Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο νέος κύκλος της Γης της Ελιάς έχει καταφέρει να κρατήσει το τηλεοπτικό κοινό σε μεγάλη αγωνία. Η χρονιά ξεκίνησε με δύο φόνους, απαγωγές, γάμους και χωρισμούς και βρισκόμαστε μόλις στο 11ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν.

Στα πρώτα επεισόδια έχουμε πάρει μία γερή γεύση για τη δράση του κυκλώματος και για το σκληρό πρόσωπο που δείχνει σε όλη την περιοχή της Μάνης υπό τις οδηγίες του Δημοσθένη.

Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκεται βαθιά χωμένα στο κύκλωμα και έχει πολύ σκοτεινό πρόσωπο είναι ο ιδιοκτήτης του στριπ κλαμπ που βλέπουμε στα τελευταία επεισόδια. Τον ρόλο υποδύεται ο Γιώργος Ζώης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο TV24 που κυκλοφορεί αύριο (30/9) σε όλα τα περίπτερα.

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Ζώη από τη Γη της Ελιάς

Κι εσείς όμως, από την Κρήτη και τον «Σασμό», μετακομίζετε στη Μάνη για τη «Γη της ελιάς».

«Εκανα μεταγραφή και αναβαθμίστηκα. Από συνεργάτης του Βλάση Καραπάνου, γίνομαι ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου. Και στον “Σασμό” πάντως κυκλοφορούσα σε στριπτιζάδικο αλλά ως υπεύθυνος. Τώρα ο Αντρέας Γεωργίου μου έδωσε το κλειδί του μαγαζιού στο χέρι. Να είναι καλά το παιδί. Και μην ξεχνάτε πως τα γυρίσματα είναι πολύ ευχάριστα. Με ημίγυμνα κορίτσια που χορεύουν. Αρα το μεροκάματό μου καταλαβαίνετε πως είναι ευχάριστο».

Τι σηματοδοτεί αυτή η μετακόμιση;

«Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα πως τα πράγματα θα εξελιχθούν τόσο γρήγορα. Μάλιστα η πρώτη συνεννόηση που είχα κάνει ήταν για πέντε-έξι επεισόδια, τα οποία έγιναν σαράντα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μη σηματοδοτεί κάτι ευχάριστο η “μεταγραφή” αυτή, η οποία μάλιστα έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων μου στον “Σασμό”, βασικά χαίρομαι που βρήκαν αντίκρισμα οι προσπάθειές μου. Πολλές φορές είχαν γίνει συζητήσεις για να συμμετέχω σε σειρά του Αντρέα Γεωργίου αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί ποτέ. Χαίρομαι που φέτος θα συνεργαστούμε. Εχει ένα ταλέντο να δημιουργεί ωραίες παρέες αλλά και πέρα από αυτό προσέχει πολύ τον ηθοποιό του, τον αγαπάει και τον ανταμείβει. Είναι ο ορισμός του καλού αφεντικού».

Και λένε πως φέτος «Η γη της ελιάς» θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

«Φέτος θα γίνει έκρηξη!».

Ποιος είναι αυτός ο άντρας που υποδύεστε λοιπόν;

«Έχει μαγαζί με στριπ σόου και συνεργάζεται με τον Δημοσθένη και τον Κωνσταντίνο. Είναι ο άνθρωπος που εκτελεί τις βρόμικες οδηγίες των από πάνω του».

Άρα στην ιεραρχία του κυκλώματος υπάρχει και κάποιος ακόμα πιο πάνω;

«Ναι, υπάρχει. Είναι ολόκληρη σπείρα αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ήρωάς μου είναι στην ουσία ο άνθρωπος που “τσιμπάει” τα θύματα μαζί με τους συνεργάτες του».

Το όνομα του ήρωά σας;

«Υπάρχει λόγος που δεν μπορούμε να πούμε το όνομά του».

Γιώργος Ζώης γη της ελιάς

Με την κοπέλα που δουλεύει στο κλαμπ, τη Ρέινα, η οποία και θα πεθάνει, συνδέεται;

«Με κάποιον τρόπο ναι».

Έχουν επαγγελματική σχέση;

«Υπάρχει και κάτι παραπάνω μεταξύ τους».

