Από TV24 Team

Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι ηθοποιός των μεγάλων ρόλων και ερμηνειών, που με ό,τι καταπιάνεται αφήνει το ισχυρό δημιουργικό του αποτύπωμα. Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε στην αστυνομική δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» όπου υποδύεται τον Γεράσιμο, έναν αρχιμαφιόζο που έχει τις δικές του αρχές και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Ο Στέφανος, λοιπόν, παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Tv24 και συγκεκριμένα στην Κωνσταντίνα Γαρνέλη κάνοντας αρκετές πικάντικες αποκαλύψεις για την πλοκή της σειράς και τις εξελίξεις.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Γεράσιμου

Ο Γεράσιμος είναι άνθρωπος του υποκόσμου. Είναι πατέρας του Σπύρου και της Ελένης, του διοικητή της αστυνομίας και παππούς του Δημήτρη, του Θοδωρή και της μικρής Δάφνης. Τον είδαμε πρώτη φορά όταν ο Δημήτρης τον επισκέφθηκε για να ζητήσει τη βοήθειά του στη φυλακή.

«Δεν είναι απλά άνθρωπος του υποκόσμου, αλλά νονός της νύχτας και νάρκισσος. Το έχουν αυτό οι μαφιόζοι. Τα εγγόνια του γνωρίζουν ότι ο παππούς τους έχει πεθάνει, αυτό τους είπε ο Σπύρος. Από την άλλη, ο Γεράσιμος ξέρει όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένειά του. Εχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά και στα εγγόνια του. Ισως έχει κι ενοχές. Αυτή η επίσκεψη ήταν η πρώτη του Δημήτρη στη φυλακή. Δεν ξέρω πώς γνώριζε ότι ο παππούς του δεν έχει πεθάνει. Ηταν δέκα χρόνια κρατούμενος και τώρα αποφυλακίστηκε. Το χαρακτηριστικό του είναι πως… είναι απρόβλεπτος. Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενό του βήμα, αλλά σίγουρα βρίσκεται πάντα μπροστά από τους άλλους».

Γι’ αυτό και βρήκε αμέσως αυτό που του ζήτησε ο Δημήτρης, τον ταξιτζή που μετέφερε το βράδυ της δολοφονίας τη Μυρτώ.

Παγιδευμένοι συνέντευξη γεράσιμος

«Δεν κοίταξε καν το χαρτί που του έδωσε. Γενικά δεν λέει πολλά. Είπε “θα το βρούμε”. Εδωσε την εντολή και βρήκε αυτό που του ζήτησε ο εγγονός του. Επειδή όμως είναι άνθρωπος των έργων και του είχε ζήτησε με τη σειρά του αντάλλαγμα, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: “Δεν είσαι εντάξει. Πρέπει να μου φέρεις τον Θοδωρή. Αν δεν μου τον φέρεις θα έρθω εγώ”. Η αποφυλάκισή του έγινε χωρίς να φανεί».

Στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο ίδιος του ο αδελφός.

«Ναι, αλλά τότε δεν καταδικάστηκε. Ηταν άδικη η σύλληψη. Μετά από αυτό ο Γεράσιμος εξαφανίστηκε. Τον πείραξε αυτό που έγινε; Ποιος ξέρει. Πάντως δεν του έφταιξαν η γυναίκα και τα παιδιά του που τους άφησε. Εμπλεξε με τον υπόκοσμο και αναρριχήθηκε. Εγινε αρχινονός και τον ξέρουν οι πάντες. Ο τύπος αυτός είναι διαχρονικός. Αυτός πάει παντού, σε όλα τα κράτη, σε όλες τις θέσεις και σε όλα τα βασίλεια. Και σαν γνήσιος κακοποιός έχει τους κανόνες του και λατρεία στην οικογένειά του. Γι’ αυτό πάει και μένει στο σπίτι του γιου του με το έτσι θέλω».

Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ενεργό δράση;

«Αλίμονο. Εχει λέσχη, μπράβους, η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Ο Σπύρος και ο Δημήτρης γνωρίζουν ότι είναι… επαγγελματικά ενεργός, αλλά δεν τους δίνει περιθώρια. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από όλα σε αυτόν τον ρόλο είναι ότι ο Γεράσιμος έχει παρελθόν. Με ιντριγκάρει αυτός ο τύπος γιατί είναι στη φυλακή, τον τρέμουν όλοι. Είναι έξω; Βρίσκει τις άκρες του παντού. Δεν τον αγγίζει τίποτα. Λειτουργεί ως γνήσιο αρσενικό, αλλά όχι παλιάς κοπής, γιατί αυτός για ό,τι κάνει αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Εχουμε όμως σε εκκρεμότητα την υπόθεση του Κοσμά, ενώ ο Αγγελος μέσα από τη φυλακή ετοιμάζει σχέδιο εκδίκησης.

«Το ερώτημα είναι πόσο καλά θα περάσει ο Αγγελος στη φυλακή (δείτε εδώ τι θα πάθει!). Για να δούμε… Η σειρά αυτή έχει πολύ ωραίες αντιθέσεις και η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές που είναι πολύ δυνατές. Τις εξωτερικές ανατροπές τις δημιουργούν οι εσωτερικές αντιθέσεις. Η δομή της σειράς είναι ασυνήθιστη. Το κοινό προσπαθεί να ερμηνεύει τι έχει συμβεί. Οι συγγραφείς δίνουν στους τηλεθεατές μεγάλο χώρο για να ερευνήσουν και οι ίδιοι υποθετικά τι έχει προηγηθεί ή τι έπεται. Εχουμε λοιπόν να δούμε ακόμη πολλές και ανατρεπτικές ιστορίες».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πάνω Κάτω: Το τέλος των Παγιδευμένων, ο Έρωτας Φυγάς και η πρεμιέρα του Survivor All Star

Αποκλειστικό: Σοκ στους Παγιδευμένους - Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η...