Αυτή η σεζόν τον βρήκε κατά 34 κιλά ελαφρύτερο και με έναν και μοναδικό στόχο. Να γίνει σαν τον Ευθύμη Φαρμάκη. Ο ταλαντούχος Γιώργος Τριανταφυλλίδης υποδύεται τον Βαγγέλη από τα Γιάννενα στον Σασμό, ο οποίος ήρθε στην Κρήτη για να βοηθήσει τον Σταύρο αλλά όπως φαίνεται θα ριζώσει.

Ο ηθοποιός εξηγεί τις ιδιομορφίες του ρόλου του και αν θα είναι στην τρίτη σεζόν της σειράς.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Κατάλαβες ότι το κοινό από πέρυσι που εμφανίστηκες στον «Σασμό», άρχισε να σε ψάχνει και να μιλάει για το ταλέντο σου;

«Οχι. Δεν ασχολούμαι με τα μέσα δικτύωσης. Ούτε τα θετικά σχόλια θέλω να διαβάζω, ούτε τα αρνητικά. Είμαστε κάποιοι αμιγώς θεατρικοί ηθοποιοί, δύσκολα να δει κανείς τα πρόσωπά μας στην τηλεόραση. Η αρχή όμως έγινε με τις “Μέλισσες” που μπήκαν στη διαδικασία να εισάγουν νέα πρόσωπα. Οπως φάνηκε όμως, το κοινό το ήθελε αυτό. Νομίζω άλλωστε πως έχει τελειώσει η εποχή των πρωταγωνιστών, η εποχή που υπήρχε το μεγάλο όνομα. Πλέον θέλουν ένα οικουμενικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ειδικά στις τηλεοπτικές δουλειές, παρά να ευλογήσουν τα γένια ενός πρωταγωνιστή».

Και κάπως έτσι έχει αποκτήσει άλλη υπόσταση ο ρόλος του Βαγγέλη στη δεύτερη σεζόν. Για την ακρίβεια αναγεννήθηκε, εκτός του ότι έχασε πολλά κιλά.

«Εχασα 34 κιλά σε ένα διάστημα 8-9 μηνών με αφορμή τον ρόλο του Γεωργίου Παπανδρέου στη σειρά “Φλόγα και άνεμος” της ΕΡΤ1. Εκτοτε άρχισα να σέβομαι περισσότερο το σώμα/σπίτι μου και είπα πριν πεθάνω να με δω κομματιασμένο. Πέρα από αυτό, όντως αναγεννήθηκε ο ήρωάς μου. Σεναριακά μέχρι τώρα είναι καλύτερα, ενώ ήρθε και η ώρα του να ερωτευτεί. Εχει πάντως μια επιθυμία μέσα του να ορθοποδήσει, να μη χρωστάει και να μη νιώθει συνέχεια υπόλογος. Εχει όμως και μια ροπή προς την παραβατικότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό μάλλον είναι το τοξικό σημείο του ρόλου μου».

Πόσο εύκολα θα κάνει βήμα μπροστά ενώ βλέπουμε πως ήδη συνεργάζεται με τον Ευθύμη Φαρμάκη;

«Θα προσπαθήσει, παρόλο που θα γίνει δίδυμο με τον Ευθύμη προσεχώς».

Θα μπλέξει σε σημείο να κινδυνεύσει η ζωή του;

«Προς το παρόν δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ευθύμης θεωρώ, πως μέσα σε όλη αυτή την ανομία και την εγκληματική φύση, έχει μια περίεργη αίσθηση δικαίου. Ο Βαγγέλης τον βλέπει ως μέντορα. Είναι αυτό που θέλει να γίνει».

Και θα το πετύχει αυτό έχοντας στο πλευρό του ένα άτομο που δουλεύει στην αστυνομία;

«Μα αυτό θα έχει ενδιαφέρον. Το πώς εκείνος θα βουτήξει βαθιά μέσα στον βούρκο ενώ έχει σχέση με μια γυναίκα που, όπως του έχει τονίσει, αν πρέπει να διαλέξει μεταξύ δουλειάς και προσωπικών, θα επιλέξει τη δουλειά».

