Την καλοσύνη και την ευαισθησία της προς τους άλλους».

Είναι παντρεμένη με έναν αριβίστα. Εχει αρχίσει να βλέπει πλέον καθαρά το ποιος πραγματικά είναι. Θα καταφέρει να αποδεσμευτεί από εκείνον;

«Εκείνη την εποχή ένας γάμος δεν μπορούσε να διαλυθεί τόσο εύκολα όσο σήμερα. Οσο και να ήθελε μια γυναίκα να αποδεσμευθεί ήταν δύσκολο μέχρι και ακατόρθωτο, καθώς για οποιοδήποτε διαζύγιο υπήρχε νομοθεσία αυστηρή ως προς την υπαιτιότητα του ενός ή του άλλου συζύγου. Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε ελληνικές ταινίες που έχουν αποτυπώσει πολλές φορές με κωμικό τρόπο αυτόν τον Γολγοθά των ανθρώπων που ήθελαν να χωρίσουν, αλλά ο νόμος δεν το επέτρεπε. Ως αριβίστας λοιπόν, ο Αποστόλης -σύζυγος της ηρωίδας μου- θα εξαντλήσει όλους τους δόλιους τρόπους που ξέρει για να μείνει η Ολγα παγιδευμένη».

Τι την κρατάει πίσω από το να τον διώξει και κάνει πισωγυρίσματα; Είναι κάτι που επιθυμεί διακαώς και ο γιος της ο Πάρης.

«Μια παλιομοδίτικη αίσθηση χρέους προς τον θεσμό της οικογένειας. Σήμερα μας φαίνεται απίστευτο… Ή και όχι… με όλη την επικαιρότητα περί της βίας εναντίον των γυναικών στον έγγαμο βίο. Τότε πολύ δύσκολα μπορούσε μια γυναίκα να επιβιώσει εκτός κοινωνικών συμβάσεων και να γίνει αποδεκτή ως οντότητα από τους άλλους».

Πλέον ο Αποστόλης έχει γίνει δυνάστης. Τι ρόλο θα παίξει στην «ελευθερία» της Ολγας από τα δεσμά της ο αστυνόμος Γιαμαλής;

«Ο αστυνόμος Γιαμαλής ξυπνάει -ή μάλλον θυμίζει- στην ηρωίδα μου μια περιοχή συναισθημάτων που πίστευε ότι δεν μπορεί να νιώσει πλέον. Αυτή η ζεστασιά, η επικοινωνία και η αποδοχή από έναν άντρα είναι για την Ολγα λυτρωτική. Και τη βοηθάει να συνειδητοποιήσει ότι τα συναισθήματά της για τον Αποστόλη έχουν σβήσει. Εντελώς».

Θα γίνει ο φύλακας άγγελός της;

«Αυτό μπορεί να φανεί σιγά-σιγά. Αλλά περισσότερο της θυμίζει πώς η ίδια μπορεί να προστατεύει τον εαυτό της».

Υπάρχει περίπτωση οι δυο τους να είναι μαζί; Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα μεταξύ τους και σίγουρα μια αμοιβαία συμπάθεια.

«Το αν θα γίνουν ζευγάρι δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν μιλάμε με τη σεναριογράφο Δήμητρα Τσόλκα, τους σκηνοθέτες Γιάννη Βασιλειάδη και Σταμάτη Πατρώνη, όπως βεβαίως και με τον Γιάννη Ασκαρίδη που τον υποδύεται, γελάμε πολύ. Αρα κάτι καλό θα προκύψει».

Η ηρωίδα σας θα ζητήσει διαζύγιο από τον Αποστόλη και θα ανακοινώσει τα νέα στον Γιαμαλή, αλλά εκείνος θα θελήσει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία με τη γυναίκα του. Πώς θα αισθανθεί η Ολγα μετά την απόρριψη;

«Για την Ολγα το οποιοδήποτε φλερτ είναι όχι μόνο πρωτόγνωρο, αλλά και απαγορευμένο. Είναι παντρεμένη και το φλερτ τής το απευθύνει επίσης κάποιος παντρεμένος. Υπάρχουν πολλά εμπόδια για να βρεθούν μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι. Ομως ο ρομαντισμός της τη σπρώχνει στην αναζήτηση μιας ιδανικής κατάστασης, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αρα δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για απόρριψη».

Αυτό το γεγονός τελικά θα την αποτρέψει από το να ζητήσει διαζύγιο από τον Αποστόλη;

Γωγώ Μπρέμπου για Παράδεισο: «Κάτι καλό θα προκύψει ανάμεσα σε Όλγα και Γιαμαλή»

«Ο λόγος που ζητάει διαζύγιο είναι καθαρά η σχέση μεταξύ τους. Οχι κάποιο τρίτο πρόσωπο».