Μήπως είναι κόρη του;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το κοινό θα συγκλονιστεί όταν μάθει το είδος της σχέσης που έχουν αυτοί οι δύο. Το να ήταν κόρη του, θα ήταν κάτι πολύ λίγο».

Ο Κωνσταντίνος έχει ζητήσει να φύγει από το κύκλωμα. Θα τα καταφέρει;

«Ο καθένας ζητάει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι όμως τι μπορεί να γίνει. Δεν ξεμπλέκει εύκολα κανείς από αυτά».

Ο ίδιος θα θελήσει κάποια στιγμή να φύγει από αυτό;

«Το κύκλωμα αυτό είναι η ζωή του. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε να απεξαρτηθεί από αυτό. Για τον ήρωά μου ισχύει το “ή με το κύκλωμα αυτό ή στο χώμα”».

Γιατί έχει μπλέξει με αυτούς θα το μάθουμε ως κοινό;

«Ακόμα δεν έχω πάρει στα χέρια μου τέτοιο σενάριο. Αλλά πιστεύω πως δεν θεωρεί ότι έχει μπλέξει μαζί τους. Ετσι είναι η ζωή του, έτσι πορεύεται».

Είναι ένας σκοτεινός ήρωας λοιπόν!

«Δεν είναι απλά σκοτεινός. Το κοινό θα συγκλονιστεί όταν μάθει τον ρόλο του ήρωα μου. Δεν είναι τόσο επιφανειακό το κακό που κάνει στα θύματα. Ούτε είναι απλά ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου. Είναι πολύ βαθύ αυτό το οποίο κάνει».

Κάθε αρνητικός ήρωας της μικρής οθόνης, έχουμε δει πως έχει και μια ανθρώπινη πλευρά. Μήπως και στην περίπτωση του ήρωά σας υπάρχει μια αχίλλειος πτέρνα;

«Μέχρι στιγμή δεν έχει γραφτεί κάποια θετική πλευρά του ήρωά μου. Δεν ξέρω όμως τι πρόκειται να προκύψει αργότερα. Είναι ένα τέρας. Θυμάμαι πάντως πως πέρυσι το κοινό μού μιλούσε στον δρόμο για τον Καραπάνο, τον εκθείαζε. Για να δούμε φέτος τι θα γίνει».

Εκτός από ταινίες και σειρές, πού ψάξατε να βρείτε στοιχεία προκειμένου να υποδυθείτε αυτόν τον ήρωα;

«Εχω συναναστραφεί με τέτοιους ανθρώπους. Κάποια εποχή μάλιστα είχα δουλέψει βράδυ και μάλιστα ένα πολύ κοντινό μου άτομο συνεχίζει να είναι ιδιοκτήτης σε στριπτιζάδικο. Οταν μου πρότειναν τον ρόλο, πήγα εκεί για να μπω στο κλίμα ξανά. Πήγα δύο-τρία βράδια σερί, έκατσα σε έναν καναπέ και άρχισα να παρατηρώ τα πάντα. Πώς κινείται το αφεντικό, πώς αντιμετωπίζει τα κορίτσια, πώς γίνονται οι συνεννοήσεις».

Θα μπορούσε ο ήρωάς σας να σκοτώσει;

«Η νύχτα πάει μαζί με τα όπλα, δεν πάει με νεροπίστολα».

Στο τρέιλερ της σειράς ακούστηκε η φωνή του Λυκούργου να λέει πως κινδυνεύουν όλοι.

«Αυτό που βλέπετε είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου. Κινδυνεύει κόσμος από αυτό που γίνεται στο στριπτιζάδικο».

Ο ίδιος θα κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του;

«Ο λαός λέει πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες».

Έχει έρθει για να μείνει αυτός ο χαρακτήρας;

«Θα τον βλέπουμε τον ήρωα αυτόν. Αλλωστε η Μάνη είναι κοντινός προορισμός (γέλια). Μην ξεχνάτε πως αυτοί οι τύποι κρύβονται κιόλας. Εδώ ο Παλαιοκώστας κρύβεται τόσα χρόνια».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: "Στα τσακίδια" - Μεγάλη σφαγή μεταξύ Στάθη & Εύας

Γη της Ελιάς: Ο Λυκούργος προσπαθεί να σώσει την Χάιδω από την καταστροφή πριν να είναι αργά