Οπως θα δούμε και στα επόμενα επεισόδια, ο Σταύρος θα συνέλθει. Υπάρχει περίπτωση να μπει στη φυλακή;

«Θα γλιτώσει. Και γενικά το μέλημα του Βαγγέλη είναι αυτό. Να μην έχει μπερδέματα με την αστυνομία και τον νόμο ο Σταύρος. Ως Γιώργος πιστεύω ότι αυτός ο χαρακτήρας του δεν θα λοξοδρομήσει. Θα μείνει για πάντα μέσα του το σαράκι της Αργυρώς».

Το φινάλε αυτού του ήρωα ποιο μπορεί να είναι;

«Θα είναι δραματικό. Δεν θα μπορεί να ξεφύγει από όλο αυτό που τον κατατρώει».

Λέγεται πως θα πεθάνει στην προσπάθειά του να σώσει τον ήρωά σου από τα μπλεξίματα που θα έχει με τη νύχτα.

«Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά θα μπορούσε να ευσταθεί αυτό το σενάριο γιατί η παραβατικότητα του Βαγγέλη ενισχύεται αρκετά. Αυτό μπορώ να το τονίσω».

Σπόιλερς λένε πως σύντομα Βαγγέλης και Ντίνα χωρίζουν!

Γιώργος Τριανταφυλλίδης για Σασμό: «Η παραβατικότητα του Βαγγέλη θα...»

«Μπορεί και να συμβεί, όμως δεν ξέρω αν αυτό θα έχει ημερομηνία λήξης αλλά και κατά πόσο θα έχει ενδιαφέρον ως εξέλιξη. Εκτός και αν αυτό σημαίνει πως η Ντίνα θα γίνει ορκισμένη εχθρός του Βαγγέλη και θα τον κυνηγάει για να τον συλλάβει».

Με τον Γιώργο Χριστοδούλου (Σταύρος) πρωταγωνιστείτε σε μια υπέροχη παράσταση, τον «Συνεργό».

«Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, στη γυναικοκτονία της Βέροιας (2005) αλλά είναι προϊόν μυθοπλασίας. Υποδύομαι τον δολοφόνο αλλά το έργο δεν έχει να κάνει με τον θύτη και το θύμα αλλά με τον περίγυρο. Με το πώς δηλαδή μια κλειστή κοινωνία ταλανίζεται και αντιδρά απέναντι από ένα στυγερό έγκλημα. Στην επαρχία δεν είναι ποτέ απλά τα πράγματα. Πάντα περιπλέκονται λόγω μιας πεπαλαιωμένης ηθικής».

Αν υποθέσουμε πως υπάρχει ένα μήνυμα σε αυτή την παράσταση, ποιο θα έλεγες πως είναι;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο ηθικό απόφθεγμα. Ο κόσμος βγαίνει από το θέατρο σφιγμένος γιατί ξέρει ότι το έγκλημα αυτό έχει συμβεί. Ενα έγκλημα άλλωστε δεν έχει απαραίτητα κάποιο πηλίκο ή άθροισμα. Ενα έγκλημα είναι απλά ένα έγκλημα, ένα πράγμα. Ετσι έχω μάθει να εξετάζω τα πράγματα και στη ζωή μου. Δεν τα τοποθετώ σε πολλά επίπεδα. Πιστεύω λοιπόν σε αυτό που σκέφτομαι».

Ετοιμάζεις όμως και κάτι ακόμα!

«Είμαι σε συζητήσεις για μια νέα παράσταση που ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμη. Δεν έχω κάτι άλλο πιο άμεσο για το οποίο μπορώ να μιλήσω».

Ούτε ότι θα είσαι στον «Σασμό» στην τρίτη σεζόν;

«Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα. Ισως το τηλεοπτικό κοινό να νομίζει ότι του κάνω πλάκα, όμως αλήθεια δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον και αν ο ρόλος τού Βαγγέλη θα συνεχιστεί. Θέλω μόνο να κρατήσετε το εξής. Οτι η δουλειά στα γυρίσματα γίνεται με μεγάλη αγάπη. Οι άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες για τη δουλειά αυτή, σέβονται πολύ την προσπάθεια που γίνεται και την εκτιμάνε».