Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Αν μέχρι πέρυσι το κοινό συμπαθούσε τον Αλέξη από τη «Γη της Ελιάς», παρά τις δολοφονίες που έχει κάνει, φέτος που θα κάνει σχέση με τη γυναίκα που ποθεί, θα τον λατρέψει. Ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης είναι ο πιο συμπαθής τηλεοπτικός δολοφόνος και προσπαθεί να απαντήσει αποκλειστικά στο TV24 γιατί συμβαίνει αυτό (δείτε εδώ το νέο καθηλωτικό trailer που κυκλοφόρησε λίγο πριν την πρεμιέρα).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις του Αλέξανδρου Σκουρλέτη για τον δεύτερο κύκλο της Γης της Ελιάς

Καλή σεζόν! Φαντάζομαι πως ήδη έχετε μετακομίσει στη Μάνη!

«Έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα και ανυπομονούμε και εμείς, όπως και εσείς, για τις εξελίξεις».

Πέρυσι τέτοια εποχή θυμάμαι που «ψάχνατε» τον ήρωά σας, τον επεξεργαζόσασταν.

«Είχα διαβάσει πολύ για να ενσαρκώσω αυτόν τον ήρωα. Είχα διαβάσει, είχα ψάξει στο διαδίκτυο, γενικά είχα κάνει μεγάλη έρευνα πριν μπω στα παπούτσια του Αλέξη. Η αλήθεια είναι πως φέτος θα μου είναι λίγο πιο εύκολο να τον προσεγγίσω. Είναι κάποιος που πλέον έχω γνωρίσει καλά».

Να υποθέσω πως τον έχετε αγαπήσει κιόλας ως ήρωα; Είναι πάντως φοβερό που κανείς δεν έχει κρατήσει κακία στον Αλέξη, παρά τα καμώματά του!

«Εννοείται πως τον έχω αγαπήσει και μου αρέσει και πολύ ως χαρακτήρας. Δεν επιδοκιμάζω αυτά που κάνει, απλά του δίνω κάποια ελαφρυντικά. Είναι άρρωστος αυτός ο ήρωας. Τώρα γιατί ο κόσμος δεν του κρατάει κακία, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως επειδή είναι ερωτευμένος. Σίγουρα τον δικαιολόγησα μέσα μου μέχρι κάποιο σημείο, για να μπορέσω να τον ερμηνεύσω, βρήκα τον λόγο που φέρεται έτσι».

Σπόιλερ αναφέρουν πως η δεύτερη σεζόν θα είναι ακόμα πιο δυνατή και ανατρεπτική.

«Για να το λένε τα σπόιλερ έτσι θα είναι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω γιατί δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη που θα νιώσει το κοινό μας με την εξέλιξη της ιστορίας».

Και η αλήθεια είναι πως στο τελευταίο επεισόδιο της «Γης», το κοινό έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν ο Αλέξης φίλησε τη Μυρτάλη!

«Ήταν σίγουρα σοκ, γιατί αυτό μέχρι στιγμής γινόταν στη φαντασία του ήρωά μου. Ακόμα όμως και εμείς οι ίδιοι έχουμε μείνει με ερωτηματικά».

Τι θα γίνει τελικά; Ο Αλέξης θα ζήσει το όνειρό του; Θα είναι με τη γυναίκα που λατρεύει;

«Δεν το ξέρουμε ακόμα 100%. Σίγουρα το αφήνει ανοιχτό μετά το φιλί του τελευταίου επεισοδίου, όμως κανείς δεν ξέρει πώς πρόκειται να εξελιχθεί η σχέση αυτών των δυο ηρώων. Σίγουρα, μια συνέχεια θα υπάρχει, δεν ήταν φαντασίωση».

Αλέξανδρος Σκουρλέτης Γη της Ελιάς

Ακόμα και αν αυτοί οι δυο θα είναι μαζί, θα είναι εύκολο;

«Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, δεν μπορεί να είναι εύκολη και ομαλή η μετάβαση. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει τηλεοπτικός έρωτας που δεν έχει εμπόδια. Φαντάζομαι θα υπάρχουν δυσκολίες και θα υπάρξει μια πάλη εσωτερική σε αυτόν τον ήρωα».

Στο τρέιλερ του δεύτερου κύκλου είδαμε τον Αλέξη να προσπαθεί να κάνει κακό στο αγόρι της Μυρτάλης, τον Χρήστο.