Η Ολγα έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο της Πάρη, που έχει τα δικά του θέματα. Του συχώρεσε και στάθηκε δίπλα του ακόμα και στον βιασμό της Αμαλίας. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει για τον γιο της;

«Το ότι η Ολγα στάθηκε κοντά στο παιδί της λόγω των ψυχολογικών του προβλημάτων, αλλά κυρίως της απέραντης αγάπης που τού έχει, δεν σημαίνει ότι τον έχει συγχωρέσει. Είναι αυτό το οξύμωρο που έχουν πολλές φορές οι γονείς. Αγαπούν το παιδί τους άνευ όρων και πιστεύουν κάτι πολύ σωστό. Υπάρχουν κακές πράξεις, δεν υπάρχουν κακά παιδιά. Το παιδί σου το συγχωρείς. Την πράξη ποτέ».

Ο Πάρης φαίνεται να γοητεύεται από τη Γεωργία και η σχέση αυτή να αρχίζει να αποκτά θεμέλια. Ποια θα είναι η στάση της Ολγας σε αυτή τη νέα προοπτική;

«Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους ιστορία. Η Ολγα πια αντιμετωπίζει τον Πάρη ως έναν άνθρωπο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ως ένα παιδί που μετάνιωσε πικρά για τα λάθη του και ως έναν ενήλικα που η προσωπική του ζωή τού ανήκει».

Θα γίνουν ζευγάρι ο Πάρης και η Γεωργία; Τους ενώνει αρχικά το γεγονός ότι είναι δύο πληγωμένα παιδιά, αλλά θα υπάρξει κάτι περισσότερο; Πλέον και οι δύο είναι ελεύθεροι.

«Δεν το γνωρίζω. Αλλά επειδή ο Γιώργος και η Τζένη μού αρέσουν πολύ ως ηθοποιοί και πιστεύω ότι ταιριάζουν, κάτι καλό μπορεί να προκύψει».

Ο Αποστόλης πουλάει στη μητέρα τού Παπακώστα τον «Παράδεισο» που περιέρχεται ξανά στα χέρια του Ντίνου. Πώς θα το δικαιολογήσει στην Ολγα; Θα το ψάξει περισσότερο εκείνη αφού πλέον δεν του έχει εμπιστοσύνη;

«Ναι, έχει αρχίσει και το ψάχνει μιας και έχει αρχίσει να αμφισβητεί εδώ και πολύ καιρό την τυφλή εμπιστοσύνη που του είχε όσον αφορά τη διαχείριση της περιουσίας της. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, όσο απογοητευτικά και αν είναι για την Ολγα, ίσως είναι ανακουφιστικά έως λυτρωτικά για τους θεατές. Πάντα η αποκάλυψη και η εξιχνίαση μιας απάτης μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα».

Η Ολγα, καθότι μεγαλωμένη με… γαλλικά και πιάνο, δεν έχει ζήσει ποτέ στον αληθινό κόσμο. Τώρα μαθαίνει τις δυσκολίες του. Η συναναστροφή της με τη Σύρμω και η φιλία τους τι της προσφέρει;

«Αυτό που προσφέρει κάθε αληθινή φιλία. Αποδοχή, αγάπη και συμπαράσταση όποιος κι αν είσαι, από όπου κι αν προέρχεσαι και σε οποιανδήποτε στιγμή της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι».

Η βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Πάρη οφείλεται σε ένα μέρος και στη φιλία αλλά και τη φιλία που έχει αναπτύξει με τον Μεμά;

«Βέβαια. Εξάλλου είναι ο πρώτος του φίλος».

Μητέρα και γιος θεραπεύουν σιγά-σιγά τις πληγές τους;

«Προσπαθούν πολύ και κυρίως θεραπεύουν την εξάρτηση ή μάλλον την προσάρτηση που έχουν στον πατέρα της οικογένειας. Που συναισθηματικά δεν ήταν ποτέ εκεί γι’ αυτούς. Ή μάλλον ήταν πάντα απέναντί τους».

Τι να περιμένουμε στα προσεχή επεισόδια;

«Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αποκαλυπτικές για τους χαρακτήρες και για το πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους με έναν πρωτόγνωρο γι’ αυτούς τρόπο. Σε αυτό θα τους βοηθήσει και η αγάπη που έχουν μεταξύ τους, αλλά και η ανάγκη τού να επιβιώσουν χωρίς τα μέσα που διέθεταν».

Περισσότερα στο περιοδικό Tv24 που κυκλοφορεί

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γιώργος Τριανταφυλλίδης για Σασμό: «Η παραβατικότητα του Βαγγέλη θα...»

Έρωτας Φυγάς: «Η Ευγενία θα ήθελε διακαώς ένα παιδί από τον Μάρκο»