Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Αγγελική Κιντώνη από μικρή είχε την ανάγκη να εκφραστεί και να συνδεθεί με το κοινό. Πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ αλλά οι σπουδές της σμίλευσαν έτσι τον χαρακτήρας της ώστε να αναζητήσει τη θέση της αργότερα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Σήμερα είναι η Αλκμήνη στη «Γη της ελιάς» και εξηγεί στο TV24 τι θα κάνει η ηρωίδα της στη Μάνη του MEGA (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στο σημερινό 17/6 επεισόδιο).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Κιντώνη για τη Γη της Ελιάς

Η είσοδος της ηρωίδας σας στη «Γη της ελιάς» ήταν πραγματικά δυναμική. Δύσκολα όμως πιστεύει κάποιος ότι είναι αυτό που φαίνεται...

«Σε βάθος χρόνου θα δούμε. Προς το παρόν είναι αυτό που φαίνεται».

Η βοήθεια που θα προσφέρει στο εργαστήριο των κοριτσιών θα είναι ουσιαστική; Θα τις βοηθήσει όντως να αυξήσουν τα κέρδη τους;

«Εννοείται, γιατί είναι χημικός και η προφορά της θα είναι τεράστια».

Με ποια από τις δύο θα τα πηγαίνει περισσότερο καλά;

«Και με τις δύο, μάλιστα θα γίνουμε μια ωραία παρέα και με τα υπόλοιπα κορίτσια, τη Μαρίνα, την Αννα, την Ευτυχία και την Αντιγόνη».

Ένα όμορφο κορίτσι όμως πάντα τραβά και την προσοχή των αντρών, έτσι δεν είναι;

«Ναι, θα εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον!».

Αγγελική Κιντώνη Γη της Ελιάς

Λέγεται πως θα μαγευτεί ο Πότης από την ομορφιά της…

«Θα ενθουσιαστεί αλλά όχι μόνο με την ομορφιά της αλλά κυρίως με τα σημεία του χαρακτήρα της στα οποία διαφέρουν πολύ! Λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται!».

Αντίστοιχα εκείνη θα ερωτευτεί κάποιον άντρα της Μάνης;

«Φαντάζομαι πως όλο και κάτι θα γίνει, στον β΄ κύκλο».

Θα έχει κάποιον σύμμαχο;

«Δεν χρειάζεται η Αλκμήνη σύμμαχο σε τίποτα. Τα βγάζει πέρα μόνη της. Δουλεύει από φοιτήτρια για να βγάλει τα έξοδά της και είναι κυρίαρχος του εαυτού της. Ο καλύτερος σύμμαχος είναι ο εαυτός της».

Το μέρος θα τη «σηκώσει»; Θα μείνει για πολύ εκεί;

«Αν κρίνω από το συμβόλαιό μου ναι!».

Σίγουρα όμως θα κουβαλάει και εκείνη τα μυστικά της.

«Μέχρι στιγμής τα σενάρια που έχω στα χέρια μου δεν δείχνουν ότι κάτι της ανήκει και ήρθε να το πάρει».

Πώς θα τη χαρακτηρίζατε; Είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας;

«Οχι, δεν είναι. Εχει μια περίπλοκη προσωπικότητα. Μοιάζει να είναι “ανοιχτή” αλλά δεν είναι τόσο. Είναι δυναμική, πολύ ελεύθερη και άλλο τόσο προσεκτική. Επομένως, είναι αντιφατικός χαρακτήρας στα σημεία».

Τι θα λέγατε στη Βάνα Δημητρίου να προσθέσει στον ρόλο σας;

«Γενικότερα με ιντριγκάρει να ενσαρκώσω ρόλους με προσωπικότητες διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και σε αντίθεση με τον δικό μου χαρακτήρα. Ωστόσο δεν θα της έλεγα τίποτα γιατί μου αρέσει να έχω κι εγώ τη σεναριακή έκπληξη».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας, ήδη έχετε πρωταγωνιστήσει στις σειρές «Αν ήμουν πλούσιος», «Το κόκκινο ποτάμι» και «Ηλιος». Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι οι αρχικές σας σπουδές ήταν στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Πολλές φορές με ρωτάνε τι θα κάνω με τις αρχικές σπουδές μου και αν σκέφτομαι να τις αξιοποιήσω εν καιρώ. Θεωρώ ότι οι σπουδές είναι επένδυση που αποδίδει αμέσως, δημιουργεί αυτό που είσαι, τον άνθρωπο που συναναστρέφονται οι φίλοι και οι συνεργάτες σου, τον τρόπο σκέψης και δράσης σου, σμιλεύουν το χαρακτήρα σου. Ενδεχομένως λοιπόν να ευθύνονται σε κάποιο βαθμό και οι αρχικές σπουδές στο να πάρω την απόφαση να γίνω ηθοποιός».

Πώς αναγνωρίσατε την κλήση σας στα καλλιτεχνικά και κάνατε τη στροφή;

«Από τη μια είχα γονείς που από μικρή μου έδωσαν ερεθίσματα κι επιλογές ώστε να βρω τρόπο έκφρασης που θα μου ταιριάξει. Από την άλλη, αυτό είναι ανάγκη, προκύπτει, το να θες να εκφραστείς, να συνδεθείς. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλλιτεχνικές πτυχές στον χαρακτήρα τους, ανεξάρτητα από το τι επάγγελμα κάνουν, επομένως δεν τίθεται θέμα “στροφής”. Μου αρέσει να εντοπίζω αυτό το στοιχείο στον κόσμο. Το διακρίνω από την ευγένεια, το μεράκι, την οπτική πάνω στη ζωή, το μοίρασμα με τους γύρω, την ουσιαστική επικοινωνία».

Υπήρξαν στιγμές που μετανιώσατε για την απόφαση σας;

«Όχι, ποτέ. Στηρίζω απόλυτα τις συνειδητές αλλά και αυθόρμητες επιλογές μου».

Τι ζητάει ένα κορίτσι στην ηλικία σας σε αυτόν τον χώρο;

«Συναντήσεις με ανθρώπους με έμπνευση, αλληλεπίδραση, δημιουργία, πνευματική εξέλιξη».

Με τον Αντρέα Γεωργίου πώς ήρθατε σε επαφή;

«Αρχικά μίλησα με τη βοηθό του, με τον ίδιο μιλήσαμε πρώτη φορά στο τηλέφωνο λίγο καιρό μετά το κάστινγκ».

Πώς είναι τα γυρίσματα στην Μάνη;

«Η ομάδα είναι πολύ δεμένη, η παραγωγή, τα συνεργεία και οι ηθοποιοί είναι άψογοι επαγγελματίες, και κυρίως πολύ καλά παιδιά. Το καλό κλίμα σταθμίζει τις πολλές ώρες γυρισμάτων και την όποια κούραση».

Το μέλλον πώς θα θέλατε αν σας βρει;

«Αυτή τη στιγμή δουλεύω με τον εαυτό μου να αφουγκράζεται και να “υπάρχει” στο παρόν!».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Αιματοβαμμένο το τέλος της Γης της Ελιάς

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια στη φόρα! Η Αντιγόνη αποκαλύπτει στον Ισίδωρο τα πάντα για τη Μαρία