«Έτσι δείχνει, αλλά τελικά δεν θα γίνει κάτι. Ουσιαστικά στο τρέιλερ μάλλον ήθελαν να δείξουν τις κρυφές σκέψεις του ήρωά μου. Δεν θα του κάνει κακό».

Μπορεί να ευτυχήσει αυτός ο ήρωας που έχει περάσει τόσα;

«Δεν ξέρω αν μπορεί καν να το διαχειριστεί. Φαντάζομαι ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα λυτρωθεί αν τελικά κατακτήσει τη γυναίκα που ποθεί, όμως μην ξεχνάμε πως μπορεί όλα αυτά, αργά ή γρήγορα, να βγουν στη επιφάνεια και η Μυρτάλη να μάθει την αλήθεια. Τότε μάλλον θα ξεκινήσουν τα πραγματικά προβλήματα για τον Αλέξη. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτό».

Αν τελικά αυτοί οι δυο μείνουν μαζί, θα κοινοποιήσουν πιστεύετε τη σχέση τους;

«Δύσκολα. Θα σοκαριστούν όλοι».

Οι σκοτεινές σκέψεις που περνούν από το μυαλό του γενικότερα θα σταματήσουν;

«Πιστεύω ότι θα λιγοστέψουν και ίσως αργότερα σταματήσουν. Ίσως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και την παρουσία ψυχιάτρου από τον οποίο θα ζητήσει βοήθεια, να τα καταφέρει. Λογικά, δεν θα το περάσει μόνος του όλο αυτό».

Επειδή το σενάριο της Βάνας Δημητρίου είναι πάντα ανατρεπτικό, θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Αλέξη και τη Μυρτάλη να μπουν στη διαδικασία σχέσης, αλλά εκείνη να το μετανιώσει; Πώς θα ένιωθε ο Αλέξης αν κάποια στιγμή τον απέρριπτε;

«Θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω πως θα δυνάμωναν οι σκοτεινές του σκέψεις. Εχει ήδη σκοτώσει. Τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει μετά από μια απόρριψη;».

Η Μαργαρίτα τον είδε πάντως να φιλάει το κορίτσι των ονείρων του!

«Τον είδε και παραξενεύτηκε. Θα υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ Μαργαρίτας και Αλέξη για αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ πως η μητέρα του θα σταθεί στο πλευρό του σε όλη αυτή τη διαδρομή που θα κάνει με τη Μυρτάλη».

Κακό θα της έκανε;

«Όλα είναι πιθανά όταν σε μια σχέση ο ένας είναι άρρωστος ψυχικά, όλα έχουν μια βάση, αλλά δεν νομίζω πως ο Αλέξης θα μπορούσε να πορευτεί αν ήξερε πως έχει κάνει κακό στη μοναδική γυναίκα που αγάπησε».

Θα δούμε ποτέ απόλυτα ευτυχισμένο αυτόν τον ήρωα;

«Θα ήθελα να τον δω μαζί της. Και οι πληγωμένοι άνθρωποι ίσως να αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Αν μείνει στο πλευρό της Μυρτάλης, φαντάζομαι πως θα βιώσει την απόλυτη ευτυχία. Αν όμως νιώσει πως κάποιος απειλεί να του πάρει ό,τι πολυτιμότερο έχει, τότε σίγουρα θα τον δούμε διαφορετικό».

Πέρα από το θέμα του έρωτα του με τη Μυρτάλη, με άλλους ήρωες θα έρθει κοντά;

«Θα κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του και έχω μια αίσθηση πως θα ανοιχτεί ως ήρωας. Θα έρθει κοντά και με άλλους χαρακτήρες. Ανυπομονώ να δω και εγώ τα σενάρια που θέλω να πιστεύω πως θα παρουσιάσουν μια διαφορετική πτυχή του Αλέξη. Αυτό θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για μένα υποκριτικά».

Η «Γη» σας άνοιξε τον δρόμο στον χώρο;

«Σίγουρα και όσα μου έχουν προταθεί σε τηλεόραση και θέατρο δεν μπορώ να τα κάνω λόγω γυρισμάτων. Είμαι ευγνώμων για τη συμμετοχή μου σε αυτή τη σειρά, αλλά και για τον ίδιο τον ρόλο».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σούπερ αποκλειστικό: Σοκ στη Γη της Ελιάς - Η Αθηνά χαροπαλεύει μέσα στη φυλακή

Γη της Ελιάς: Η Εύα θα "ξεφτιλιστεί" σε όλη τη Μάνη - Ο Στάθης βρίσκει παρηγοριά στην Ιουλία